Jump to content

marko323

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Isplata dnevnice

  hvala Borbena7
 2. Isplata dnevnice

  Pozdrav, imam pitanje vezano za isplatu dnevnica, naime Pravilnikom o porezu na dohodak propisano je; Ako je na službenom putovanju odnosno radu na terenu, na teret poslodavca, osiguran jedan obrok (ručak ili večera) neoporezivi iznos dnevnice iz stavka 2. r.br. 19. i/ili r.br. 20. i/ili r.br. 21. i/ili r.br. 22. ovoga članka koji se isplaćuje u novcu umanjuje se za 30% odnosno za 60% ako su osigurana dva obroka (ručak i večera). Doručak koji je uračunat u cijenu noćenja smatra se troškom noćenja i ne smatra se osiguranom prehranom. Smatrat će se da je osobi prehrana osigurana i ako je osiguran obrok (ručak i/ili večera): – u cijeni kotizacije za prisustvovanja seminarima, stručnim savjetovanjima i slično – u cijeni karte za putovanje brodom – u cijeni zrakoplovne putničke karte, zbog prekida putovanja ili – iz sredstava reprezentacije poslodavca. sad, zanima me ako djelatnik sudjeluje na radionici koja se održava u mjestu koje je udaljeno više od 30 km te u sklopu radionice (kotizacije za prisustvovanje nije bila potrebna) je osiguran ručak od strane organizatora (ne od poslodavca), isplaćuje li se dnevnica u punom iznosu ili u umanjenom za 30%.
 3. Zloupotreba diners kartice

  Pozdrav G-man, prvenstveno hvala na svim informacijama. Stigao je kazneni nalog, uglavnom 7mjeseci zatvora odnosno uvjetna od 1god., plus trosak kaznenog postupka, kao i trosak onih 1800 kn ponovno, iako je vraceno, ali sad taj iznos moram uplatiti RH
 4. Zloupotreba diners kartice

  Nemam, ovo je prva i nadam se jedina glupost. Da, stigla je optuznica tj. obavijest na e-gradani ipak je osudujuca, pa valjda bih je sad trebao u narednim danima dobiti i na kucnu adresu. Optuznicu salju samo meni ili i diners-u i mami
 5. Zloupotreba diners kartice

  Za računalnu prijevaru čl. 271, nedozvoljena uporaba tuđih osobnih podataka čl. 146 i neovlastena uporaba tuđe pokretne stvari čl. 234. To je navedeno u pouci o pravima osumnjičenika koju sam dobio od policije. Od tuzitelja nisam nista zaprimio, jedina informacija vezano za moj predmet koju je znam je ona s e-građani da je predmet zaprimljen na opcinskom sudu
 6. Zloupotreba diners kartice

  Pozdrav, imam pitanje vezano za zloupotrebu diners kartice. Naime, situacija je sljedeca; prosle godine u 10mj s diners kartice ciji je vlasnik moja mama podigao sam iznos od 1800kn preko interneta, medjutim kad je dosao racun na naplatu ja sam se pravio blesav (budala znam) i rekao da ja nisam koristo karticu. Diners je stornirao navedeni iznos jer ih je mama zvala i rekla da ona nije ucinila taj trosak. S tim navodom diners je pokrenuo kaznenu prijavu za zlouporabu kartice. Da skratim, bio na ispitivanju u policijskoj postaji, priznao krivnju i platio iznos koji sam otudjio. Sad u petak dosla mi je obavijest na e-gradjani da je opcinski sud dobio moj predmet (optuznicu). Koja je iduca procedura? Moze li sudac na temelju iskaza u policiji i priznavanja krivnje odbaciti optuznicu ili u najgorem slucaju ide parnica i zatvor sad kad je vec predmet dosao na sud?
 7. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Sto Odluku o proglasenju zakona ne donosi Predsjednica RH u roku od 8 dana od njegova izglasavanja u saboru pa tek onda objava u NN?
 8. Ferratum bank ovrha

  Sto se tice Ferratuma vidim da im u registru stoji u likvidaciji od 30.1.2017, ujedno po Zakonu o trgovackim drustvima za osnivanje podruznice trebaju imati ovlastenu osobu da u poslovanju podruznice zastupaju osnivaca a oni to nemaju. Ujedno, oni se pozivaju da su od HNB dobili dozvolu za rad, a HNB se ogradjuje od njih? Pitanje: Imali tu mozda nekih osnova na temelju Zakona o nistetnosti ugovora o kreditu s medjunarodnim obiljezima sklopljenih u RH?
 9. ubrzo u blokadi

  Pozdrav svima, znam da ima tisuću tema vezano za ovrhe i blokade računa, i da svatko ima neku svoju priču, pa bih i ja ovim putem krenuo sa svojom, ako netko ima savjet za preporučiti. Naime, trenutačno nisam pod ovrhama niti mi je račun blokiran ali očekujem kroz naredne dane da se nažalost i to promijeni. Situacija je sljedeća, imam plaću cca 6.500,00 + 200 kn prijevoz jedan kredit 130.000.00 kn (rata 1.650,00kn) i dva manja cca oba 40.000,00 (nekih 1.200 kn za oba) uz još jedan revolving od 20.000,00, naravno sa svime kasnim uglavnom jednu ratu (šuplje u prazno) te mi je prije 15 dana aktivirana zadužnica na zapljenu plaće od ovog većeg kredita (kasnio ratu i pol =2.500,00kn) koju je zaprimio moj poslodavac i FINA, naša divna FINA odmah je skinula navedeni iznos s tekućeg računa uz naknadu(21.6.), ali isto tako poslodavac je prilikom isplate plaće sad za lipanj(2.7.), plaću umanjio za isti iznos. Sad banci je vidljiva uplata poslodavca dok sredstva ovršena od FINE ne jer navodno sad postoji neki period od 60 dana gdje oni meni omogućavaju da dam suglasnost da se ta sredstva zapljene ili suprotno pa te novce drže u nekom svom međuprostoru. Pa sad kreće od šaltera do šaltera malo u banku pa malo u FINU, FINA čeka suglasnost od banke da im javi da nemaju potraživanja, banka navodno čeka FINU da ih pita imaju li još potraživanja i tako u krug. Ok znam, sam pao sam se ubio, međutim u međuvremenu pokušavam realizirati kredit kojim bi zatvorio sve obveze u jednu u svojoj matičnoj banci od koje sam dobio odgovor da sam kreditno sposoban prije ove melodrame, ali su me danas tražili novu platnu listu za lipanj na kojoj je vidljiv ovaj odbitak od 2.500,00 kn. Je li moguće da će mi taj kredit za zatvaranje obveza odbiti nakon ove situacije ili postoji još mogućnost da prođe. Ako netko ima iskustva sa sličnim?
×