Jump to content

marko323

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovrha tvrtke koja više ne postoji

  Sto Odluku o proglasenju zakona ne donosi Predsjednica RH u roku od 8 dana od njegova izglasavanja u saboru pa tek onda objava u NN?
 2. Ferratum bank ovrha

  Sto se tice Ferratuma vidim da im u registru stoji u likvidaciji od 30.1.2017, ujedno po Zakonu o trgovackim drustvima za osnivanje podruznice trebaju imati ovlastenu osobu da u poslovanju podruznice zastupaju osnivaca a oni to nemaju. Ujedno, oni se pozivaju da su od HNB dobili dozvolu za rad, a HNB se ogradjuje od njih? Pitanje: Imali tu mozda nekih osnova na temelju Zakona o nistetnosti ugovora o kreditu s medjunarodnim obiljezima sklopljenih u RH?
 3. ubrzo u blokadi

  Pozdrav svima, znam da ima tisuću tema vezano za ovrhe i blokade računa, i da svatko ima neku svoju priču, pa bih i ja ovim putem krenuo sa svojom, ako netko ima savjet za preporučiti. Naime, trenutačno nisam pod ovrhama niti mi je račun blokiran ali očekujem kroz naredne dane da se nažalost i to promijeni. Situacija je sljedeća, imam plaću cca 6.500,00 + 200 kn prijevoz jedan kredit 130.000.00 kn (rata 1.650,00kn) i dva manja cca oba 40.000,00 (nekih 1.200 kn za oba) uz još jedan revolving od 20.000,00, naravno sa svime kasnim uglavnom jednu ratu (šuplje u prazno) te mi je prije 15 dana aktivirana zadužnica na zapljenu plaće od ovog većeg kredita (kasnio ratu i pol =2.500,00kn) koju je zaprimio moj poslodavac i FINA, naša divna FINA odmah je skinula navedeni iznos s tekućeg računa uz naknadu(21.6.), ali isto tako poslodavac je prilikom isplate plaće sad za lipanj(2.7.), plaću umanjio za isti iznos. Sad banci je vidljiva uplata poslodavca dok sredstva ovršena od FINE ne jer navodno sad postoji neki period od 60 dana gdje oni meni omogućavaju da dam suglasnost da se ta sredstva zapljene ili suprotno pa te novce drže u nekom svom međuprostoru. Pa sad kreće od šaltera do šaltera malo u banku pa malo u FINU, FINA čeka suglasnost od banke da im javi da nemaju potraživanja, banka navodno čeka FINU da ih pita imaju li još potraživanja i tako u krug. Ok znam, sam pao sam se ubio, međutim u međuvremenu pokušavam realizirati kredit kojim bi zatvorio sve obveze u jednu u svojoj matičnoj banci od koje sam dobio odgovor da sam kreditno sposoban prije ove melodrame, ali su me danas tražili novu platnu listu za lipanj na kojoj je vidljiv ovaj odbitak od 2.500,00 kn. Je li moguće da će mi taj kredit za zatvaranje obveza odbiti nakon ove situacije ili postoji još mogućnost da prođe. Ako netko ima iskustva sa sličnim?
×