Jump to content

novi2020

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Evo malo da dignem temu budući da se ovdje propovijeda da su ovrhe na plaći legalne. Sudovi misle drugačije. ŽS Split, Gž Ovr-150/2020-2 od 24. travnja 2020. ŽS Zadar, Gž Ovr-19/2019-2 od 16. siječnja 2019. ŽS Rijeka, Gž Ovr-810/2018-2 od 25. listopada 2018. ŽS Pula, Gž Ovr-124/2018-2 od 17. travnja 2018.
 2. Puno hvala , znači uočili ste problem. Žalosno je što na temu nitko nije reagirao. Istina je da su mnogi ovršenici letargični, poslodavci se boje i pokleknu pred pritiskom agencija a radnici žele sačuvati radno mjesto i takve ovrhe se uredno provode. Pa ipak, 5 godina je prošlo od ove presude, sličnu temu nisam vidio na legalisu i stječem dojam kao da se o tome namjerno šuti. Ne mislim da ovdje vlada cenzura, naprotiv, ali zanimljivo je kako nitko nije pokrenuo takvo pitanje. Jer, ovo otvara razne mogućnosti koje idu u korist ovršenika, za one malo snalažljivije, a sve u okvirima za
 3. Evo pravomoćne presude županijskog suda gdje se ne dozvoljava ovrha na plaći. Kako to da se takve ovrhe i dalje masovno provode ?? OvrhaNaPlaci.pdf
 4. Ja i dalje ne razumijem. Jeste vi pročitali navedenu presudu? Nigdje nisam napisao da ovršenik odlučuje o promjeni sredstva ovrhe pa pitam ponovo: U presudi stoji da se odbija zahtjev ovrhovoditelja za naplatom na plaći jer se plaća isplaćuje preko računa. Znači, ovrhovoditelj mođe ići na finu,pokretnine ili nekretnine. Po kojoj osnovi onda poslodavci rade ovrhe na plaći? Po rješenju suda? Kako sud može donijeti takvo rješenje ako ovdje vidimo da je takav zahtjev odbijen iz gore navedenog razloga?
 5. Znači ako agencija za naplatu potraživanja zatraži sudskim putem promjenu sredstva ovrhe sa novčanih na plaću, ja se žalim i sud će ih odbiti? Što sa jb,ako netko pokrene prijedlog za ovrhu na plaći, opet se žalim, ide na sud i sud ih odbije?
 6. Nisam pravno potkovan ali kao laik vidim da u tom članku piše upravo što i u presudi. Ako se plaća isplaćuje na račun nema ovrhe na plaći. Osim alimentacije itd. A ovo nadležnost,ne nadležnost ne razumijem. Ako dobijem prijedlog za ovrhu na plaći pa se žalim, normalno da ide na sud koji je rekao da takva ovrha nije dozvoljena. Oprostite ako ne razumijem.
 7. Postoji pravomoćna presuda županijskog suda da je ovrha na plaći moguća jedino ako se plaća NE isplaćuje putem računa. Županijski sud u Varaždinu. 35 Gž Ovr-140/15-3 Zašto poslodavci provode takve ovrhe ako sud kažu da nisu dopuštene?
 8. Poštovani, Prometna kazna neplaćena, stigao prijedlog za ovrhu od jb, poslao prigovor. Dobio od suda termin za pripremno ročište. Da li pristupanje ili nepristupanje na pripremno ročište utječe na ishod postupka ako sam sve dokaze i obranu dostavio jb u 3 primjerka te sada te iste dokumente ima i sud. Naime, ja nemam što dodati niti oduzeti, sve sam napisao,objasnio, potkrijepio dokazima. Na sud mi je nezgodno zbog posla/termina ali ako moj dolazak diže vjerovatnost povoljnog ishoda za mene, snaći ću se i pristupiti. Hvala.
×
×
 • Napravi novi...