Jump to content

zaglibio

Korisnik
 • Broj objava

  153
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Opet iz početka... Tko je ovrhovoditelj??? U ovom slučaju su to suvlasnici stambene zgrade..Nije GSG ovrhovoditelj, a nije ni tužitelj, on samo zastupa suvlasnike. Po sudskoj presudi stoji...nalaže se tuženiku da tužiteljima isplati iznos..i opet ponavljam tužitelji su suvlasnici, a zastupani su po upravitelju... i sad taj neki upravitelj koji NE zastupa suvlasnike niti ima ugovor o upravljanju šalje zahtjev u agenciju za prisilnu naplatu na račun koji nije račun od suvlasnika jer zajednički račun imamo otvoren kod sadašnjeg jednog i jedinog upravitelja i traži da mu se traženi iznos isplati. Jel to logično??? Ako još netko ovo prati neka da svoje mišljenje.
 2. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Isti ovrhovoditelje nema ugovor sa suvlasnicima od 4. mj. 2017. Kako on zna što je po dospijelim presudama u međuvremenu plaćeno? Isti taj ovrhovoditelj meni blokira račun bez punomoći i ugovora. Na kraju ispada da imamo dva upravitelja zgrade. Presuda kao takva je dvosmislena i proturiječi sama sebi čl 354 ZPP, izreka presude je nerazumljiva jer ista osoba je i ovršenik u tuženik tako da postoji dupli platni nalog. isti članak 354. st 8. stranka u postupku??? suvlasnike zastupa punomoćnik koji nema ovlaštenje za vođenje postupka...nema kad nema ni potpisanu punomoć. Lp
 3. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  I. Jesam, uplatio sam traženi iznos na zajednički račun. II: Ovrhovoditelj ne može uzeti dio koji mu pripada, on je dužan zastupati suvlasnike besplatno jer temeljem međuvlasničkog ugovora uzima proviziju od 17%. III. Isto kao što bi trebalo traženi iznos iz sudske presude umanjit za 17%. Jer zajednička pričuva se sastoji iz pričuve svih suvlasnika i naknade upravitelju, tako da ne mogu mene tužit suvlasnici što nisam platio naknadu upravitelju, mogu me tužit jer nisam platio zajedničku pričuvu. Isto kako i u cijelom postupku postoji dupli platni nalog..jedan je taj da sam ja ovršenik i tuženik u istom postupku. Jer kako sud citira: održava se na snazi platni nalog od JB i nalaže se ovršeniku....a na kraju presude nalaže se tuženiku da isplati iznos.... Uglavnom od kuda sam i ja postao tuženik??? Po čl 185 ZPP piše :parnični postupak pokreće se tužbom...gdje je tužba u spisu..ne postoji. Puno je tu nelogičnosti.
 4. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Kako mislite po zakonu? Čudan je i zakon naš? Ako sada mene bivši upravitelj ovrši, a nema otvoren račun zajednički račun svih suvlasnika, a nema ga sigurno kada više ne upravlja zgradom gdje će ta sredstva završit? Na računu suvlasnika neće sigurno.
 5. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Ovrhovoditelj odnosno tužitelj su suvlasnici stambene zgrade , a nije bivši upravitelj, tako da nema logike da dostavi Fini ovršnu ispravu ako više ne zastupa suvlasnike.
 6. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Ok sve mi je jasno.. jedino mi nije jasna procedura agencije temeljem prijedloga za ovrhu. U ovom slučaju Fina blokira račun građanu na temelju zahtjeva za izravnu naplatu. a) u sudskoj presudi stoji da se nalaže tuženiku da isplati suvlasnicima zgrade iznos od..toliko i toliko kn b) firma GSG predaje zahtjev u Finu za izravnu naplatu, a opće nema ugovor ni punomoć sa suvlasnicima c) Fina blokira račun bez da je tražila potpisani međuvlasnički ugovor između suvlasnika i upravitelja. d) Tuženi je platio svoje dugovanje po presudi na račun zajedničke pričuve i sad ima blokiran račun u najgorem slučaju 61 dan u najboljem 15tak.
 7. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Hvala Vam. Znači zahtjev podnosim na Općinski sud koji je donio prvostupanjsku presudu i pozovem se na br. spisa Povrv?
 8. Stambena pričuva-plaćanje po presudi

  Ne, nije Dostavljena je 13.03.2019., a 15.03. je blokiran račun. LP
 9. Poštovani, Molim savjet Dakle radi se o plaćanju zajedničke pričuve po sudskoj presudi. Znači upravitelj je kao tužitelj zastupao suvlasnike zbog neplaćanja zajedničke pričuve. U međuvremenu dok je žalba tuženika bila na Županijskom sudu suvlasnici su promijenili upravitelja. Županijski sud je potvrdio prvostupanjsku presudu u kojoj se nalaže tuženiku da u roku 8 dana plati traženi iznos. Tuženik je uplatio iznos koji je trebao po presudi na račun novog upravitelja jer pričuva je zajednička imovina svih suvlasnika nekretnine. Sada mu je stari upravitelj za istu presudu predao u Finu zahtjev za izravnu naplatu te mu je blokiran račun. Što sad činiti?
 10. Stambena pričuva

  Molim pomoć Na prijedlog za ovrhu od javnog bilježnika sam uložio žalbu. Cijeli predmet je završio na sudu kako to već ide i sada je tužitelj dostavio podnesak Sudu da ja tuženik u ovom slučaju nadoknadim neplaćene doprinose i trošak ovršnog postupka. Sada, pošto ja imam dokaze, odnosno imam plaćene uplatnice za to dugovanje za koje me se tereti, na koji način mogu ja to dostaviti Sudu u spis? Imam još dva pitanja: Kako ja mogu biti tuženik ako tužba nije pokrenuta po čl 185 zakona o parničnom postupku? Da li je Tužitelj ili njegov zastupnik stranka u postupku? odnosno tko je opće stranka u postupku u građanskoj parnici? Hvala
 11. Zgrada bez uporabne dozvole

  Imam pitanje! Da li se u stambenoj zgradi koja nema uporabnu dozvolu može otvoriti neka djelatnost tipa kafić ili trgovina? Hvala
 12. Stambena pričuva

  Molim odgovor Da li smije staru upravitelj zastupati suvlasnike pred sudom? Da li smije novi upravitelj izvršiti ovrhu po pravomoćmoj sudskoj presudi odnosno da li smije tražiti uplatu starih dugovanja prema tadašnjem upravitelju* hvala
×