Jump to content

Chimona

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na brzom odgovoru. Dakle kao fizička osoba to ne mogu, nego trebam otvoriti firmu. Kao što sam rekao, to mi nije problem, niti želim raditi na crno. Međutim članak je nejasan po pitanju djelatnosti, citiram: "Takvu uslugu mogli biste pružati jedino ako registrirate obrt ili trgovačko društvo za obavljanje ugostiteljske djelatnosti te sklopite ugovor s ugostiteljem koji obavlja ugostiteljsku djelatnost u kampu, kažu iz Ministarstva turizma." Znači zanima me koju točno djelatnost bih trebao prijaviti ako bih otvarao d.o.o.
  2. Pozdrav svima, Evo pretražujem forum neko vrijeme i ne mogu naći odgovor na moje pitanje, a to je sljedeće... Da li mogu kao fizička osoba od turističkog kampa (dakle druga, pravna osoba) zakupiti parcelu ili mobilnu kućicu te istu iznajmljivati trećim osobama? Nije problem otvoriti poduzeće, a u tom slučaju me zanima koju djelatnost registrirati. Općenito kako pristupiti toj situaciji sa strane trgovačkog prava... Jedino mi pada na pamet djelatnost turističke agencije i ugovor o alotmanu, međutim zbog silnih uvjeta te djelatnosti to mi nije prihvatljivo. Zahvaljujem!
  3. Problem kod ove opcije je što bi kredit morao bit hipotekarni (>40 000€), za adaptaciju trenutno jedinstvene nekretnine. Dakle dok se kredit ne otplati, banka je vlasnik 1/1. Sad ne znam, ali mislim da je nemoguce provest etaziranje i prodati samo dio cjeline dok je banka vlasnik svega. Možda netko ima više znanja o toj sferi... U svakom slučaju nije loša opcija, ako je izvediva. Jedino što želim izbjeć je višedesetlječno vraćanje kredita, gdje bi ja na kraju morao vratiti skoro 150% glavnice. U svakom slučaju hvala na opsežnom odgovoru.
  4. Višestambena "zgrada". Prizemlje ima jednog vlasnika, prvi i drugi kat su moji.
  5. Dragi forumaši, stručnjaci i znalci, Prije svega veliko hvala što nesebično djelite svoje znanje i iskustvo te se nadam da ćete imati neki savjet i za mene. A moja situacija je slijedeća... Posjedujem jednu stambenu jedinicu na 2 kata, NKP cca 140m2. Planiram istu kompletno adaptirati te izvesti 3 manje, samostalne jedinice. Zbog specifičnog reljefa i stanja nekretnine, taj proces iziskuje cca €90k (procjena više izvođača). Ja taj novac nemam, stoga moram istraživati alternativne opcije investiranja (što je i tema ovog posta). Naravno, kreditiranje kod poslovne banke je prva logična opcija, ali bih istu volio izbjeći jer - jednostavno prezirem bankarski kreditni sustav. A opcija koju bih dublje istražio je ova - prodati 1 od 3 buduća stana prije njegove same izvedbe i tim novcem financirati veći dio projekta. Prije same (pret)prodaje bih dao izraditi glavni projekt i ishodovao građevinsku dozvolu za isti. Na temelju tog projekta bih izradio 3D render budućih stanova i tako ih prezentirao potencijalnim kupcima. Moram napomenuti da bih u ovaj pothvat ušao u dobroj vjeri te sam spreman i voljan potpisat bilo kakvu vrstu ugovora/izjave i sl. kojom bi se kupac osigurao da će zaista dobiti točno ono što plaća. Kupcu bi naravno prodao stan po nižoj cijeni od tržišne, a bankarski lihvari se nebi okoristili na našem teško zarađenom novcu. Zaista zvuči kao scenarij pogodan za sve sudionike. Dakle, je li ova opcija ikako moguća i kojim pravnim alatima bi se trebali koristiti? -Još jednom, ne planiram nikome uzeti novac i pobjeć u Meksiko, zaista tražim riješenje koje bi potpuno zaštitilo kupca i mene. Lijep pozdrav svima i hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija