Chimona objavljeno: 14. ožujak 2023. Dijeli objavljeno: 14. ožujak 2023. Pozdrav svima, Evo pretražujem forum neko vrijeme i ne mogu naći odgovor na moje pitanje, a to je sljedeće... Da li mogu kao fizička osoba od turističkog kampa (dakle druga, pravna osoba) zakupiti parcelu ili mobilnu kućicu te istu iznajmljivati trećim osobama? Nije problem otvoriti poduzeće, a u tom slučaju me zanima koju djelatnost registrirati. Općenito kako pristupiti toj situaciji sa strane trgovačkog prava... Jedino mi pada na pamet djelatnost turističke agencije i ugovor o alotmanu, međutim zbog silnih uvjeta te djelatnosti to mi nije prihvatljivo. Zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 14. ožujak 2023. Dijeli odgovoreno: 14. ožujak 2023. evo odgovora Ministarstva: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/po-zakonu-ne-moze-u-stvarnosti-se-dogada-stranci-bez-tvrtke-ili-obrta-u-kampovima-nelegalno-iznajmljuju-pokretne-kucice-i-drzavi-ne-placaju-porez-1198737 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Chimona odgovoreno: 14. ožujak 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 14. ožujak 2023. prije 16 minuta, vodovod1 je napisao: evo odgovora Ministarstva: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/po-zakonu-ne-moze-u-stvarnosti-se-dogada-stranci-bez-tvrtke-ili-obrta-u-kampovima-nelegalno-iznajmljuju-pokretne-kucice-i-drzavi-ne-placaju-porez-1198737 Hvala na brzom odgovoru. Dakle kao fizička osoba to ne mogu, nego trebam otvoriti firmu. Kao što sam rekao, to mi nije problem, niti želim raditi na crno. Međutim članak je nejasan po pitanju djelatnosti, citiram: "Takvu uslugu mogli biste pružati jedino ako registrirate obrt ili trgovačko društvo za obavljanje ugostiteljske djelatnosti te sklopite ugovor s ugostiteljem koji obavlja ugostiteljsku djelatnost u kampu, kažu iz Ministarstva turizma." Znači zanima me koju točno djelatnost bih trebao prijaviti ako bih otvarao d.o.o. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vodovod1 odgovoreno: 14. ožujak 2023. Dijeli odgovoreno: 14. ožujak 2023. Kod trgovačkih društava to obično ide pod zvjezdicom: * Pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pićem i napicima, pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu i catering i pružanje usluga smještaja; drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.