Jump to content

1988

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

24 pregleda profila
  1. Pozdrav ! Moju prijateljicu na poslu šefica sustavno maltretira, pred kolegama. Ponižava je , traži da prekovremeno ostaje na poslu, neplaćeno. I puno više od toga. Da li ima elemenata za katnenu prijavu?
  2. Krivo sam rekao, čini se..Mislim da je za vrijednost spora između 10,000 i 100,000 kn, 100 bodova, tj. 1000 kuna po radnji/ ročištu. Dogovor je uvijek interan, ali ne bi se smjelo ići preko zakonskih odrednica. Tako da je kod vas,izgleda, sve korektno, za tu vrijednost spora, 11,000 tj. 20,000 kuna. U prvom slučaju ročište, u drugom ročište + tužba.
  3. Koliko traje otkazni rok za radnika, ukoliko radnik odluči dati otkaz? 15 dana? Hvala!
  4. Pa, ovisi da li imate odvjetnika, da li suprotna strana ima odvjetnika, da li je suprotna strana tražila naknadu troškova / štete i ostali sudski troškovi... Ali načelno , ako obje stranke imaju odvjetnika u postupku, izgubite spor , onda plaćate i troškove svojeg odvjetnika i odvjetnika suprotne strane( svako ročište, svaki podnesak...). Na taj iznos ,20000 kn to je oko 400 kn po svakoj radnji /ročištu + pdv, Bez sudskih troškova, naknade štete ,ako je zatražena. Recimo da je bilo 10 ročišta, samo za zastupnika , iznos je ukupno oko 4000 kn bez ostalih troškova. Ako se dogovorite, barem u odnosu na odvjetnika suprotne strane, možda može i u ratama. ...ali da je vrijednost spora npr. 200000 kuna, a dokazi su Vam kilavi , ,to bilo zabrinjavajuće . Znam slučajeve kojima je stan ovršen da bi mogli platiti troškove. U svakom slučaju,što ranije odustanete, a vidite da nemate šanse, bolje. Iako ,u Vašem slučaju vrijednost spora nije visoka.
  5. Uglavnom, pravn.zastup.forsira zahtjeve kako bi vrijednost spora bila što veća, pa tako i njegova potraživanja, bez obzira na stvarnu osnovanost zahtjeva. A kad stigne naplata, Bože pomozi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija