Jump to content

Tinna26

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Puno hvala na savjetima i pomoći. Pretraga u arhivu je urodila plodom, ali da stvar ne bi postala jednostavna, stanje je ovakvo: pronađena je građevinska koja glasi na prvog vlasnika zemljišta od koga je suprugova baka kupila zemljište, ali građevinski nacrt (unutrašnjost) ne odgovara stvarnom stanju. Što u ovom slučaju?
  2. Poštovani, opet ja, pozitivne zabilježe u zk izvadku nema. Put prijenosa te kuće je bio suprugova baka kupila zemljište s temeljem (od papira imam samo ugovor na kojem je navedena samo adresa, nema čestice), nakon bakine smrti kuću nasljedio njegov tata zatim prepisao na mog supruga. Tražili smo povijesni izvadak i onda dolazi do nelogičnosti - u izvadku kao prvi vlasnik navodi se samo suprugov tata, gdje naći starije podatke? Mi imamo rješenja o prijenosima, zašto se u gruntovnici to ne vidi? Kažu da je taj izvadak jedini koji mogu dati. Katastar nudi mogućnost pretrage uvjerenja o evidentiranje građevine, ali prije 1968. Postoji li još nešto što možemo poslati u katastar osim zahtjeva za izdavanje javnih isprava i obraćanja u državni arhiv (oni traže gruntovni povijesni izvadak da se vidi prvi vlasnik, ali na tom što smo dobili u gruntovnici to nije slučaj, imam za priložiti jedino taj stari ugovor iz sedamdesetih). Unaprijed hvala!
  3. U e-dozvoli nisu pronašli ništa. Puno hvala na detaljnom odgovoru, svakako ćemo pisanim putem zatražiti kopije dozvola (i nadati se da se da su izdane). Lijep pozdrav!
  4. Poštovani, muž je naslijedio kuću koja je sagrađena 1972., ucrtana u katastru, pokojna vlasnica je na kući imala podignute tri hipoteke. Danas je htio izvaditi uporabnu dozvolu jer ju u dokumentima nije pronašao, međutim, u spisima nije nađena, odnosno, nema dokumenata da je kuća legalizirana. U uredu za graditeljstvo su mu rekli da je to čudno jer da nije, vlasnica ne bi mogla podići hipoteke. Je li to točno i kakva je daljnja procedura, kome se obratiti, gdje provjeriti? Kuću je namjeravao prodati. Hvala!
  5. Ugovor na određeno jer je pravilo ustanove da se do ugovora na neodređeno dolazi tek nakon što kandidat za redom potpiše 3 ugovora na određeno, tj. 3 godine rada u ustanovi, nije zamjena.
  6. Pozdrav, potpisala sam ugovor na određeno, godinu dana, po isteku ugovora prijavila se na natječaj no nije mi produžen - nisam izabrani kandidat. Nikada nije bilo pritužbi na moj rad, imam radni staž u ustanovi i u potpunosti sam kvalificirani radnik. Je li zakonski ispravno da druga osoba dobije posao, i to bez testiranja?
  7. Odlično, hvala! Na koji zakon se mogu pozvati?
  8. Hvala na odgovoru. Što to znači? Obračun prema takvom koeficijentu je zakonski ispravan?
  9. Pozdrav! Zaposlena sam u istoj firmni na dva radna mjesta, postpisala sam dva ugovora - svaki na 20 sati tjedno i za obavljeni posao primam dvije plaće. Svako radno mjesto ima svoj koeficijent. Ono što mi nije jasno je to da za prvo radno mjesto kojem je uvjet sss i određen je koeficijent 0,8 primam cca 240 eura mjesečno, što je niže od propisane minimalne plaće (minimalna na pola). Poslodavac se pravda time da mi ta plaća ne treba biti u skladu zakonski određene minimalne jer imam i drugu plaću cca 500 e, stoga mi jedino koeficijent određuje visinu prve plaće. U trenutku potpisivanja ugovora, ove pikanterije naravno nisam znala. Molim odgovor, hvala!
  10. Pozdrav, radim na pola radnog vremena u jednoj javnoj ustanovi (20 sati tjedno), za čitavi odrađeni mjesec (88 h), dobila sam plaću 242 eura, odnosno što bi značilo 484 eura netto da sam radila na puno radno vrijeme što je niže od zakonski propisane minimalne plaće. Jesam li u pravu?
  11. Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da me jesu slikali jer sam vidjela plavi blic dok sam projurila 😞 Znate li ostaje li se bez vozačke za ovakav prekršaj?
  12. Poštovani, molim pomoć. Snimili su me policajci u civilu, barem mislim, auto je bio parkiran, a kad sam se približila vidjela sam plavi bljesak. Vozila sam jako brzo, ograničenje u naselju je bilo 60 km/h, ja sam vozila 100-110, službenim autom. Mladi vozač sam, nisam do sad kažnjavana. Znam da sam kriva, ali užasno me strah da ne ostanem bez vozačke. Kroz koliko dana mogu očekivati da će mojoj firmi doći kazna i što mi je potom činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija