Jump to content

SelmitaCorason

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nemam vas što ispravljati jer ste u pravu. Mnoge kronične bolesti vode do tjelesnog oštećenja i to ne može nitko pobiti i to će morati shvatiti.
  2. Ostala sam bez riječi. Sve ovo je ispalo gore nego smo se nadali 😥
  3. Ovo prelazi sve granice zdravog razuma. Ne znam što vam drugo reći osim da se žalite i žalite i žalite gdje god postoji mogućnost. Mene je sve strah kako će suprugu završiti sve to.
  4. Pozdrav, To je stvar koju ne razumijem o ID. Predali ste zahtjev za ID i dobili rješenje o stupnju, razini i novčanom iznosu koji ćete primati?
  5. Znači, isplata ID kreće tek nakon cijele procedure a to može biti nakon godinu dana?
  6. Meni se socijalni koji uzima papirologiju za sva socijalna davanja smijao i ismijavao kada sam mu rekla da suprug Ne može sam doći.... Ono kao:Daj nemoj pričati da ne može!. Isto tako kada sam donesla prvi BI od 105 i rekla da ću se žaliti i tražiti drugo mišljenje i obratiti se pulmologu podsmjehivao se i pitao da što ja zamišljam tko sam.. Danas ga nije bilo kada sam došla s novim BI. Fotokopirala sam ga i poklonit ću mu ga za uspomenu. Vi za majku ne odustajte i radite po vlastitom nahođenju. Obraćajte se svuda i isposlujte ono što je majka zaslužila.
  7. Ja sam rekla da ću se obratiti Pulmologu jer to je jedini doktor koji razumije suprugovu bolest i zna što takvi pacijenti prolaze. BI je tražen zbog tjelesnog oštećenja koje po nekim stvarima i nema veze s nekim bolestima. Suprug osobno nema veze s Neurologom, Fizijatrom ili Ortopedom koji bi ustvari i trebali izdavati BI. Sve ovisi o bolesti ali ljudima savjetujem da se jave svojim specijalistima za Svoju bolest jer se jedino oni razumiju u jstu. Jednoj sam majci savjetovala da se čak obrati Nefrologu vezano za bolest njezinog djeteta i BI i jako mi je drago što me poslušala jer je dobila upravo ono što treba. Prvi BI je bio 105 a ovaj od danas 30
  8. LOM je više no loša. Već smo se žalili na nju a sada sam joj rekla da ćemo poslati svu zdrav dokumentaciju zajedno sa Njezinim BI od 105 u Liječničku komoru pa da vidimo što će oni reći. BI je pisala valjda po sjećanju od kada je zadnje vidjela supruga prije 8 mj. U karton i nalaze nije niti pogledala. Jedino što radi uredno je to što ispisuje recepte.
  9. Sada više nije problem. Dr je stari BI napisala kao da je čovjek zdrav, pokretan i neovisan o drugima. Do sada nije primao ništa jer se situacija pogoršala i razvila u 07.2023. Nema jednog oka, operirao je bubreg i radio do unazad 8 mj dok nije završio na respiratoru. U Centru ga vode kao radno sposobnu osobu pa ni stari BI nije baš pomogao obzirom da je po njemu zdrav.
  10. Upravo tako. Sve više čitamo da pitanja u vezi ID postavljaju ljudi sa stvarno minimalnim zdravstvenim problemima. Danas idem kod LOM pitati ju jel uopće pogledala ikoji nalaz i vidjela u kakvom joj je stanju pacijent. Pošto je u pitanju teški KOPB bolesnik obratit ću se i pulmologu da vidimo može li se nešto učiniti po pitanju BI.
  11. Evo ovako izgleda BI kada traže da ga ispuni LOM a u pitanju je 100% oštećenje organa, 4 stupanj TRAJNOG invaliditeta, TRAJNE nesposobnosti za rad kod osobe na terapiji kisikom. BI 105.
  12. Nije mi baš jasno jer IV stupanj je ozbiljna stvar gdje čovjek ne može disati samostalno.
  13. Pozdrav, jeste li vi zahtjev za invalidninu podnesli zbog KOPB-a ili? Jeste li sposobni za rad? Pitam jer mi je suprug KOPB bolesnik. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija