Jump to content

SelmitaCorason

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SelmitaCorason objavio

  1. Nemam vas što ispravljati jer ste u pravu. Mnoge kronične bolesti vode do tjelesnog oštećenja i to ne može nitko pobiti i to će morati shvatiti.
  2. Ostala sam bez riječi. Sve ovo je ispalo gore nego smo se nadali 😥
  3. Ovo prelazi sve granice zdravog razuma. Ne znam što vam drugo reći osim da se žalite i žalite i žalite gdje god postoji mogućnost. Mene je sve strah kako će suprugu završiti sve to.
  4. Pozdrav, To je stvar koju ne razumijem o ID. Predali ste zahtjev za ID i dobili rješenje o stupnju, razini i novčanom iznosu koji ćete primati?
  5. Znači, isplata ID kreće tek nakon cijele procedure a to može biti nakon godinu dana?
  6. Meni se socijalni koji uzima papirologiju za sva socijalna davanja smijao i ismijavao kada sam mu rekla da suprug Ne može sam doći.... Ono kao:Daj nemoj pričati da ne može!. Isto tako kada sam donesla prvi BI od 105 i rekla da ću se žaliti i tražiti drugo mišljenje i obratiti se pulmologu podsmjehivao se i pitao da što ja zamišljam tko sam.. Danas ga nije bilo kada sam došla s novim BI. Fotokopirala sam ga i poklonit ću mu ga za uspomenu. Vi za majku ne odustajte i radite po vlastitom nahođenju. Obraćajte se svuda i isposlujte ono što je majka zaslužila.
  7. Ja sam rekla da ću se obratiti Pulmologu jer to je jedini doktor koji razumije suprugovu bolest i zna što takvi pacijenti prolaze. BI je tražen zbog tjelesnog oštećenja koje po nekim stvarima i nema veze s nekim bolestima. Suprug osobno nema veze s Neurologom, Fizijatrom ili Ortopedom koji bi ustvari i trebali izdavati BI. Sve ovisi o bolesti ali ljudima savjetujem da se jave svojim specijalistima za Svoju bolest jer se jedino oni razumiju u jstu. Jednoj sam majci savjetovala da se čak obrati Nefrologu vezano za bolest njezinog djeteta i BI i jako mi je drago što me poslušala jer je dobila upravo ono što treba. Prvi BI je bio 105 a ovaj od danas 30
  8. LOM je više no loša. Već smo se žalili na nju a sada sam joj rekla da ćemo poslati svu zdrav dokumentaciju zajedno sa Njezinim BI od 105 u Liječničku komoru pa da vidimo što će oni reći. BI je pisala valjda po sjećanju od kada je zadnje vidjela supruga prije 8 mj. U karton i nalaze nije niti pogledala. Jedino što radi uredno je to što ispisuje recepte.
  9. Sada više nije problem. Dr je stari BI napisala kao da je čovjek zdrav, pokretan i neovisan o drugima. Do sada nije primao ništa jer se situacija pogoršala i razvila u 07.2023. Nema jednog oka, operirao je bubreg i radio do unazad 8 mj dok nije završio na respiratoru. U Centru ga vode kao radno sposobnu osobu pa ni stari BI nije baš pomogao obzirom da je po njemu zdrav.
  10. Upravo tako. Sve više čitamo da pitanja u vezi ID postavljaju ljudi sa stvarno minimalnim zdravstvenim problemima. Danas idem kod LOM pitati ju jel uopće pogledala ikoji nalaz i vidjela u kakvom joj je stanju pacijent. Pošto je u pitanju teški KOPB bolesnik obratit ću se i pulmologu da vidimo može li se nešto učiniti po pitanju BI.
  11. Evo ovako izgleda BI kada traže da ga ispuni LOM a u pitanju je 100% oštećenje organa, 4 stupanj TRAJNOG invaliditeta, TRAJNE nesposobnosti za rad kod osobe na terapiji kisikom. BI 105.
  12. Nije mi baš jasno jer IV stupanj je ozbiljna stvar gdje čovjek ne može disati samostalno.
  13. Pozdrav, jeste li vi zahtjev za invalidninu podnesli zbog KOPB-a ili? Jeste li sposobni za rad? Pitam jer mi je suprug KOPB bolesnik. Hvala unaprijed.
  14. Ovo kako sam napisala gore. Ja ću to odnjeti na centar pa neka rade kako hoće.
  15. Tako sam i mislila. Sutra ću na Centar pa ću vidjeti što će mi reći pa javim. Hvala.
  16. Pozdrav, evo suprugu je stiglo rješenje u kojem se navodi da je: Zavod za vještačenje dostavio Nalaz i mišljenje o težini i vrsti invaliditeta-oštećenju funkcionalnih sposobnosti gdje je utvrđeno da se radi o osiguraniku na trajnoj oksigenoterapiji radi uznapredovale KOPB sa respiratornom insuficijencijom i ima psihički komorbiditet. Prema uredbi o metodologijama vještačenja, Lista težine i vrste invaliditeta- oštećenja funkcionalnih sposobnosti postoji težina invaliditeta 4 stupanj TRAJNO te postoji TRAJNA nesposobnost za rad. E sada jedino što ne razumijem su te Razine potpore pod koju spada.
  17. Nikada do sada nije dobio nikakvu potporu od nikoga. Zapošljavali smo se uvijek sami a ne preko HZZ. Inače smo sezonci. On više ne može raditi zbog zdravlja a ja zbog njega. Socijalni radnik je rekao da će nas posjetiti da vidi stvarno stanje domaćinstva u kojem živimo i kako jer u kući nema struje i vode. Ma ne oslanjam se ja na nikoga jer samo obećavaju. Suprug je invalid jer nema jednog oka, ni za to nikada ništa nije tražio, bio je mlad i radio je. Ali sada ću se potruditi isposlovati sve što se može.
  18. Ne za mirovinu već da suprug ima pravo na trajnu zdravstvenu zaštitu na teret županije ustvari, jer je u jednom trenutku ostao bez zdravstvenog pa smo išli preko županije a obzirom na njegovu dijagnozu dobio je trajno zdravstveno. Ovo vještačenje je riješeno relativno brzo, nažalost preko veze. Sada Centar traži vještačenje njihovih vještaka jer ga još uvijek vode kao radno sposobnu osobu. Bez primanja smo od 7.mj ali to njih baš i ne dira.
  19. Cvrtila Hvala. Nije podnešeno za invalidninu već samo za jednokratnu i to čekamo već 3 mj. Za invalidninu su na Centru rekli da pričekamo rješenje sa HZMO pa onda za invalidninu i tuđu njegu i pomoć. Traže ponovno svu medicinsku dokumentaciju. Kada dođe rješenje krećem u podnošenje zahtjeva za sve na što ima pravo.
  20. Pozdrav, Znam da je inkluzivni dodatak ovih dana glavna tema pa bi priupitala i ja nešto ako slučajno tko zna. Suprugu je dijagnosticirana teška KOPB nakon što je u srpnju skoro umro od zatajenja pluća i otada je doma na Kisiku a tako će nažalost i ostati. Zbog bolesti je išao na vještačenje na HZMO i dobio pravo na doživotno zdravstveno osiguranje na teret države. Gospodin koji se bavi tim stvarima nas je uputio i na Centar rekavši da suprug ima pravo na jednokratnu novčanu naknadu, osobnu invalidninu i te stvari. Ok, zahtjev je podnešen u 9. mj i ništa još od toga tako da ono, kada država treba dati čekaj, čekaj, čekaj. Znam da moram Opet skupiti papire i nositi njima pošto kreće taj Inkluzivni pa me zanima koliko će čekati na vještačenje, rješenje i koliko bi to moglo iznositi. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija