Jump to content

Gago23

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Zbunjen
    Gago23 je dobio reakciju od Borbena7 u alimentacija   
    Pozdrav, s obzirom da kćeri prijeto prelazak iz redovitog u status izvanrednog studenta, očito ne izvršava studentske obaveze redovito. Riskirate tužbu za povrat uplaćenih sredstava ako otac zatraži dokazivanje redovitog školovanja. Sudska praksa nije bila naklonjena redovitim školovanjem smatrati ni redovite studente ako dinamika studija nije bila adekvatna, a kamoli izvanredne.

    >>Primjeri iz sudske prakse pokazuju da nije dovoljno samo dostaviti potvrdu iz koje bi proizlazilo da je punoljetno dijete redoviti učenik, odnosno student, nego da isti uistinu mora dokazati da ne ponavlja studijske godine.
    Županijski sud u Bjelovaru u svojoj je odluci iz 2012. godine zauzeo sljedeći stav: "Dinamika studiranja pri kojoj nisu položeni svi ispiti (9 od ukupno 45) u 2011. godini, studija ukupnog trajanja deset semestara, a koji je započet akademske 2000./2001. godine, a što nije posljedica bolesti ili nekog drugog opravdano razloga, ne može se smatrati redovitim i urednim ispunjavanjem fakultetskih obveza - a što dovodi do prestanka prava punoljetnog djeteta na uzdržavanje za vrijeme trajanja školovanja."<<

    https://www.varazdinske-vijesti.hr/kolumne/uzdrzavanje-punoljetne-djece-64756
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija