Jump to content

alimentacija


igricija

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...
Dana 16. 08. 2023. u 13:16, igricija je napisao:

Ķćer možda nebude više redovan student,ako nebude svejedno nastavlja isti studij uz placanje.Pitanje je dali je otac koji je lišen roditeljske skrbi i ima ovrhu za alimentaciju dužan dalje placati alimentaciju? 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav, s obzirom da kćeri prijeto prelazak iz redovitog u status izvanrednog studenta, očito ne izvršava studentske obaveze redovito. Riskirate tužbu za povrat uplaćenih sredstava ako otac zatraži dokazivanje redovitog školovanja. Sudska praksa nije bila naklonjena redovitim školovanjem smatrati ni redovite studente ako dinamika studija nije bila adekvatna, a kamoli izvanredne.

>>Primjeri iz sudske prakse pokazuju da nije dovoljno samo dostaviti potvrdu iz koje bi proizlazilo da je punoljetno dijete redoviti učenik, odnosno student, nego da isti uistinu mora dokazati da ne ponavlja studijske godine.

Županijski sud u Bjelovaru u svojoj je odluci iz 2012. godine zauzeo sljedeći stav: "Dinamika studiranja pri kojoj nisu položeni svi ispiti (9 od ukupno 45) u 2011. godini, studija ukupnog trajanja deset semestara, a koji je započet akademske 2000./2001. godine, a što nije posljedica bolesti ili nekog drugog opravdano razloga, ne može se smatrati redovitim i urednim ispunjavanjem fakultetskih obveza - a što dovodi do prestanka prava punoljetnog djeteta na uzdržavanje za vrijeme trajanja školovanja."<<

https://www.varazdinske-vijesti.hr/kolumne/uzdrzavanje-punoljetne-djece-64756

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija