Jump to content

aliana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iskustvo jednog kolege je da je nakon rada u agenciji za nekretnine (volontirao je i na sudu) i polozenog pravosudnog trazio posao u odvjetnistvu 8 mjeseci. U pravilu ga nisu htjeli jer nije imao iskustva u odvjetnistvu. Na kraju je nasao posao u uredu koje se bavi zemljisnim knjigama, al naravno ima i drugih predmeta. Znaci u CV-u istakni na kojem pravnom podrucju imas najvise iskustva (koliko sam shvatila tvoje je radno) pa ciljaj ured koji se time najvise bavi. Sretno!
  2. Ja sam se isto javila na natjecaj. Danas sam bila na razgovoru kod psihologa i pozvali su me u cetvrtak na razgovor kod menadžera. Ne znam sto da ocekujem od tog zadnjeg razgovora, da li ce tim razgovorom provjeravati moja strucna znanja, znanje jezika.. Isto ne znam sto ocekivati glede plaće.. Ako netko ima vise info pliz neka javi kakvi su uvjeti rada i sl.
  3. napokon su objavili komisiju! Ja zadovoljna s ispitivacima. Uzadnje sam bez koncentracije, ne mogu vise listat zakone, knjigu pa si to olaksam ponavljajuci gradivo po pitanjima, zanimljivije mi je, nije toliko suhoparno..al sad cu bome radit po pitanjima svojih ispitivaca good luck svima koji su na svibanjskom roku, drzte se
  4. nastavak.. 19.04.2008. KPP Garačić zadaća-krivotrvorenje isprave Uvjetna osuda, koje dodatne uvjete možemo izreći uz uvjetnu osudu Koji su elementi kaz djela Radnja? Osnovno oblici radnje Razlika k.dj. činjenja/nečinjenja Poticaj (najčešći poticaj da djelo neće biti otkriveno) Nužna obrana/prekoračenje (isključenje kada su oba napada protupravna) Složena k.djela-kako se odlučuje o krivnji Razlika između mirovanja/zastare K.djela koja ne zastarjevaju Svjesni nehaj Oduzimanje imovinske koristi Nadl. županijskog suda Nezakoniti dokazi Kad se isključuje javnost sa rasprave Hitne istražne radnje/koje radnje ne može obaviti policija Prigovor protiv optužnice Promjena optužbe (do zaključenja dokaznog postupka) oslobađajuća presuda Izvanredno ublažavanje kazne Obnova postupka, prava/neprava-razlike Zabrana reformatio in peius Sučević ZOO kad je donesen, što je izmjenjeno zakonske zatezne kamate po novom ZOO Zastara-između koga ne teče, zastara naknade štete Predugovor Ugovor o nagodbi, ne može se pobijati zbog prekomjerenog oštećenja Punomoć po ZOO-u Ugovor o kupoprodaji ugovor o doživotnom uzdržavanju ugovor o dosmrtnom uzdržavanju Kad su ugovori ništetni Rokovi za pobojnost kako glasi tužbeni zahtjev za pobijanje ugovora Vlasnička tužba, rei vindicatio-prigovori tuženika Smetanje posjeda –tužbeni zahtjev Stjecanje nekretnine od stranaca u RH Brisovna tužba –tko je aktivno legitimiran Ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života oblik Izvanbračna zajednica Vrsta trgovačkih društva Osnivanje doo tko je to prokurista razlozi za stečaj tko je trgovac po ZTDu Kako odgovora član jtd kako odgovara član doo ugovor o prijevozu u zeljeznickom prometu-rok zastare ..budući da su do tad kandidatkinje pale dva predmeta, gpp nisu ni bile ispitane.
  5. 19.04.2008. Komadina Dokazna sredstva koja predviđa ZOUP Uvjerenja Što ako tijeli neće izdati uvjerenje Osnovna načela ZOUPA, Načelo materijalne istine Kad je rješenje konačno a kad pravomoćno (točno po članku 12) Povrat u prijašnje stanje Stvarna mjesna nadležnost Pravne posljedice poništenja/ukidanja rješenja Što je predmet ZUSa Da li je moguća primjena ZPPa Tko su stranke u upravnom sporu, definicija zainteresirane osobe Zak o sustavu državne uprave, što se njime uređuje Tijela državne uprave Glavni poslovi državne uprave Oblici naknade za povrat imovine za vrijeme jug vladavine Tko su ovlaštenici naknade Zakon o izvlaštenju vrste izvlaštenja Pred kojim sudom se vodi upravni spor Kako se zasniva radni odnos Načini prestanka ugovora o radu Redoviti otkaz ugovora o radu Sudski raskid ugovora o radu Poslovna sposobnost malodobnika od 15 god za zaklj ugovora o radu Plaće, obračun plaće Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora Zakon o posredovanju pri zapošljavanju, tko ima pravo na novčanu naknadu Da li postoji pravo na mirovinsko osiguranje, koje kategorije Koje dozvole se izdaju strancima, na koje vrijeme Palarić Kada je donesen Ustav RH Koliko je puta mjenjan Najveće vrijednosti Tko je nositelj suvereniteta kako narod vlada tko je nositelj zakonod vlasti kako se biraju zast, broj kada redovito zasjeda tko može predložiti donošenje zakona nadležnost predsj rh Kako se bira predsje rh, može li biti razrješen Uvjeti za izbor suda Ustavnog suda Nadležnost Ust suda DSV, nadležnost Kome se suci mogu žaliti na odluke DSVa Kako se imenuje Vlada RH Tko Vladi iskazuje povjerenje Kako se imenuje predsjednik Vrhovnog suda RH Vrste sudova Nadležnost redovnih sudova Kaznena nadležnost OS Stvarna nadležnost Žup suda, Upravnog suda sudački imunitet uvjeti za suda OS Državnoodvjetničko vijeće Tko imenuje zamje DO, predsjednike sudova uvjeti za poč obavljanja odvjetničke prakse odvjetničko društvo, HOK, Kodeks odvjetničke etike Javnobilje služba, tko imenuje J.b. Pravne posljedice solemniz privatne isprave po kojem kriteriju se određuje broj jb, Javnobilj komora Uvjeti za izbor suca Vrhovnog suda Nastavak slijedi...
  6. trazila sam da me stave poslije 26. ako jos nisi dobila znaci da si na kraju roka.
  7. dobila poziv. Pismeni 20 i 21, a usmeni 27.05. Imam srece zbog produzenog vikenda
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija