Jump to content

Renata Frascassi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Renata Frascassi je dobio reakciju od prof u Uplate preko Booking.com   
    Hvala na odgovoru!
    Sad me zanima sljedeće: kad ispostavljam račun koji je gost platio preko Bookinga u Eurima, po kojem tečaju preračunavam taj iznos u kune? Koji dan? Na dan ispostavljanja računa? I na koji dan izračunavam PDV koji ću uplatiti i po kojem kursu? Čini mi se da je rok za uplatu pdv-a tri mjeseca, da li onda mogu platiti za tri mjeseca ali po kursu koji je važio na dan ispostave računa?
     
  2. Sviđa mi se
    Renata Frascassi je dobio reakciju od prof u Uplate preko Booking.com   
    Dobila sam dozvolu za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, i preko Booking.com-a dobila većinu rezervacija za smještaj tokom sezone koja tek kreće. Na Bookingu sam odabrala opciju da mi uplaćuju za smještaj na devizni tekući račun. Poznanica koja se bavi iznajmljivanjem kaže da uplate iz inozemstva trebaju sjedati na žiro-račun. Znate li koji račun treba dati za uplate u Eurima iz inozemstva, za usluge smještaja u RH?
    Dodatno pitanje: na Booking-ovu proviziju se plaća PDV. Prema jednom tumačenju, Booking uopće ne bi smio naplaćivati VAT na svoju uslugu (što spominju u pravilima), tj VAT u zemlji u kojoj već imaju sjedište. Nego bi, nakon što im prijavim svoj porezni identifikacijski broj trebali preusmjeriti 25% od provizije u naš porezni sustav. Ukoliko to ne bude tako, nego oni obračunaju VAT unutar svoje provizije, moram li platiti još naš PDV i na koji točno iznos? Cijeli iznos provizije, ili iznos umanjen za njihov VAT?
    Hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija