Jump to content

dudo72

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nakon 50 godina uvidom u novi katastarski plan,moja kuća nalazi se na susjedovu čestici. Nasljednici čestice ne nalaze se u Hrvatskoj,niti su ikad bili došli vidjeti šta su naslijedili. Kuću sam radio svojim sredstvima i iako imam izvode iz katastra do 2003 gdje se vidi da je kuća na mojoj čestici, u katastru nailazimo na " zid " službenika koji tamo radi .... Da li se mogu pozvati da dosljednost..tj. pošto sam koristio dugi niz godina česticu,da imam pravo se upisati ko vlasnik čestice ili možda netko zna drugu varijantu da to legaliziram...
  2. Da li je normalno da javni bilježnik naplati svoje usluge za ostavinsku raspravu u vrijednosti 450€, ako je vrijednost ostavine 160.000€?
  3. Da, zato je i plaćen ..pogotovo kao da sam imao "nos" jer je kod ostavinske rasprave napomenuto da će njegova nagrada biti tri puta veća nego što je zakonom propisano....za pola sata da pogleda papire koje smo donijeli i napiše dva lista papira,traži 500€ , a nasljeđena imovina je cca 150.000€ ,dok po zakonu njegova nagrada iznosi 66€ + 1% od 150.000... ispravite me ako griješim...ili ja krivo računam ili je netko lopov...
  4. Da li je normalno da javni bilježnik kod pokretanja ostavinske rasprave traži da kompletnu dokumentaciju za ostavinu moraju prikupiti nasljednici ( svoje rodne listove, vjenčane listove, vlasničke, posjedovne, izvode iz banaka,.....) ili je to njegova obaveza za koju prima naknadu?
  5. dudo72

    Ostavina

    Pitanje. Nakon smrti brata koji nema nasljednika, njegovu imovinu nasljeduju njegova braca, to mi je jasno. A da li djeca od njegove pokojne sestre imaju pravo na nuzni dio ili samo ziva braca I sestre?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija