Jump to content

Sandy12345

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

178 pregleda profila
  1. Sandy12345

    Kleveta

    Da si ti djelo pocinio davno bi te tuzili. Kad nisu mogli nista tada,ne mogu ni sada.ne optuzuj sam sebe i ne ispricavaj se gorima od sebe. Ne mozes priznati djelo koje nije pocinjeno i ne pripisuj sam sebi djela koja su pocilinili drugi prema tebi.
  2. Koliko sam uspjela pronaci protutuzba se veze za tuzbu ako je uvreda u isto vrijeme bila i tuzitelja i okrivljenika pa obratno,a sto je kod mene slucaj Ovo sam pronasla na web ius info.... "i nakon proteka roka od tri mjeseca od dana saznanja za kazneno djelo uvrede i počinitelja sve do završetka rasprave podignuti protutužbu protiv privatnog tužitelja koji ga je uvrijedio istom prilikom. Ukoliko je protutužba, kao uvjetovan optužni akt, podnijeta izvan roka od tri mjeseca, u cijelosti je ovisna o tužbi kojom je pokrenut i vodi se postupak, pa ako privatni tužitelj povuče privatnu tužbu, postupak se ne može nastaviti niti po protutužbi, a ako je okrivljenik održao rok od tri mjeseca, bez obzira na eventualno povlačenje tužbe, po protutužbi se u postupku postupa kao i po svakoj drugoj privatnoj tužbi "
  3. Kod protutuzbe za uvredu klevetu ne vrijedi onaj rok 3 mjeseca? Kod nove tuzbe je rok 3mj.,medjutim kod prutuzbe to ne vrijedi? Je li to tocno? Naime ja sam na raspravi isticala da zelim podnijeti protutuzbu protiv svojeg privatnog tuzitelja i pripremila dokaze,a sutkinja u zapisnik izvrce moje rijeci i napise da planiram tuzbu.
  4. Zapravo na tom izvjesenom listu papira sam napisala da je njegov sin i njegovi prijatelji na staru godinu izazvali pozar na susjednoj parceli i tada uskocili u moj dvor 10 tak osoba razbijali moju imovinu . A imam i snimke kamere iz svojeg dvora . Dakle uopce nisam pisala da je tuzitelj razbio pitare nego njegov sin i prijatelji sina koji su izazvali manji pozar tj vatru na susjednoj parceli šikari. Ali tuzitelj izmislja sve . Ova tuzba tuzitelja je stara 3 godine.
  5. Ako se petlja tuzitelj u moj zivot,l i cast,ugled i dostojanstvo,petljat cu se i ja u njegovu tuzbu i tvrditi da razumijem sto je tuzitelju na pameti samo da u tuzbi nije naveo nista razumno te da u 7mom desetljecu zivota pokazuje da malo slabije tumaci sebe i svijet oko sebe te ima iščašen pogled na svijet ,svoje postupke i postupke drugih ljudi pripisujuci drugima nedjela na temelju iskrivljene percepcije vremena i prostora u kojem zivimo .
  6. Tuzba mora imati razuman sadrzaj,a nerazuman sadrzaj tuzbe tuzitelja ne moze biti razlogom kaznenog progona,postupka niti kaznene osude jer je tuzitelj bio u mogucnosti ostetiti imovinu i to kleveta ne moze biti jer nije fokus na tuzitelju.
  7. Tuzitelj je mene prvi uvrijedio i klevetao objavom u haustoru,ali nisam tuzila jer ga he smatram vrijednim tużbe.moram vidjeti za protutuzbu,kazete ako oni dokazu uvredu. Ako jedan dokaze,nije drugi dokazao. Valjda istodobno mozemo dokazivati. Klevetu ne moze tuzitelj dokazati jer nije bilo iznosenja ni pronosenja a nije bilo ni lazne tvrdnje,a ni namjere tvrditi bilo sto. Fokus je bio na ostecenju imovine,a ne na tuziteljevoj casti. Mogao me tako tuziti jer bi moglo pisati da se tuzitelj wc papirom koristi svaki dan i vecinu dana okrece rolu papira jer ima posla u wc-u,a gdje voli biti. Isto zvuci uvrijedljivo.
  8. Kazeni postupak zapocinje određivanjem rocista po privatnoj tuzbi,a tuzbe nema,neuredna je. Poziv okrivljeniku je takodjer neuredan i ne pise cak ni broj sobe gdje trebam doci,ni kd,ni podaci okrivljenika. Pouke nema,ali procitala sam negdje da i ako okrivljenik ne primi pouku ,a koristio se pravima uz pouke da je to kao da je primio. Sve su ovo trikovi koji su uvijek isti i stalno ih ponavljaju,međutim Sto god napravila niti mogu izazvati kazneni postupak ,niti izbjeci jer ga je proizvoljno izazvala sutkinja,sasvim proizvoljno bez osnove,bez povoda i razloga i pisat ce ona sto joj se prohtije jer ocito je odlucila tako. Prakticki poziva me iako formalno pravno nisam okrivljenik osim na njenom papiru,saziva rociste iako tuzba nije opstala . Odgovorila ja ili ne mislim da ne cinim nista njima u korist ako odgovorim,naprotiv treba isticati procesne propuste i sadrzaj tuzbe koja to nije vec je tuzba dokaz uvreda i kleveta tuzitelja i drugog. Doci na sud moram,ali da sam ja okrivljenik oni tek trebaju dokazati,a tuzbom to ne mogu.
  9. Pa to bi bilo dobro da je tako,ali sutkinja u parnicnom postupku nikad na 10 rasprava mi nije htjela dati zapisnik procitati prije potpisivsnja pa nikad nisam ni potpisala. Ovo je kazneni postupak,ali ne zelim svoj zivot,ugled i cast predati u ruke odvjetnika i nitko me ne moze braniti bolje nego ja samu sebe.pa nije to tako tesko
  10. Da vidim,od 1.listopada '24. Se uvodi tonsko snimanje rasprava.medjutim vec spominju tehnicke probleme ,nejasne dijelove,dakle opet ce frizirati zapisnik i tonski zapis. Da jasno je da ne smijem snimati bez dopustenja suda, tj.snimka se ne smije upotrijebiti.nisam ni mislila kako se vidi iz upisa. Zato i trazim drugi nacin,pismeno, kojim bih postigla da se u zapisnik unose istinite izjave.
  11. Da ,vi ste u pravu. Rasprava je javna i moze snimati bilo tko. Mislim da sam negdje davno vidjela neki slucaj gdje je netko snimao raspravu i onda mu taj snimak nisu uvazili nego samo zapisnik. Nece oni uvaziti nista sta je protiv njih. Treba nekako pismenim putem to izvesti pa makar da joj recem da cu izjave pisati rukopisom i neka se tako unese u zapisnik.
  12. Hvala vam,nemozetotakoDa,u parnicnom postupku sam se srela sa takvom sutkinjom koja je krivotvorila izjave zapisnike i mijenjala tuzbe tri puta pa sam prestala dolaziti jer ne mogu izgubiti ako ne dodjem,a spis dodijeljen drugoj sutkinji. /npr.kad je bio ocevid na parceli radi tuzbe i gradnje snimala sam sta rade ,a sutkinja kaze nemoj mene snimati,snimaj sta rade sudski vjestaci.haha Dakako ovo je kazneni postupak i moram doci svaki put medjutim sastavit cu sve napismeno i pitanja za svjedoke tako da mogucnost laziranja zapisnika od strane sutkinje bude sto manja. To se i mislim cijelo vrijeme kako izbjeci unosenje laznog sadrzaja u zapisnik.ne znam,mislim da mi nece dopustiti snimanje . To je to.sutkinja me zove da me potopi.
  13. Nije ,samo dva lista tuzbe i poziv na kojem ne pise uopce kazneno djelo radi kojeg me poziva niti moji osobninpodaci osim imena i prezimena. Nema nikakve pouke o pravima.
  14. i te kako na tuzbu treba odgovoriti.pa i na optuznicu se daje rok za odgovor,pa kako ne na tuzbu Jos su napisali u tuzbi da se ne zelim druziti sa tuziteljem i da ne zelim zajednicke aktivnosti sa tuziteljem te da ga odbijam. I kakve veze ima ovo sa uvredom i klevetom.haha. Tuzitelj se zali sudu da ne zelim provoditi vrijeme s njim Ziva istina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija