Jump to content

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  10339
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  143

sivko je zadnji put osvojio dan srpanj 14

sivko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O sivko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

13583 pregleda profila
 1. Na PN ide prigovor.Napišeš to što si tu napisao ili napišeš samo prigovaram na PN broj 511.....i tražim saslušanje kod suda pa tamo u 4 oka priznao sve i tražiš smanjenje kazne. Piše se sudu ali se predaje u policiji (oni šalju sudu)
 2. Ako nisi dobio ispunjenu drugu uplatnicu nazovi sud da ti daju brojeve (IBAN i poziv na broj).
 3. Samo moraš imati sreće da se lice vozača ne vidi da ne krknu nevjerodostojno davanje podataka.
 4. Rješenje donosi sud.Jel policija išla prvo s prekršajnim nalogom pa si se žalio ili su išli s optužbom prijedlogom pa si odmah išao na sud?Nalog za uplatu (uplatnica) nije bitna.Pitam zbog žalbe jer kazna nije minimalna a ni zaštitna mjera ne odgovara prvom prekršaju za brzinu.Po kojem čl zakona si oderan?
 5. Nije uopće bitno što je jedna te ista kamera.Za prvi prekršaj (koji dođe) bit ćeš nekažnjavan pa će u kazna bit manja. Ukupno ćeš dobit 9 bodova. A uz bodove ide i zabrana vožnje.Za drugi put najmanje 3 mjeseca a za treći najmanje 6 mjeseci. Čl.53 st.4,9 i 11 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama
 6. On se može samo žalit na nedostavu podataka a suca ne zanima da li bi sada netko platio kaznu a nije je ni moguće platit jer policija neće ništa poduzimati što se tiče utvrđivanja tko je vozio i da pokrenu prekršajni postupak.A sudac ne može donesti presudu za brzinu jer to po nalogu nitko nije ni tražio. Tu je samo direktor kriv bez obzira što je u pitanju samo jedan korisnik vozila.
 7. 96,5-10=86,5 km/h pa je prekoračenje 16.5km što je kazna od 1000 kn.Ako je 96.5 s umanjenjem onda je kazna 3000 kn. 500 kn je izdavanje prekršajnog naloga. Znači nisi dobio rješenje nego obavijest da je počinjen prekršaj ili prekršajni nalog.
 8. Sad se samo direktor može žalit da nije dobio obavijest da pošalje podatke. Više brzina kao prekršaj ne postoji u ovom slučaju.Neće nikoga više teretiti za to.
 9. Ima,oba bit u jednoj državi.
 10. Može se imati boravak u Sloveniji ali taj se boravak neće voditi u evidencijama našeg MUP-a kao ovaj zagrebački.
 11. Na obavijest se ne može žalit nego treba čekat prekršajni nalog pa ići sa žalbom.
 12. Ne bi smio jer je po zakonu prosjek od 3 mjeseca.
 13. sivko

  Tumačenje presude

  Blago rečeno a po običaju hrvatskog sudstva u presudi je sve rečeno i ništa nije rečeno jer se takva presuda može tumačiti na dva načina.Pa kako tko uzme tumačit.
×
×
 • Napravi novi...