Jump to content

Lava1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

57 pregleda profila
  1. Ovrha nije pokrenuta sudskim putem, reaktivirana je opet na FINI.Međutim ako odluče promjeniti predmet ovrhe i idu na sud i na nekretninu zanima me po kojem zakonu idu...iz 2014 ili 2022.
  2. Znači, ako sada idu po prvi puta na ovrhu na nekretninu(mijenjaju predmet ovrhe) vrijedi zakon iz 2014 godine kada je pokrenuta ovrha na novčanim sredstvima.Ništa mi nije jasno, danas mi je odvjetnik poslao da vrijedi zakon kad se podnosi ovrha na nekretninu i da se ne veže na ovrhu na novčana sredstva i ide po Novom zakonu.
  3. Malo sam i ovdje čitala i stavljam vam u prilogu šta je moderator Borbena nekome napisala.Po njenom se primjenjuje zakon iz vremena ovršnog rješenja.
  4. Danas sam zvala nakon Vašeg odgovora i saznala da jučer nisam pričala sa sutkinjom kad su me prespojili na općinskom sudu u Novom Zagrebu, igrom slučaja javila se žena za koju sam jučer mislila da je sutkinja i koja mi je rekla da ako dođe do promjene predmeta ovrhe tj. na nekretnini da se gleda datum ovršnog rješena na novčana sredstva u FINI i da se ide na ovrhu na nekretnini po zakonu iz te godine i datumu tog rješenja.Danas kaže, nisam ja pravnik, nazovite nekog odvjetnika za to i dobijte prave informacije.Iskreno...s kim god sam pričala tumači drugačije.I meni je sasvim realno šta ste Vi odgovorili i da bi se trebao poštivati Zakon kad se prvi put pokrene ovrha nad nekretninama i da nema veze sa ovršnim rješenjem u FINI....ali više ni u šta nisam sigurna.
  5. Hvala, nije pokrenuta ovrha nad nekretninom, još je u FINI, međutim zbunili su me jučer na sudu kad su mi rekli da ide po zakonu od prve ovrhe iz 2017 godine prije donošenja novog Zakona ako one odluče promijeniti naplatu s novčanih sredstava na nekretninu.
  6. Poštovani ovrha je pokrenuta krajem 2014. godine, znači ipak po starom prije izmjena iz 2017 i 2020 godine.Ovrha je još na FINI ali se bojim da skinu s FINE i pokrenu ovrhu nad nekretninom.
  7. Poštovani, zanima me dali se može tražiti ovrha na jedinu nekretninu za dug s kamatama iz 2014 godine u iznosu 22.000,00 kuna koji se nije naplatio putem FIN-e ili se pak primjenjuje novi zakon s izmjenama iz 2020. godine po kojem se to ne može tražiti ako dug ne prelazi 40.000,00 KN. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija