Jump to content

TonyBob

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O TonyBob

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Niti jedan sud neće prihvatiti činjenicu da je ok da dug vraćate preko 50 godina jer eto, vama se svaki mjesec uzima.
 2. Pa jesu probali ovrhu na novčanim sredstvima?
 3. Sasvim ispravan izračun kamate, u skladu sa zakonskim propisima.
 4. Sud zaključkom o prodaji utvrđuje vrijednost nekretnine, način prodaje i uvjete prodaje, a prodaju nekretnine provodi Financijska agencija elektroničkom javnom dražbom. Sud je dužan donijeti rješenje o namirenju u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti rješenja o dosudi. Važno je napomenuti da će sud, nakon unovčenja stvari ili prava na kojemu postoji razlučno pravo upisano u javnoj knjizi, iz iznosa ostvarenoga prodajom namiriti troškove unovčenja, namiriti tražbine razlučnih vjerovnika prema redoslijedu određenom pravilima ovršnoga postupka te će preostali iznos predati stečajnom up
 5. Ne razumijemo se. To znate vi i ja. Ali običan čovjek kada pročita početno pitanje i službeni odgovor to ne shvaća tako. Ovdje meritum nije tko, kako i kada, već to što je informacija sa službenih stranica potpuno kriva.
 6. Na konkretno postavljeno pitanje fina-poslodavac, nije odgovoreno. Iz odgovora izvlačim zaključak kao što sam napisao. Kao pravni laik. A kladim se i mnogi drugi bi isto zaključili. Vi, kao što vidim, odličan poznavatelj materije, vrlo vjerovatno i u praksi, drugačije tumačite navedeno zbog toga jer ste svakodnevno u tome i znate kako stvari funkcioniraju. Dozvolite da ostanem pri svojem mišljenju da je gore navedena informacija sa službene stranice totalno kriva jer u odgovoru se ne spominje niti poslodavac niti fina već samo redoslijed zaprimanja ovrha. Hvala.
 7. Ovo je kopirano sa službene stranice Republike Hrvatske, gov.hr. Moje shvaćanje toga teksta je da iako su u pitanju različite ovrhe, ovrhovoditelja koji bi pokušao ovrhu na plaći trebalo bi obavijstiti da je stranka već u postupku ovrhe preko fine i da mora čekati da se prvo namiri ta ovrha. Sada, ne tvrdim da ste vi u krivu, već suprotno. Pa me eto zanima tko i kako vodi brigu o svojim građanima ako sama država na svojim službenim stranicama pruža krive i netočne informacije koje možebitno mogu biti štetne po ovršenika.
 8. "Radnik ima zaštićeni račun, dakle 2/3 njegove neto plaće uplaćuje se na zaštićeni račun, a 1/3 na tekući jer ima ovrhe po novčanim sredstvima kod FINE. Poslodavac prima još jednu ovrhu na plaću istog radnika. Što učiniti s tom ovrhom? Ovršni zakon propisuje da se prednosni red založnih prava više ovrhovoditelja određuje prema danu primitka ovršnog prijedloga što znači da se tražbine namiruju redoslijedom zaprimanja zahtjeva za zapljenu primanja. Provedba ovrhe po kasnije zaprimljenom rješenju o ovrsi neće biti moguća dok se ne dovrši ovrha po prethodnom zaprimljenom rješenju o ovrsi."
×
×
 • Napravi novi...