Jump to content

112701

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obveza plaćanja poreza prema Zakonu o porezu na dohodak postoji kada je nekretnina stečena darovanjem a otuđena u roku od 2 godine od dana nabave. Dakle kao dan nabave smatra se dan nabave od strane darovatelja, a ne dan kad je osobi darovana nekretnina.
  2. S obzirom da planirate izvoditi građevinske radove potrebna vam je prvo građevinska dozvola iz koje je vidljivo da li se u skladu sa prostornim planom može izvršiti prenamjena. Nakon što se to utvrdi morate angažirati ovlaštenog geodetu koji će donijeti elaborat i evidentirati promjenu namjene u katastru,a katastar onda podnosi prijavni list zemljišnjim knjigama kako bi se i tamo evidentirala promjena.
  3. Idete samo sa prijedlogom za uknjižbu prava vlasništva kojeg možete podnijeti vi neposredno ili putem odvjetnik ili javnog bilježnika. Dakle sa prijedlogom za uknjižbu, ugovorom o razvrgnuću koji mora biti u izvorniku ili ovjerenoj preslici, dokazom o državljanstvu te dokazom o plaćenoj sudskoj pristojbi odete kod mjesno nadležnog suda koji vodi zemljišnu knjigu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija