Jump to content

razvojna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    razvojna je reagirao na Ina83 u Ugovor o djelu   
    Poštovani, 
    jedno od bitnih obilježja ugovora o djelu jest jednokratnost posla, dok je radni odnos (u pravilu) trajnog karaktera. Predmet ugovora o djelu nije sam rad, već rezultat rada tj. djelo. Sljedeće obilježje ugovora o djelu je samostalnost izvođača što znači da ne smije postojati odnos subordinacije koji karakterizira radni odnos. U tom smislu izvođač u pravilu sam određuje kada će, gdje i na koji način raditi, a naručitelju pripada pravo nadzora i davanje uputa, ali samo kad to odgovara naravi posla. Osim ako se na to nije obvezao ili to ne proizlazi iz svrhe ugovora izvođač čak nije dužan ni sam izvesti djelo.
    U radnom odnosu poslodavac je obvezan radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama poslodavca danim u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao.
    S obzirom na navedeno, procijenite o kakvom poslu se kod Vas radi. Ako se radi o radu trajnog karaktera (što mi se iz Vašeg posta čini da jest), vrlo je vjerojatno da bi inspekcija navedeni odnos mogla regulirati kao radni odnos, odnosno rad na crno.
    Možda postoji mogućnost da otvorite obrt ili j.d.o.o. pa na taj način održavate web stranice bez ulaska u radni odnos
  2. Hvala
    razvojna je reagirao na legalex u Ugovor o djelu   
    Ugovor o djelu se može sklapati za svako djelo tj. određeni posao ma koliko bilo potrebno. Drugo je pitanje radi li se o prikrivenom radnom odnosu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija