Jump to content

legalex

Korisnik
  • Broj objava

    122
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

legalex je na 5. kolovoza 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što legalex objavi!

Nedavni posjetitelji profila

1230 pregleda profila

Postignuća

  1. Ako svjesno lažete u toj recenziji, tada činite klevetu. Ako pišete istinu, nemate straha čak i da Vas tuže jer oni moraju dokazati da ste 1. iznijeli neistinu, 2. da je ili da to može škoditi njigovom ugledu ili časti i 3. da ste znali da to što pišete je neistina.
  2. Hvala! Međutim, čini se da je priča daleko od gotove, kako ste rekli. Pogotovo kad se pročita čl. 148a ZKP-a. Svakako je upitno i o kakvom se to ročištu radi, jer odluka o troškovima postupka se donosi u presudi, a iznimno rješenjem u roku 3 mj. Gospodin je na uvjetnom otpustu, što znači da je kaznu već izdržavao pa je pušten (osim ako nije nešto krivo napisao), što znači da je taj rok davno protekao. Isto tako bi se moglo raditi o ročištu zbog razloga iz čl.148a ZKP, jer možda postoje saznanja da sad ima prihode dostatne da namiri nastale troškove. U svakom slučaju, ne čini se baš tako jednostavno.
  3. Uzmi Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana čl.8.. Nemoj nositi nikakvu oštricu sa sobom. Svako hladno oružje koje se koristi za napad je zabranjeno. Ako te opet uhvate s oružjem, kazna će biti teža.
  4. Dnevni iznos ne utvrđuje Vrhovni sud, kako je rekao Sivko. On utvrđuje prosječni dnevni prihod, a to vrijedi samo za stari zakon iz 97.godine, kada se isti utvrđivao na temelju podataka DZSS o prosječnoj plaći. Prema novom kaznenom zakonu iz 2011. godine nadležni sud dnevni iznos utvrđuje individualno za svakog okrivljenika prema njegovim prihodima i ostalim materijalnim prilikama, a sve lijepo piše u čl. 42. Kaznenog zakona.
  5. U pravilu neće trajati više od 6 mj. Da bi duže trajalo mora se nešto jako komplicirano dogoditi, npr. da netko od vas dvoje nije dostupan i slično. Ako se to pak dogodi, može trajati godinama. Nažalost, lažne prijave za silovanje su sve češće, a ako DO ne obustavi istragu( moguće da je i istraživanje ako je 153. St.1.Kz), šanse su samo da na sudu njezin iskaz ne bude dovoljno uvjerljiv pa da Vas oslobode. Za optužnicu je dovoljan njezin iskaz. Dobar branitelj je ovdje neprocjenjiv Što se tiče mjera opreza, svaka dva mjeseca se o njima odlučuje i imate pravo žaliti se i tražiti da se ukinu. Uvid u spis dogovorite u nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.
  6. Žalbu možete podnijeti kao srodnik u ravnoj lozi i ne treba Vam punomoć. U žalbi navedite upravo ovo što ste ovdje napisali i navedite sudu neka pribavi direktno od nadležnog tijela tu dokumentaciju, budući da je baš ona razlog za usvajanje molbe, a Vi je ne možete dobiti. I objasnite zašto je ne možete dobiti.
  7. Svakako! Treba prvo uzeti branitelja koji će mu napisati prijedlog za tzv. nepravu obnovu kako bi mu sud izvanredno eventualno umanjio kaznu zbog okolnosti koje su nastupile nakon osude, a to je svakako rođenje djeteta. Isto tako, treba tražiti odgodu izvršenja kazne kako bi mu odlučili o obnovi. Budite brzi
  8. Uopće nije važno o kakvom se ugovoru radi i koji mu je cilj. Ugovor koji je fiktivan je u suštini krivotvorina, a za kazneno djelo je ionako odlučna namjera! Tako da ako ste svjesni da se radi o neistinitom ugovoru pa ga potpisujete činite kazneno djelo krivotvorenja isprave, a ako takvu ispravu koristite za stjecanje npr. imovinske koristi tada možete počiniti i druga kaznena djela poput prijevare i sl.
  9. Nisam vidio tu informaciju? Uostalom i da je točna ova Vaša "insajderska" info, sve stoji.
  10. Skrivanje bilo čega od SOA-e može jedino rezultirati time da ne prođete sigurnosnu provjeru. Čak i da je izbrisana kazna vjerojatno će Vam dati negativno mišljenje. Ipak, ako Vas nitko ne pita jeste li osuđivani čak i ako ste rehabilitirani, onda ne vidim način da to sami spominjete.
  11. DORH se ne bavi konkretnim predmetima (imaju jednu usku nadležnost pred visokim sudovim i arbitražama), a nadležnost pojedinog ODO ili ŽDO i USKOK-a proizlazi iz zakona. Postoje točna pravila kada koje postupa, neovisno o tome što su djela počinjena na razini RH. Tako da biste shvatili o čemu se radi uzmite ZKP, ZUSKOK i zakon o Područjima i sjedištima državnih odvjetništava iz kojih proizlazi stavarna i mjesna nadležnost. Naravno, ako niste pravnik ne očekujem da će Vam sve baš biti jasno. Isto tako, državno odvjetništvo Vam neće postupati po špekulacijama i slično, pa razmislite jeste li prijavili nešto za što ste zaključili gledanjem TV-a ili čitanjem novina, ili ste možda revoltirani, ili ste pak prijavili konkretan događaj za koji imate dokaze? U tom pogledu budite isto tako svjesni da državno odvjetništvo neće poduzeti ništa bez konkretnih i čvrstih dokaza, pa se možda i može raditi o kaznenom djelu, ali se ne može dokazati. I posljednje, ako ste žrtva kaznenog djela imate pravo preuzeti progon nakon odbačaja prijave. U svakom slučaju možete kao prijavitelj tražiti obavijest o poduzetim radnjama, a u slučaju da smatrate da postoje propusti u radu podnijeti pritužbu na rad zamjenika zaduženog spisom.
  12. Policija ima načina da utvrdi identitet počinitelja tako da pričekajte prvo. Svakako imajte na umu, ako je taj kradljivac punoljetan tada se progon za sitnu krađu poduzima privatnom tužbom, što zna biti "skuplja pita neg' tepsija". Ipak, moguće je da je kradljivac u nekakvoj seriji krađa pa da bude produljeno djelo, u kojem slučaju bi se ipak moglo raditi o "normalnoj" krađi, što znači progon po službenoj dužnosti. Svakako podnesite kaznenu prijavu.
  13. Djeca mlađa od 14 godina nisu kazneno odgovorna pa u tom slučaju ostaje jedino tražiti od roditelja naknadu štete, a ako je između 14 i 18 godina odgovara kao maloljetnik za krađu. Kaznenu prijavu tj. prijedlog za progon podnosite policiji ili državnom odvjetništvu u roku od 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i identitet počinitelja budući da se radi o krađi male vrijednosti. Svakako Vam je policija dužna dati podatke o osobi da biste taj prijedlog stavili. Što prije prijavite, prije će se izuzeti snimke, zato nemojte čekati, jer neke se snimke čuvaju i po 7 dana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija