Jump to content

Podpitanje

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dakle: a) Pravomoćnost presude je nakon isteka vremena za žalbu ("protiv ove presude stranke imaju pravo žalbe u roku od 8 (osam) dana od primitka pisanog otpravka iste"). Znači 8 dana od primitka. Točno? b) Izvršnost presude je kad istekne rok za plaćanje kazne. Npr. okrivljenik je obvezan platiti izrečenu novčanu kaznu u roku od 30 (trideset) dana po pravomoćnosti presude. Znači u ovom slučaju 30 dana nakon primitka? Ili 30+8 dana? Što ako se kazna uplati odmah, dali uplatom se odmah aktivira i izvršnost ili ipak treba proći rok za uplatu? c) Zaštitna mjera zabrane upravljanja počinje teći od izvršnosti presude. Ovo je vidim vrlo fleksibilno i ovisi o upisu u sustav djelatnika MUP-a te je potrebno provjeravati na linku https://mup.gov.hr/ostalo-48/kutak-za-vozace/283633. Iako bi po zakonu zabrana trebala početi odmah nakon izvršnosti. Komentar?
  2. Ma jasno mi je to i ti članci su mi poznati. Ali sta odgovoriti ako sudac upita da li ste u prošlosti bili kažnjavani za predmetni prekršaj zbog kojeg ste na sudu? A jesi, ali je nastupila rehabilitacija. Odgovoriš da nisi, a sudac ima uvid i u rehabilitirane prekršaje, pa ispada da nešto skrivaš. Ali ok, ako san dobro shvatio, protekom tri godine od pravomoćnosti odluke o prekršaju (tj. nakon rehabilitacije) na svako pitanje dali si kažnjavan odgovaraš da nisi kažnjavan i to je to.
  3. Ovo citirani dio me baš zanima. Dali sud (odnosno sudac/sutkinja) uopće nema uvid u predhodne prekršaje starije od 3 godine (odnosno uvid im izbaci prazan skup) ? Ili ih vidi ali ih ne bi trebao uzeti u obzir prilikom izricanja presude?
  4. Zna li netko odgovor na ovo? Ili bar nekakav komentar. Zahvaljujem.
  5. Pozdrav, Mene zanima par informacija o regresu kod auto osiguranja. Maksimalni regres iznosi najviše do iznosa 12 prosječnih neto-plaća prema zadnjem službenom izvješću Državnog zavoda za statistiku prema Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu (članak 24.) Zanima me na koje izvješće Državnog zavoda se to odnosi? Na mjesec u kojem je nastala šteta? I što ako je u prometnoj nesreći oštećeno više vozila? Npr. pet automobila i na svakom je šteta recimo 25.000 kn. Ukupna šteta je 125.000 kn. Dali je i u tom slučaju maksimalni regres 12 prosječnih neto-plaća bez obzira na broj oštećenih vozila? Hvala.
  6. Mene zanima par informacija o regresu. Maksimalni regres iznosi najviše do iznosa 12 prosječnih neto-plaća prema zadnjem službenom izvješću Državnog zavoda za statistiku prema Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu. Zanima me na koje izvješće Državnog zavoda se to odnosi? Na mjesec u kojem je nastala šteta? I što ako je u prometnoj nesreći oštečeno više vozila? Npr. pet automobila i na svakom je šteta recimo 25.000 kn. Ukupna šteta je 125.000 kn. Dali je i u tom slučaju maksimalni regres 12 prosječnih neto-plaća bez obzira na broj oštečenih vozila? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija