Jump to content

Maja0906

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav.Imam pitanje u vezi članka 116.ZOR. Nedavno sam dala izvanredni otkaz ugovora o radu zbog maltretiranja. U odjavi sa mirovinskog mi stoji mi stoji pod razlog prestanka osiguranja, Izvanredni otkaz radnika članak 116.ZOR. DA li to znači da mi je poslodavac dao otkaz ili da sam ja.Uz moj pismeni izvanredni otkaz poslali su mi i dokument čiji je naziv Upozorenje na obveze iz radnog odnosa u svezi sa mogućnosti otkaza ugovora o radu, koji popunjava poslodavac.Dokument nije ispunjen sa mojim podacima ali upozorava na kašnjenje i raniji odlazak sa posla, što naravno nikad nisam napravila, vidi se na kamerama koje su u trgovini,a tim dokumentom radnik dobiva otkaz skrivljenim ponašanjem. Taj poslodavac želi u javosti ostaviti savršen dojam, no stvarnost je sasvim drugačija,pa se bojim da neispadne da sam ja dala otkaz nego da su oni meni. Hvala
  2. Radila sam kod privatnika, na ugovor na određeno vrijeme. Radilo se od ponedjeljka do subote, bez nekog određenog radnog vremena nego ovisno o potrebama posla tj o narudžbama. Znači, samo mi je nedjelja bila slobodna bez obzira na odrađene radne sate. Zbog maltretiranja kolegice tj buduće voditeljice bila sam primorana dati otkaz kako bih sačuvala zdravlje i živce. Zadnji radni dan mi je bio 19.08., otkaz sam dala sa 21.08., pismenim putem .No jučer sam saznala da sam odjavljena sa 19.08., taj dan sam radila , vlasnik me uvjerava da je to po zakonu , no meni logika nalaže ako sam odjavljena sa tim datumom da ispada da taj dan nisam ni radila. U programu na računalu postoji aplikacija putem koje smo se prijavljivali i odjavljivali sa posla , znači ima pisani trag da se vidi da sam radila. Na račun mi je isplaćivao minimalac ali sam dobivala i dio na ruke. Ukupna neto plaća mi je bila 850 eura. Na plaći za kolovoz nisam dobila ništa na ruke, vjerojatno jer je bio ljut zbog otkaza, no imam pisanu poruku u kojoj se vidi da sam ga upozorila na maltretiranje no nije reagirao. Obzirom da sam računala da je otkaz sa 21.08. išla sam se prijaviti sa 20.08. na zdravstveno , obzirom da se moram javljati svaka 3 mjeseca po novom zakonu, zato sam išla tako kasno kako bih si uštedila vrijeme ponove prijave, i u biti izgubila zdravstveno osiguranje , no da nisam tada išla ne bih uopće znala kada me je odjavio. Molim vas sad info, da li je zakonski u redu što me odjavio sa 19.08. a ne sa 21.08. kada sam poslala pisani otkaz. Da li da poduzimam ikakve mjere u vezi nečega ili ne, nisam ni sama pametna. _Unaprijed zahvaljujem.
  3. Hvala puno, tako sam i mislila, ali radije da provjerim.
  4. Poštovani, molila bih vas ovim putem za pomoć, savjet. Otac je dužan plaćati alimentaciju 1000,00 kn mjesečno. ima duga za 5 godina ne plaćanja. Na Fini postoji ovršna isprava no na račun mu nikakva primanja ne sjedaju , tako su mi rekli u poslovnici Fine , da nemaju šta ovršiti. Njegov prijatelj ima otvorenu firmu, zaposlio ga je kod sebe, no u svibnju 202.je prestao raditi kod njega, ovrha na Fini je povodom toga ukinuta, no prijatelj ga je nakon toga opet zaposlio u listopadu 2022. I što mi je činiti sada, očito je da je to napravljeno kako bi se maknula ovrha, no da li se to može negdje prijaviti i pod šta, kojoj instituciji.Mogu li prijaviti njegovog poslodavca za to i za isplaćivanje plaće na ruke, oćito, obzirom da mu na račun ništa ne sjeda. Ili mi preostaje jedino da uzmem odvjetnika za to.Molilm vas za pomoć.Hvala.
  5. Kada smo bili zajedno nije imao ništa osim auta.Da li sada ima nešto od imovine nije mi poznato. Živi u obiteljskoj kući katnici sa roditeljima. Moja odvjetnica, kako sam i napisala baš nije puno toga napravila, tako da se poslodavcu ništa nije slalo. Zato sami zamolila za preporuku odvjetnika koji bi stvarno odradio kako treba.
  6. Poštovani svi, molila bih informaciju što mogu učiniti ja po pitanju isplate duga za alimentaciju te preporuku nekog odvjetnika za sudske postupke koji će vjerovatno trebati. Imam kćer, 10 godina sada ima. Od njenog oca sam se odselila kada je imala 10 mjeseci. Otac nije davao za kćer ništa 4 godine. Zadnji put ju je vidio kada je imala godinu dana. Ne pita za nju, ne čestita joj ni rođendan, nikakav kontakt sa njom ne želi. Pokrenula sam sudski postupak za alimentaciju, prije6 godina , donešena je odluka da mi poslodavac mora isplaćivati alimentaciju u visini 1.000,00 kuna , te skidati mu sa plaće dug za prijašnjih 5 godina ne plaćanja alimentacije. Za taj dug sud je dosudio da mora platiti 54.000,00 kuna. Poslodavac mi je 3 mjeseca isplaćivao alimentaciju i dio od tog duga, pa je bivši dao otkaz kod njega, prešao je raditi kod prijatelja koji ima otvorenu firmu. Taj prijatelj mi je isplaćivao samo alimentaciju , niti lipe od duga.Na Fini postoji ovrha za taj dug, no kažu u Fini da mu nemaju šta ovršiti jer mu na niti jedan račun otvoren u banci ne sjedaju primanja.Dakle, prijatelj mu prema tome uplati meni alimentaciju, a ostatak plaće mu daje na ruke,pretpostavljam da je tako.Zadnja 3 mjeseca nije uplaćena niti alimentacija. Zanima me koje korake ja mogu poduzeti kako bi se dug riješio? Kaznena prijava za neplaćanje alimentacije ? I molila bih ako može preporuka odvjetnika koji i mi mogao to riješiti. Imala sam odvjetnicu, naplaćala sam se, i sad mi na ovo kaže da se nema šta dalje napraviti, na Fini postoji ovrha i to je to. Unaprijed zahvaljem svima na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija