Jump to content

NewUser1

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, ispričavam se na kasnom odgovoru. Imam još jedno pitanje vezano za ovaj slučaj. Zanima me smije li kupac prilikom kupnje nekretnine platiti nekretninu gotovinom na ruke ili novac mora ici preko banke?
  2. Radi se o osobi s blagom do umjerenom mentalnom retardacijom koja nije bila lišena radne sposobnosti u trenutku potpisivanja ugovora. Brigu u njemu je vodio otac a nekretnina je prodana nekoliko mjeseci nakon smrti oca koji ga je kontrolirao da ovaj ne prokocka stan sto se na kraju i desilo. Ja sam cijeli slučaj prijavio centru za socijalnu skrb u kojem su mi rekli da je njegov otac bio pod njihovim nadzorom a da sin tj. prodavatelj stana nije. Novi vlasnik se upisao i na stanu nema nikakvih zabilježbi.
  3. Pozdrav svima, Treba mi pravno mišljenje nekoga tko se razumije u prevare, radi se o sljedećem: Osoba s intelektualnim poteškoćama, upitne radne sposobnosti koja živi u jako teškom materijalnom stanju a pritom je i ovisnik o kockanju je na nagovor druge osobe prodala jedinu nekretninu koju ima po cijenu barem duplo nižoj od tržišne cijene i sada živi kao beskućnik. Koje pravne mogućnosti stoje na raspolaganju takvoj osobi, može li se takav ugovor poništiti s obzirom na okolnosti u kojima je nastao ili barem da joj se isplati razlika do tržišne cijene po kojoj je stan trebao biti prodan?
  4. Puno Vam hvala, Jos jednu stvar ne znam. Koji podatci mi trebaju da bi pristupio tom ugovoru? Dali mi treba broj katastarske čestice, broj ZK uloška ili nešto treće?
  5. Hvala Vam na odgovoru. Nekretnina se nalazi u gradskoj četvrti Trnje pa pretpostavljam da je nadležni općinski sud Palača pravde u Vukovarskoj. Dali mogu ja koji nisam kupac ni bivši vlasnik nekretnine pristupit tom ugovoru i dali možda znate na kojem odijelu se to podiže?
  6. Pozdrav svima, zanima me gdje bih mogao pronaći kopiju ugovora o kupoprodaji nekretnine. Radi se o tome da je jedan moj prijatelj koji je osoba s intelektualni poteškoćama i ovisnik na nagovor poznanika prodao stan po cijeni višestruko nižoj od tržišne a pri tome ne zna kod kojeg javnog bilježnika je potpisao ugovor (navodno negdje kod Črnomerca) niti ima kopiju ugovora. Planiram cijeli slučaj prijaviti policiji i centru za socijalnu skrb ali ne znam dali je to moguće bez kupoprodajnog ugovora. Mislim da nema smisla da obilazim sve javne bilježnike oko Črnomerca pa ako netko zna gdje se mogu pronaći kopije kupoprodajnih ugovora molio bih da mi kaže.
  7. Poštovani/na hvala Vam na trudu i vremenu koje ste izdvojili za ove odgovore. Napravit ću ovako kako ste me savjetovali i nadam se da ću uspjeti riješit taj problem izvansudski. Lijep pozdrav.
  8. Hvala na odgovoru. Molim Vas za pojašnjenje. Kako je moguće da sam pristao na opće uvjete ako se oni ne spominju u ugovoru, nema ih na internet stranici a kontakt osoba mi preko telefona kaže da oni to ni nemaju. Također taj dio ugovora u kojem je nedefinirana cijena usluge nisam niti potpisao. Mene zanima, ako bi pisao prigovor na ovrhu koja je šansa da sud donese odluku u moju korist i da budem oslobođen od plaćanja s obzirom na sve navedeno.
  9. Nisam. Kontakt osoba koja izdaje račune o tome ne zna ništa a pri potpisivanju ugovora mi nisu predočeni opći uvjeti niti sam na njih pristao. Dali se trebam žaliti nadležnom sudu ili izdavatelju računa?
  10. Pozdrav svima, Imam pitanje vezano za mandatno utuživanje pa Vas molim za pomoć Ukratko, upisao sam tečaj na jednoj obrazovnoj instituciji u Zagrebu i prije potpisa ugovora usmeno dogovorio cijenu da bi oni meni naknadno poslali račun na iznos duplo veći od ranije dogovorenog. U ugovoru koji sam s njima potpisao cijena usluge nije niti navedena nego je ostavljeno prazno polje, to mi je bilo sumnjivo pa taj dio ugovora nisam niti potpisao. Također opće uvjete poslovanja mi nisu dali na potpis niti postoje na njihovoj internet stranici a račun su mi poslali putem e-maila mjesec i pol nakon dospijeća računa. U ugovoru se navodi da u slučaju neplaćanja, ustanova svoja potraživanja može naplatiti mandatnim utuživanjem. Mene zanima dali je to stvarno moguće s obzirom a sve gore navedeno i koji iznos bi bio naplaćen?
  11. Dali se visina naknade štete računa proporcionalno broju dana izostanaka ili mi zbog jednog dana izostanka poslodavac može naplatiti cijeli iznos? Jos jedna bitna stvar. Kod poslodavca sam zaposlen manje od godinu dana. ZOR predviđa otkazni rok od 2 tjedna u takvoj situaciji ali ja sam pristao na 4 tjedna jer tako predviđa pravilnik o radu. Dali mogu naknadno tražit da mi se skrati otkazni rok s obzirom na to da po zakonu radnik ima pravo odabrati za sebe povoljniju opciju?
  12. Nemam u ugovoru ali imam u pravilniku o radu. Jos jedno pitanje, u zakonu o radu piše da radnik za vrijeme otkaznog roka ima pravo na odsustvo od najmanje 4 sata tjedno radi traženja novog posla. Koliko onda najviše smijem izostati s radnog mjesta po osnovi traženja novog posla?
  13. Ako sam već dao otkaz kakve bi bio posljedice ako se ne pojavim na radnom mjestu za vrijeme otkaznog roka? Može li onda poslodavac tražiti naknadu štete? što se tiče isplate naknade za neiskorišteni godišnji meni to u ovom trenutku ništa ne znaci jer imam zdravstvene probleme zbog kojih mi treba godišnji odmor stoga Vas molim da ako znate za bilo koju drugu pravnu mogućnost da iskoristim preostali godišnji da mi za istu i kazete.
  14. Dali bi mogao u ovoj situaciji zatražiti izvanredni raskid ugovora o radu a kao opravdanje navesti sprečavanje korištenja godišnjeg odmora, zatrpavanje s poslom koje mogu dokazati i posljedično psihičku iscrpljenost za koju imam potvrdu od doktora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija