Jump to content

krokodilica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

46 pregleda profila
  1. Još nešto, hipotetski, u slučaju da on sada proda firmu za neki minimalni iznos iako vrijedi puno, a ja razvod pokrenem nakon toga, jesam li ja tada zaštićena ili se gleda samo trenutno stanje. Želim naglasiti da mi razvod nije izgledna opcija za sada ali moram biti oprezna u slučaju da se stvari pogoršaju. Samo me zanimamju moja prava. Unaprijed hvala svima na odgovoru.
  2. U stanu od 76 m2 živi gospođa koja je je tu zakonski posljednji zaštićeni najmoprimac. Ona je sama u tom stanu, navodno nema nekretnina na svoje ime u vlasništu. Plaća najamninu od 270 kn za stan u centru Splita, dok je tržišna najamnina za takav stan sada minimalno 1000 eura van sezone a o sezoni da i ne govorim. Ne znam u kakvom je stanju stan jer nikada nismo u njega ušli. Vjerujem da nije nikada ništa ulagala jer se oni vode činjenicom da neće ulagati u "tuđe stanove" a u njima su se rodili i umrijet će. Stan je kupio moj dida, umro je, nasljedila je baka, umrla je, nasljedila je mama, umrla je i sada je vlasnik moj tata. Mi kao vlasnici plaćamo pričuvu za taj stan koja je nekada ista a nekada viša od cijene najamnine koju gospođa plaća. Znači sa stanom smo u nuli ili u minusu sve ove godine. U toj malog zgradi i su umrli svi zaštićeni najmoprimci i svi vlasnici su dobili svoje stanove (moja rodbina), a ova gospođa je zadnja živuća. Inače ima sestru koja živi sama u svom stanu u Splitu, ima kćer koja živi u drugom gradu. Ne znam na koga glase te nekretnine. Gospođa je razvedena. Zanima me kakva su naša prava po važećem zakonu, što se događa nakon rujna 2023 kada su trebali iseljavati pa je Ustavni sud srušio tu odluku. Napominjem da me ne zanima nikakva naknada od države nego isključivo ući u posjed stana koji mi treba za moju djecu koja nemaju rješeno stambeno pitanje. I sama sam bila podstanar godinama dok je ona s pokojnim roditeljima živjela u tom stanu. Što se tiče vlasništva , trenutno je tata vlasnik ali bez problema može darovnim ugovorom prebaciti vlasništvo na mene ili sestru i dalje darovnim ugovoro na unuke ako to igra. Molim ovdje savjete a u inbox kontakt ako se netko uspješno bavi takvim slučajevima i na koji način mi možemo doći do stana.
  3. Ukoliko se odlučim na razvod zbog nemogućnosti nastavljanja normalnih odnosa kakva imam prava kao supruga. Djeca su punoljetna a sva imovina koju smo zajedno stekli je vlasništo njegove firme u kojoj je on isključivi vlasnik. Je li se imovina dijeli pola pola ili li problem što je to pravna osoba. Sve što smo imali na moje ime je prodano, uključujući i prvu našu nekretninu koja je bila moja dobivena darovnim ugovorom. Ja sada trenutno nemam ništa osim automobila. Inače sam zaposlena već 30 godina i još uvijek u radnom odnosu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija