Jump to content

Luka1234

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Luka1234 je na 14. rujna 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Luka1234 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovana, koliko je godina prošlo od odluke kojom je određena alimentacija? Kako djete postaje starije tako se povećava i potreba djeteta te mjesecni iznosi uzdržavanja, tako da bi načelno mogli i trebali uspjeti u sporu. To naravno ovisi i o tome koliko ste povecanje tražili.
  2. Ja ne bi bio tako rezolutan i 100% po ovom pitanju, bez da se vidi stanje nekretnine, jer potencijalno mogu postojati problemi koji mogu osujetiti taj postupak (zabilježbe postupka, spora, tužbe, doživotnog, spominje se zaštićeni najmoprimac, spominju se podstanari itd.). Ista stvar i za duljinu postupka - da li će druga strana osporavati velicine suvlasničkih udjela, procjenu vrijednosti, način razvrgnuća, što će sve osporavati u postupku ovrhe.. sve su to, barem u ovom trenutku, nepoznanice.
  3. Teško je dati 100% točan odgovor bez poznavanja više detalja samog predmeta, međutim ako ne živi u toj nekretnini, načelno ne vidim načina da osujeti proces na način da do prodaje ne dođe. Ali svakako ima načina da taj proces uspori.
  4. Ako Vaša tetka ne želi prodati svoju polovicu stana trećoj osobi koju ste pronašli, teško ćete ju na to prisiliti. Ako želite prodati stan na raspolaganju Vam stoji civilno razvrgnuće stana i prodaja stana putem suda odnosno sada putem FINA-e.
  5. Poštovani, na raspolaganju Vam je zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Ukoliko se isti usvoji, predmet mora biti riješen u rok ud 6 mjeseci (iznimno 1 godine ako je predmet složen). Ustaljena je praksa da postupak treba biti pravomoćno okončan u periodu od 3 godine tako da smatram da bi Vam morali usvojiti zahtjev.
  6. Ako imate podatke o računu koji nije bio predmet ostavinske rasprave trebate kod javnog bilježnika pokrenuti postupak radi naknadno pronađene imovine u odnosu na taj račun. Bilježnik će nakon toga zvati ponovno nasljednike i sastaviti novo rj o nasljeđivanju s kojim će vam banka omogućiti pristup računu.
  7. Teško je reci na temelju ovih podataka, no možda se radi o tome da su vođena dva ovršna postupka i da ste vi platili samo po jednom postupku. Možda je nova ovrha pokrenuta radi naplate troškova postupka. Da li ste raniju ovrhu podmirili u sudskom postupku ili dobrovoljno te imate li kakav dokaz o visini potraživanja ili potvrdu iz koje bi proizlazilo da ste prema ovrhovoditelju podmirili sva dugovanja?
  8. Poštovani, provjerite stanje u zemljišnim knjigama, to Vam je relevantno za pitanje vlasništva, moguce da su podaci u katastru pogrešni/zastarjeli. Ako je u zemljišnim knjigama sve ok, temeljem izvatka možete u katastru promijeniti podatke o korisnicima nekretnine.
  9. Znači da osoba koja se pojavljuje u postupku kao tužitelj ne može biti stranka u tom postupku. Samim time (negativno) utjece na (parnicu) u kojoj bi se tražilo poništenje ugovora.
  10. Žalbom se osporava rješenje o upisu za čiju dozvolu i provedbu nisu bile ispunjene sve pretpostavke određene zemljišnoknjižnim pravom (žalbom se osporava valjanost rješenja o upisu u kojem je odlučeno je li prijedlog za upis osnovan ili ne, s obzirom na zemljišnoknjižno stanje, prijedlog i priloge upisa, te ostale pretpostavke koje je zemljišnoknjižni sud trebao ispitati). Drugim riječima, u žalbi na rješenje o upisu ne možete osporavati valjanost pravnog posla.
  11. Od veljače se svi prijedlozi za zemljišne knjige podnose elektroničkim putem, putem javnog bilježnika i odvjetnika kao ovlaštenih korisnika informacijskog suda...
  12. Moguće je darivanje u opisanom slučaju. Razlog što je još upisan Vaš otac najvjerojatnije leži u tome da je bio štrajk na sudovima a sada su još i godišnji odmori, te rješenje još nije provedeno. Ako ste dobili rješenje od gruntovnice da je Vaš brat stekao nekretninu, ne bi trebalo dalje ništa poduzimati, već pričekati provedbu promjene u gruntovnici.
  13. Imate li u društvenom ugovoru odredbe koje se odnose na uvjete, način i postupak istupanje člana iz društva? Bez obzira na odredbe društvenog ugovora član društva može tužbom kod suda zahtijevati istupanje iz društva ako za to postoje opravdani razlozi.
  14. Dokazi, kao i troskovi te trajanje postupka, ovise od slucaja do slucaja. Isto tako ovise i od suda gdje se postupak pokrece. Osobno smatram da nije dovoljno samo se javiti u gruntovnicu, naime radi se o slozenom i cesto dugotrajnom postupku, koji ipak zahtjeva odredenu razinu (pravnog) znanja.
  15. Ovisi o tome kakvo je rjesenje, prvenstveno da li je pravomocno, sto je njime obuhvaceno ...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija