Jump to content

Ivan994

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Hm, to je dosta niska razina s obzirom da su vjetrovi preko 90km/h jako česti ovdje
  2. U nedavnom nevremenu u Zagrebu vjetar mi je odnio krov u potpunosti. Čitava drvena konstrukcija i ogroman dio limenog krova završilo mi je u dvorištu te uništilo ogradu, čak je i dimnjak otpao.Samo pukom srećom nitko nije stradao. U stan sam uselio prije par mjeseci, a zgrada je dovršena u ožujku ove godine. Sve zgrade oko nas su u potpuno dobrom stanje, bez ikakvih oštećenja. Da stvar bude još gora, nakon naknadne kiše voda mi je procurila u stan iako živim u prizemlju (zgrada je na 3 kata). Zanima me postoje li neki zakonski propisi za krovove u Hrvatskoj, koje bi nalete vjetra krvo morao izdržati i slično? Po meni je očito došlo do propusta kad se gradilo, štedilo se na opremi ili je netko bio neoprezan. Nevrijeme je bilo jako, ali činjenica da ostale zgrade i kuće oko nas nemaju oštećenja govori da se nešto pogrešno napravilo. Bilo kakav savjet u ovom trenutku je dobro došao.
  3. Da, građevinsku dozvolu ima. Čini mi se da je sve u redu s njom, ali opet ona je davno izdana, tako da ne znam jesu li i za nju imali neku vezu. Probat ćemo se dogovorit naravno, ali u slučaju da odbije bilo kakav dogovor, moram znati imam li pravne osnove ići u tužbu. Puno je tih rupa u zakonu preko koje su oni možda to i mogli "legalno" dobiti, pa moram to dobro istražiti.
  4. Prodavatelj novogradnje je dobio uporabnu bez priključka za vodu. Predao nam je uporabnu na osnovu koje smo mi podigli kredit. Tek naknadno nam je rekao da nemaju riješene ugovore za vodu i za kanalizaciju. Kako je moguće dobiti uporabnu dozvolu bez vode ili kanalizacije te može li ih se u tom slučaju tužiti i tražiti odštetu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija