Jump to content

Evolet5

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Evolet5 objavio

  1. Kako sam navela nisam isla na policiju podnositi tuzbu nego je poslana kaznena prijava opcinskom sudu. Nakon nekog vremena po zaprimanju prijave na sud me kontaktirala policija u svrhu davanja izjave.
  2. Pa i navela sam da je podignuta kaznena prijava sudu pod prijetnjom zatvora. Nakon čega je policija obavila razgovor sa svim djelatnicima. Pa me zanima u kojem se vremenskom razdoblju mogu i ako uopće mogu nadati isplati
  3. Znači doslovno mogu zaboraviti na iznos koji čovjek duguje? Po kojem se tu pravilu onda štiti radnika u ovakvim situacijama?
  4. Mene zanima nakon što je policija uzela moju izjavu, da li se u nekom skorom vremenu mogu nadati bilo kakvoj isplati ? Ako ne direktno od tog poslodavca, da li onda u nekom iznosu od države, pa da država njega tereti dalje za dugove?
  5. Kaznena prijava na sudu. Obavljen i razgovor s policijom po zaprimljenoj kaznenoj prijavi.
  6. Da li se uopće mogu nadati ikakvom iznosu?
  7. Meni su na Fini osobno rekli da se ne može doći s platnom listom već sa NP1 obrascem, točnije papiru koji potvrđuje obračunatu a neisplaćenu plaću. Kako sam.u situaciji da nisam dobila zadnje 3 plaće a ni te obrasce, poslodavca sam prijavila kazneno. Da li netko zna možda kolikonse dugo čeka rješenje prijave i mogu li se nadati tim plaćama. Poslodavac je u blokadi od 10/2023
  8. Pozdrav, Da li netko zna koliko se dugo čeka na rješenje (odnosno eventualnu uplatu) nakon što je poslodavac tužen za neisplaćene plaće. Naime, u situaciji sam da mi nisu isplaćene zadnje 2,5 plaće te poslodavac nije ni predao NP1 obrasce kako bi se mogli naplatit preko Fine. Ja sam u međuvremenu podnijela kaznenu prijavu protiv poslodavca. Koliko se otprilike dugo čeka na rješenje po kaznenoj prijavi i da li će neplaćene plaće biti uplaćene. Hvala!
  9. Kako se naplatiti u ovom slučaju?
  10. Radim kod jednog poslodavca gdje je kolega došao raditi iz susjedne države. Međutim već skoro 3 i pol mjeseca čeka iskaznicu od zdravstvenog osiguranja. Otišla sam na stranicu HZZo provjeriti njegov status po oibu i po MBO. Izbaci mi sliku niže dolje. Što to znači? Da nije osiguran? Prijavljen? Da je 3 i pol mj još uvijek u sustavu za izradu?
  11. Što u slučaju da poslodavac krši uvjete rada u vidu neisplaćenih plaća, da pritom radniku nije predao dokument o obračunatoj a neisplaćenoj plaći? Može li se radnik isplatiti u tom slučaju? Da li je knjigovođa dužan obavijestiti poslodavca ako postoje neformalnosti ili prepreke radi kojih se plaće ne mogu isplatiti?
  12. Zahvaljujem. Nedavno se dogodila situacija da su djeca otišla kod oca, pri čemu je starije dijete htjelo ostati kod njega a mlađe dobilo napad panike i vrišteći izjurilo iz kuće (starijem djetetu sam nosila stvari za školu) kad me vidjela. Otac ju je dok je jurila iz kuće još barem 3x u prolazu izudarao šibom. Malena je kasnije rekla da je jedva pobjegla jer joj je prvo držao vrata da ne može izaći i branio da dođe k.meni uz deranje i vikanje neka mlađa više ne dolazi i da neka ju ne dovodim. Napominjem da ju ni taj dan nisam dovela niti njega zvala da uzme djevojčice..sam je zvao i rekao da dođu. Smije li se otac uopće tako ponašati i braniti djetetu odlazak kući ako ono jasno daje do znanja da ne želi spavati kod njega iako je to bio dan kad bi po sudskoj odluci djeca trebala biti s njim?
  13. Može li se anonimno prijaviti firmu Drž.inspektoratu, odnosno inspekciji rada i kako?
  14. Ocu su viđanja određena dok je još radio na brodu. Svaki vikend kada je doma. Sada je doma stalno pa ni te vikende kad bi trebao uzeti djecu ili ih ne uzme ili ih uzme ali im brani da vide bilo koga drugoga u kućanstvu i imaju ikakvih interakcija s ostalim ukućanima. Ovrha na alimentaciju je pokrenuta samo ne znam odakle će se naplatiti jer on ne radi, posao ne traži a s obzirom i ne neke nedavne sumnjive radnje i provedeno vrijeme u komuni koje je svakako bilo prekratko, pitanje je jeli uopće sposoban više radit. Na djecu se dere predamnom, a kada su sa njim 90% vremena spava. Djeca nisu blesava. Starije dijete ima 7 godina i veoma dobro vidi stvari oko sebe
  15. Da li se može preko CZSSa tražiti psihološka procjena oca ako majka smatra da nije podoban za svoju djecu? Naime, u saznanju sam kako je otac neko vrijeme proveo u komuni a o čemu je centar bio obavješten od strane njegove obitelji. Koliko znam po povratku iz iste navodno nije kontaktirao s centrom. Otac djece ne radi niti traži posao, te sukladno tome već par mjeseci ne uplaćuje alimentaciju. Da li je CZSS dužan provesti provjeru oca ili se to provodi drugim postupcima? Mogu li od centra tražiti da se otac obavezno jednom ili 2 tjedno.javlja na razgovor psihologu ili psihijatru te testira na opijate?
  16. Ima li taj 'propust' rok? Djevojka radi već 3 mjeseca, Ugovor nije na neodređeno vrijeme jer se radi o sezonskom poslu
  17. Mene interesira (ako se mogu ubaciti u temu), da li otac djece može tražiti smanjenje alimentacije zato što ima kredit? Naime, s njegove strane postoji ucjena kako će dati zahtjev za smanjenje iznosa alimentacije, jer ima kredit a već s jednim iznosom alimentacije kasni.
  18. Što ako nije dobila Ugovor od strane poslodavca?
  19. Pitanje se odnosi na kolegicu koja je nedavno dala otkaz na poslu. Kako radi manje od godinu dana, određen joj je otkazni rok od 2 tjedna. Međutim, kolegica je vezana putovanjem trajektom ili katamaranom na posao. Otkad je dala otkaz, šef ju zadržava na poslu i odbija eventualno odvesti na trajekt, tako da ona svaki put zakasni na svoj prijevoz te je primorana iduća 2 sata čekati drugi. Prije otkaza bi ju netko s posla uvijek dobacio do trajekta te je sve bilo ok dok nije dala otkaz. Može li ona u tom slučaju otići ranije s posla kako bi stigla do doma i da li tada njen poslodavac ima pravo izvršiti neke sankcije po tom pitanju. Ona se boji da ako nešto takvo napravi da će joj poslodavac uskratiti zadnju plaću. Osim toga, poslodavac je već najavio kako će joj od plaće skinuti bonus (nagradu za rad) zato jer je dala otkaz. Smije li poslodavac radniku smanjiti plaću za iznos nagrade bez obzira ako je radnim odradio cijeli taj mjesec u kojem je dobio nagradu ali je taj mjesec već bio otkazni rok?
  20. Da li Fina treba imati kakav papir od CZSSa za ovrhu ili? S obzirom da sam već navela kako czss ne vidi problem dokle god otac djece uplati taj mjesec, bez obzira je li kasni 2 ili 15 dana.
  21. Da, shvaćam da on nije dužan davati ništa dodatno ali je činjenica da je otac djece sve "riješio" alimentacijom koju u zadnje vrijeme ni ne uplaćuje kada treba. Od dotičnog czssa za naše područje sam dobila odgovor kako ništa ne mogu napraviti jer on samo kasni s uplatom a da njih više manje nije briga onda u kakvoj sam ja situaciji radi tih kašnjenja. Zanima me drugo mišljenje. Postoji li nešto da se može učiniti po tom pitanju ili svaki put trebam čekati cjeli mjesec dok se otac djece ne sjeti uplatiti novac?
  22. Odluka je donesena 2019. Po odluci stoji da plaća do 15.u mjesecu radi isplate plaće.
  23. Pozdrav! Zanima me može li se što učiniti po pitanju kašnjenja s uplatom alimentacija? Naime, otac djece je dosad svaku alimentaciju uplaćivao do 5.u mjesecu. Unazad 3 mjeseca zavlači sa uplatama te uplaćuje gotovo na kraju mjeseca. Kada pitam zašto je to tako izvlači se da nema, da je potrošio i sl. Alimentaciju plaća za dvoje djece i to za oboje 2.000kn, odnosno 265,45€. Jedno dijete na jesen kreće u školu a drugo postaje predškolac. U drugim stvarima otac ne sudjeluje. Bilo kakvo dodatno davanje novaca djeci (za vanškolsku aktivnost, vrtićki izlet i sl.) otac odbija dati. Da li je iznos alimentacije za dvoje djece koja su predškolske dobi prenizak? Kada se alimentacija određivala otac se tamo plakao da je u dugovima da trenutno ne može više i slično a tada je radio na mjestu gdje je imao 4x veću plaću nego sada (rekao je da je otišao na manju plaću kako ne bi puno tražili od njega da mora davat više nego daje) i tada je na moju žalbu gospođa u Czss-u rekla kako zna koja mu je plaća na radnom mjestu i kako se on sam izjasnio koliko će davati i oni su sa time suglasni. Czss nije reagirao ni kada se ispostavilo da otac ima problem s ovisnošću, te su bez problema dali ocu djecu na viđanje bez nadzora (djeca su tada imala 9mjeseci i 2,2godine).
  24. Nemam, osobno ju nisam ni upoznala, ali me zanima je li u redu tako ostaviti djecu s osobom koju djeca vide prvi puta u životu. I to cijeli dan jer je otac na poslu? Rad CZSSa je upitan na području gdje ja živim i zapravo se ne trude puno riješiti problematiku
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija