Jump to content

Evolet5

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Razumijem, Ali da li se isti dan po prijavi dijete čovjeku iščupa iz kuće bez ikakvoga naloga i prisutnosti soc.radnice? Tko je to provjerio da li je istina ili nije i zašto je dijete dano višestruko kažnjavanoj osobi bez posla? Znači tako bilo tko može podnijeti prijavu, centar će isti dan izaći na teren i momentalno oduzeti djecu?
  2. Poštovani Da li se roditeljska skrb moze oduzeti samo tako ili prije toga postoji neka procedura? Naime,bratu je oduzeto dijete od strane policije bez ikakvih papira, te je odvedeno majci a koja je višestruko bila kaznjavana. Bratu su rekli da će se dijete vratiti za 2 dana, međutim za 2 dana mu je došao czss na vrata i usmeno.rekao kako mu je dijete oduzeto kao skrbniku te da ne smije cuti ni vidjeti dijete do sudskog poziva? Rješenje od centra o oduzimanju je doslo 5 dana kasnije
  3. Kako sam navela nisam isla na policiju podnositi tuzbu nego je poslana kaznena prijava opcinskom sudu. Nakon nekog vremena po zaprimanju prijave na sud me kontaktirala policija u svrhu davanja izjave.
  4. Pa i navela sam da je podignuta kaznena prijava sudu pod prijetnjom zatvora. Nakon čega je policija obavila razgovor sa svim djelatnicima. Pa me zanima u kojem se vremenskom razdoblju mogu i ako uopće mogu nadati isplati
  5. Znači doslovno mogu zaboraviti na iznos koji čovjek duguje? Po kojem se tu pravilu onda štiti radnika u ovakvim situacijama?
  6. Mene zanima nakon što je policija uzela moju izjavu, da li se u nekom skorom vremenu mogu nadati bilo kakvoj isplati ? Ako ne direktno od tog poslodavca, da li onda u nekom iznosu od države, pa da država njega tereti dalje za dugove?
  7. Kaznena prijava na sudu. Obavljen i razgovor s policijom po zaprimljenoj kaznenoj prijavi.
  8. Da li se uopće mogu nadati ikakvom iznosu?
  9. Meni su na Fini osobno rekli da se ne može doći s platnom listom već sa NP1 obrascem, točnije papiru koji potvrđuje obračunatu a neisplaćenu plaću. Kako sam.u situaciji da nisam dobila zadnje 3 plaće a ni te obrasce, poslodavca sam prijavila kazneno. Da li netko zna možda kolikonse dugo čeka rješenje prijave i mogu li se nadati tim plaćama. Poslodavac je u blokadi od 10/2023
  10. Pozdrav, Da li netko zna koliko se dugo čeka na rješenje (odnosno eventualnu uplatu) nakon što je poslodavac tužen za neisplaćene plaće. Naime, u situaciji sam da mi nisu isplaćene zadnje 2,5 plaće te poslodavac nije ni predao NP1 obrasce kako bi se mogli naplatit preko Fine. Ja sam u međuvremenu podnijela kaznenu prijavu protiv poslodavca. Koliko se otprilike dugo čeka na rješenje po kaznenoj prijavi i da li će neplaćene plaće biti uplaćene. Hvala!
  11. Kako se naplatiti u ovom slučaju?
  12. Radim kod jednog poslodavca gdje je kolega došao raditi iz susjedne države. Međutim već skoro 3 i pol mjeseca čeka iskaznicu od zdravstvenog osiguranja. Otišla sam na stranicu HZZo provjeriti njegov status po oibu i po MBO. Izbaci mi sliku niže dolje. Što to znači? Da nije osiguran? Prijavljen? Da je 3 i pol mj još uvijek u sustavu za izradu?
  13. Što u slučaju da poslodavac krši uvjete rada u vidu neisplaćenih plaća, da pritom radniku nije predao dokument o obračunatoj a neisplaćenoj plaći? Može li se radnik isplatiti u tom slučaju? Da li je knjigovođa dužan obavijestiti poslodavca ako postoje neformalnosti ili prepreke radi kojih se plaće ne mogu isplatiti?
  14. Zahvaljujem. Nedavno se dogodila situacija da su djeca otišla kod oca, pri čemu je starije dijete htjelo ostati kod njega a mlađe dobilo napad panike i vrišteći izjurilo iz kuće (starijem djetetu sam nosila stvari za školu) kad me vidjela. Otac ju je dok je jurila iz kuće još barem 3x u prolazu izudarao šibom. Malena je kasnije rekla da je jedva pobjegla jer joj je prvo držao vrata da ne može izaći i branio da dođe k.meni uz deranje i vikanje neka mlađa više ne dolazi i da neka ju ne dovodim. Napominjem da ju ni taj dan nisam dovela niti njega zvala da uzme djevojčice..sam je zvao i rekao da dođu. Smije li se otac uopće tako ponašati i braniti djetetu odlazak kući ako ono jasno daje do znanja da ne želi spavati kod njega iako je to bio dan kad bi po sudskoj odluci djeca trebala biti s njim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija