Jump to content

FazerOS

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Profesore, još jednom puno hvala na objašnjenju i angažmanu. Sada mi je jasnije i znam što mogu očekivati od 01.07. na dalje. Srdačan pozdrav! P.S. Ima jedna stara izreka: "Nije bitno kolika ti je mirovina, već koliko dugo ćeš je primati."
  2. Poštovani Profesore, zahvaljujem na izračunu i Vašem trudu. Danas sam ponovo bio u HZMO i savjetnica mi je rekla da će mi se mirovina obračunavati po koeficijentu 0,800 (dosadašnji koeficijent 0,667) i da će mirovina biti cca 624 EUR. i da je to-to. Navodno mi se ne može dodati na dragovoljstvo i borbeni sektor jer mi je to prema nekom prijašnjem zakonu priznato u visini 30%. Vrlo konfuzno izlaganje-savjetovanje koje me je totalno zbunilo. Nisam pravne struke i ne mogu prokužiti što je sve govorila. Ipak, još jednom puno hvala jer ste mi puno pomogli. Srdačan pozdrav!
  3. Poštovani Profesore, u mirovinu sam otišao 11.02.1999. godine. PVB bio 1,1065. Sadašnji PVB mi, nažalost, nije poznat. Ukupan staž u trenutku umirovljena je 16 godina, 5 mjeseci i 21 dan. Najranije rješenje u kojem su navedeni traženi podaci je iz 11/2004 godine. Nije mi problem skenirati to rješenje i poslati Vam ako bi na taj način olakšao izračun. Pozdrav!
  4. Poštovani, molio bih pomoć. Naime, došlo mi je vrijeme da idem u mirovinu i molio bih ako mi netko može izračunati iznos koju bih približno primao. Naime, 30.06.2023. godine mi je zadnji radni dan i od 01.07.2023. godine idem u mirovinu nakon 39 godina i 4 mjeseca staža. Rođen sam 04.08.1962. godine i uz rad sam dobivao invalidsku mirovinu temeljem profesionalne nesposobnosti za rad prema ZOPHBDR-u (koeficijent 0,667). HRVI sam 30% trajno (rješenje iz 1994 godine), a ozljeda je uzrokovana 50% u obrani RH i 50 % izvan okolnosti obrane RH. Dragovoljac sam i imam 305 dana borbenog sektora. Po činu sam vojnik, tj. nemam čin. Od pravnih savjetnika u HZMO-u dobivam oprečne informacije kojima ne mogu vjerovati, jer od njih dvoje sam dobio dva različita mišljenja. Ukoliko još nekakav podatak nedostaje koji je ključan za približno točan ili točan izračun mirovine, molim da mi javite. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija