Jump to content

weezz0

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je weezz0 objavio

  1. Dana 14. 05. 2024. u 12:21, Čuvar22 je napisao:

    Poštovani,

    kao što sam napisao prvo sam direktora (vlasnika firme) i tehničkog direktora telefonski obavijestio da prekudam radni odnos i poslao im pismeno na mail (direktoru, tehničkom direktoru i prokuristu) Sporazum o prestanku ugovora o radu s rokom od 22.05.24.

     

     

    jeste li u tom mailu nesto pisali poslodavcu ili ste mu samo poslali sporazum kao dokument?

  2. prije 9 sati , Roxette je napisao:

    iz ovog sto ste stavili iscitavam da sam ispravno tumacio kako ponuda radnika za sporazumni otkaz poslodavcu nije otkaz, a pogotovo onda ako se poslodavac s time ne slaze.

  3. Dana 14. 05. 2024. u 11:51, Borbena7 je napisao:

    ...

     

    tako je, poslodavac je dobio ponudu... ponuda sporazumnog otkaza nije otkaz. takva ponuda ne prozivodi pravne ucinke, stoga poslodavac ne mora ni na to odgovarati.

    poslodavac ga moze ignorirati tako dugo dok ne dobije dokument koji prozivodi pravne ucinke, a to je primjerice redovni otkaz ugovora o radu.

    gdje ja govorim o prisilnom radu? nema prisilnog rada ako radnik uvijek moze dati otkaz, tipa redovni otkaz. pa poslodavac je bacio ono sto nema ucinka. zahtjev i prijedlog nema ucinka, a sporazum je zahtjev i prijedlog dok ga obje strane ne potpisu.

    smatram da krivo tumacite ponudu sporazuma, radnik nije dao "nista" u slucaju koji tumacite, jer sporazum nije potpisan od obje strane, ne nastupa nikakav otkazni rok.

    opet ponavaljam, nema prislino rada jer radnik uvijek moze dati otkaz, samo ga mora dati na ispravan nacin.

    smatram da je ovo krivo tumacenje jer upravo tvrdite da je neprihvacen sporazum = redovni otkaz ugovora o radu. molim vas, odakle vam takvo tumacenje? koji propisi? gdje? to bi bila trebala biti dva razlicita otkaza i dva razlicita zasebna dokumenta.

    ne mora poslodavac odgovarati na pismene ponude, gdje to pise? ponuda otkaza nije otkaz.

    kojih propisa?

    u ovom slucaju mislim da ga vi krivo tumacite.

    nemate ga vi. m,oje uporiste je zakon o radu koji prepoznaje razlicite vrste otkaza i koji ne navodi da se magicno jedan pretvara u drugi.

    prije 23 sati , Roxette je napisao:

     bi se složila s vama, a to je da šutnja ponuđenika (poslodavca) ovdje ne znači prihvat ponude (sporazuma), ali svejedno radnikov e mail proizvodi učinak, a to je prestanak ugovora sukladno ugovoru, pravilniku ili Zakonu o radu ako u prethodnima nema ništa o otkazu ugovora.

    ovisno sto je radnik napisao. ako je ponudio sporazumni otkaz, on po mojem misljenju otkaz nije ni dao, dao je ponudu.

  4. prije 1 sat, Roxette je napisao:

    Odakle vama to da se nije dogodio?

    sporazumni otkaz je prvenstveno sporazum. sporazuma "nema" ako ga obje strane ne potpisu. dakle, tako se nije dogodio, nije stupio na snagu. ako radnik zeli sporazum, a poslodavac ne, a radnik zeli otkaz, onda radnik mora dati drugaciji tip otkaza, dakle on sam ga mora dati. moze radnik poslodavcu slati kojekakve druge zathjeve, to ne znaci da se oni smatraju otkazom. sto ako poslodavac dobije primjer sporazuma, ali zeli promjene pa predlozi svoj sporazum? zar to vise nije moguce samo zato jer je radnik vec takav sporazum predao? ne razumijem kojom logikom se vi vodite. gdje pise to da se zahtjev za sporazumnim otkazom nepotpisan od jedne strane smatra drugim tipom otkaza ako poslodavac ne reagira?

  5. Dana 10. 05. 2024. u 13:28, Roxette je napisao:

    Ali poslodavčevo nepotpisivanje ne znači da radnik nije dao otkaz. To što on nije potpisao nešto, ne znači da se nešto nije dogodilo.

    Pa ako radnik daje sporazumni otkaz, a poslodavac ga ne potpise, taj otkaz se "nije dogodio". Ne razumijem kako se onda odjednom takav nepostojeci otkaz pretvara u redovni otkaz, koji je druga vrsta otkaza i dokumenta. Odakle Vam to?

  6. ok, to je vase tumacanje s kojim se ja ne slazem. po mojem tumacenju je slijedece: sporazumni otkaz obje strane moraju potpisati da bi stupio na snagu, ne moze nepotpisani sporazumni otkaz odjednom postati drugi tip otkaza tipa redovni otkaz (sto mi se cini da vi insinuirate). poslodavcevim nepotpisivanjem nema presutnih prihvacanja, jednostavno kao da se nista nije dogodilo. ne znam odakle vam to da se mora pismeno ocitovati na zahtjev za sporazumni otkaz, jer sporazumni otkaz je zapravo zahtjev jedne strane tako dugo dok ga ne potpisu obje strane, tek onda postaje otkaz odnosno sporazum(ni otkaz).

  7. prije 55 minuta, jinx24 je napisao:

    Pozdrav! 

    Imate li supruznika/izvanbracnog partnera koji ima uredno zdravstveno osiguranje? Ako da, možete se osigurati preko njega kao član obitelji.

    Sto se tiče postavljenog, kontroliraju se fiktivni radni odnosi i zavusi od utvrdenog pokreće se prekršajni postupak.

    kako se kontroliraju i o kakvom bi se prekrsaju radilo?

  8. Dana 08. 03. 2024. u 13:46, bex je napisao:

    Danas povodom dana žena sve djelatnice dobile pravo da rade kraće, naravno to se ne odnosi na muškarce. Mobing, diskriminacija, nešto treće ili ništa od navedenog?

    po mojem misljenju je to diskriminacija na temelju spola, osim ako muskarci rade krace na "dan muskaraca" ako on postoji.

  9. jeste li ga potpisali? pise li kada i kako vam zavrsava radni odnos? kad se radi o sporazumnom otkazu, tu zapravo dvije ugovorne strane "dogovaraju" uvjete otkazivanja radnog odnosa. na temelju cega mislite da se radi o nezakonitosti? po mojim saznanjima sporazumni otkaz se ne mora pismeno najavljivati.

  10. Sto zelite postici? Je li ta sestra punoljetna? Karikiram sada, ono za sto bi je eventualno mogli "kriviti" je mozebitno nepomaganje roditeljima, nepostivanje roditelja i bezobzirnost prema roditeljima, izmedu ostaloga, ukoliko iste postoje. Mozda je optuzni prijedlog napisan od odvjetnika "pokrene" u ispravnom smjeru glede obiteljskih odnosa.
    Vidite vise o tome ovdje https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/uzdrzavanje-roditelja-od-strane-djece-18851

    .

  11. Posto smo u EU, prema EU pravu osumnjicenik ima pravo na "uskracivanje iskaza" prema direktivi na slijedecom linku: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:32012L0013

    Vidjeti Clanak 3. e) i Prilog I. D.

    Takoder, prema ovoj direktivi https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:32013L0048

    postoji i pravo na odvjetnika.

    Takoder vidjeti slijedece: https://www.whitecase.com/insight-alert/european-court-justice-affirms-right-silence

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija