Jump to content

weezz0

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

170 pregleda profila

Postignuća

  1. kako se kontroliraju i o kakvom bi se prekrsaju radilo?
  2. potvrda nema nuzno formu, dokument s potpisom i pecatom institucije bi se trebao smatrati potvrdom. mozete nasloviti dokument s "potvrda".
  3. mozete probati sami napisati potvrdu koji navodi sve sto ste naucili odnosno ono sto nedostaje ili vam je bitno i dajte to "studiju" da vam potpise i pecatira. za dokaz mozete priloziti svoje biljeske odnosno dokumentaciju koju ste vodili ako ste ju vodili.
  4. po mojem misljenju je to diskriminacija na temelju spola, osim ako muskarci rade krace na "dan muskaraca" ako on postoji.
  5. jeste li ga potpisali? pise li kada i kako vam zavrsava radni odnos? kad se radi o sporazumnom otkazu, tu zapravo dvije ugovorne strane "dogovaraju" uvjete otkazivanja radnog odnosa. na temelju cega mislite da se radi o nezakonitosti? po mojim saznanjima sporazumni otkaz se ne mora pismeno najavljivati.
  6. posto je novi minimalac odnosno minimalna bruto placa 840 eura zena bi vam trebala minimalno toliko i imati bruto placu. to se moze mijenjati aneksom ugovora, ne nuzno novim ugovorom.
  7. aneks ugovora niste duzni potpisivati. poslodavac vam u tom slucaju moze dati otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora, koji ne morate prihvatiti, a ako ga ne prihvatite, nastupa otkaz.
  8. misljenja sam da: vjerojatno je mislio samo na svoje poslovnice odnosno poslovnicu u kojoj vi radite, ali nije to stavio u ugovor. mozete napraviti aneks ugovora gdje ce se kod tog clanka spominjati iskljucivo odredene poslovnice (njegove) i iskljucivo u radnom vremenu. inace, u slobodno vrijeme slobodni ste raditi sto vas je volja.
  9. Ne smije i nije. Ako je bolovanje mora se pisati bolovanje, ako je "slobodan dan", mora se pisati sukladno tome "slobodan dan". Dakle, mora se biljeziti onako kako zapravo i jest.
  10. Sto zelite postici? Je li ta sestra punoljetna? Karikiram sada, ono za sto bi je eventualno mogli "kriviti" je mozebitno nepomaganje roditeljima, nepostivanje roditelja i bezobzirnost prema roditeljima, izmedu ostaloga, ukoliko iste postoje. Mozda je optuzni prijedlog napisan od odvjetnika "pokrene" u ispravnom smjeru glede obiteljskih odnosa. Vidite vise o tome ovdje https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/uzdrzavanje-roditelja-od-strane-djece-18851 .
  11. Posto smo u EU, prema EU pravu osumnjicenik ima pravo na "uskracivanje iskaza" prema direktivi na slijedecom linku: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:32012L0013 Vidjeti Clanak 3. e) i Prilog I. D. Takoder, prema ovoj direktivi https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:32013L0048 postoji i pravo na odvjetnika. Takoder vidjeti slijedece: https://www.whitecase.com/insight-alert/european-court-justice-affirms-right-silence
  12. sto policija zapravo kaze na sve to i zasto ne podnose kaznenu prijavu za prijetnju?
  13. ok, ali za koju vrstu otkaza i pise li jos sto vezano za otkazne rokove?
  14. korisne savjete glede vaseg problema imate u ovom postu odnosno temi. https://legalis.hr/topic/33131-opomena-pred-otkaz/?do=findComment&comment=175009
  15. aneks je nistavan/ilegalan ako radi promjenu ugovora s datumom prije ugovora. aneksi ugovora mogu mijenjati ugovor samo nakon datuma originalnog ugovora. ne moze aneks s datumom prije mijenjati ugovor koji jos nije pravno postojao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija