Jump to content

sara_h

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, imam pitanje u vezi rada na CZSS. Petomjesecna beba, rodena u izvanbracnoj zajednici. Otac djeteta je prije cca. 7 dana fizicki nasrnuo na mene te sam ga prijavila za nasilje. Optuzba nije isla pod obiteljsko nasilje te nije donesena nikakva mjera, na sto je pisan prigovor. Posto sam zahtjev za obvezno savjetovanje u centar predala vec prije dogadaja koji se dogodio, ponovo sam centar obavijestila o dogadaju te su me zvali na razgovor prije izvjesca policije. Oni zahtjevaju od mene da bez obzira dok ne stigne privremeno rjesenje o skrbi nad djetetom koje moram zatraziti od suda, da moram omoguciti ocu koji je vrsio nasilje nad mnom svakodnevno vidanje bebe, dok moja odvjetnica tvrdi da sam zrtva nasilja i da nisam duzna svakodnevno prolaziti stres koji bi mi uzrokovao svojim porukama, pozivima i dolascima za vidit dijete te da Centar ne smije toliko upirati u isto. Iz centra su mi rekli da on mora biti nasilan prema djetetu a ne samo prema meni da bi ja zatrazila nekoga tko bi to nadgledao, ili da se to dogada u prostorijama centra. Molim vas nekakav savjet u vezi mog slucaja, osjecam se jako nesigurno, imam osjecaj kao da u centru nikoga nije briga kroz kakav ja stres prolazim, a samim time i moja beba. Unaprijed hvala, lp,
  2. I u mom slucaju na policiji mi je receno kako su prije roditelji trebali bar jedan podnijet a drugi preuzet, medjutim ja sam bez problema podnijela te preuzela osobnu iskaznicu iako je kcer na ocevoj adresi, a ja sam na drugoj.
  3. Bas sam prestravljena trenutno, jer je ona izuzetno vezana za mene, cak je ni svojima nemogu ostavit, cak ni bratu nece a svaki dan je s njom… bojim se da bi joj to sve ne napravi preveliki stres.
  4. Bebu od 5 mjeseci koja ga ne poznaje? Da mi dijete dozivi sok?
  5. Znaci realno kod takve situacije nemam izbora nego zvati samo policiju?
  6. Trazila sam od centra da mi pismeno odgovore na mail da nisam duzna bez privremene odluke ostaviti dijete samo s njim, ali mi ne zele to napraviti. Usmeno telefonski sam dobila odgovor da ne moram, i da kcer ne ostavljam bez nadzora kod njega i da susreti do tada budu u javnosti. Samo sto moj bivsi misli da izmisljam, a oni mi odgovor crno na bijelo ne zele dati.
  7. Znam sve. Podnijela sam zahtjev ipak. Sad cekamo njih. Zna li netko sto u slucaju da on prisiljava da mu dam dijete na samo, prije bilokakve odluke centra ili suda?
  8. U centru su rekli da bi bilo najbolje da se pokusaju izgladiti odnosi razgovorom prije pokretanja.
  9. Upisan je kao otac, nosi njegovo prezime. Trenutno ne placa nista, tu i tamo pita preko sms-a za nju. Ne snosi nikakve troskove jer sam se ja vratila svojima. I ne zivimo u zajednickom kucanstvu. On meni ne da pristanak da je prebacimo na moju adresu, a iz CZSS su mi rekli da su oni prije mogli dati suglasnost za to ali da to vise ne mogu napraviti. - Ja ni ne bi dijete ostavljala samo s njim, ali se bojim da ce me pokusati potjerati i uzeti sebi dijete na silu. Njegov odgovor na to je da dijete zivi u njegovoj kuci zbog te prijavljene adrese. On zivi u stanu sa svojim roditeljima koji apsolutno odobravaju svaku nebulozu koju on izusti, cak im je i u redu to da smatra da dijete njemu sad ide nekoliko mjeseci.
  10. Postovani, molim vas za pomoc… Imam kcer staru 5 mjeseci, rodena je u izvanbracnoj zajednici. Otac i ja smo bili 3 godine zajedno kad sam ostala trudna. Negdje u 4-5 mjesecu trudnoce je odlucio da ne zeli sa mnom imati kontakt nego da samo zeli ostvariti odnos kad se kcerka rodi te da zeli ostvariti samostalnu skrb nad njom te se skoro do poroda nismo ni culi ni vidjeli. Kad se kcer rodila, popricali smo te smo odlucili da bi pokusali osnovati obitelj, na njegov nagovor ja sam pristala da se djevojcica upise na njegovu adresu, iako ja imam prebivaliste u drugom gradu, iako sam sumnjala da ce taj pokusaj obitelji uspjeti kao sto i nije urodio plodom. On radi specifican posao, 3 -4 mjeseca je tu pa opet ode na 2-3 mjeseca u drugu drzavu. Kroz mjesec dva dolazi ponovo u drzavu. Inzistira na tome da beba bude kod njega narednih mjeseci jer smatra da je to jedino ispravno, posto je sa mnom dok je on u Njemackoj. Zanima me konkretno da li je moguce da mi na taj nacin uzme bebu, jer se izmotava da je ona ionako na njegovoj adresi, da nema dokaza da je beba sa mnom. Konstantno dobivam prijetnje o tome kako ce mi oduzeti kcer. Ja sam, malo je reci, prestravljena s tom idejom, beba je jako mala i jako je vezana za mene, on joj je skoro pa nepoznat jer je imala oko mjesec dana kad je on otisao. Trenutno sam prestravljena cinjenicom da bi beba ijednu noc prespavala bez mene, kod nekoga tko ne poznaje njezine navike ni hranjenja ni spavanja ni igre. Kontaktirala sam i CZSS, oni mi daju samo informaciju da moramo podnijeti zahtjev za dogovor o skrbnistvu, i ako se ne uspijemo dogovoriti da moramo na sud. Uskoro se blizi taj njegov povratak u drzavu, i doslovno sam u panici kako i sto napraviti, pogotovo kad zivimo u ovakvoj drzavi gdje se sustavno dogadaju samo s*anja, i czss zakaze u bitnim stvarima. Molim vas za savjet. lp,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija