Jump to content

malina_37

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da se nadovežem na zadnji post, danas sam zvala kontakt broj u HZMO, i bila uporna, i na kraju dobila djelatnicu koja se nije predstavila, pa ne znam kakvu vrstu poslova radi, ali je rekla da su tek sada dobili rješenja Komisije za inv.mirovinu za Zahtjeve predane tijekom srpnja 2023.godine, i da je gužva,... Zaključak je da bi mama mogla dobiti Rješenje onda tek negdje u jesen, a ako bude sreće, možda prije godišnjih odmora... U međuvremenu, da li netko ima kakvu informaciju o ovome što sam ranije pisala - ima li smisla, s obzirom na njeno tjelesno oštećenje, uopće predavati neki Zahtjev HZSR? Hvala svima unaprijed!
  2. Svakako biste trebali imati pravo na godišnji iz 2023.godine, ako ga niste (is)koristili, i na razmjerni dio godišnjeg za 2024.godinu. Što se sporazumnog otkaza tiče - Borbena je dobro napisala, nemojte potpisivati dok ne vidite/čujete njihovo obrazloženje, kao i dok ne vidite prijedlog sporazumnog otkaza.
  3. Otac može koristiti roditeljski dopust od min 71. dana starosti djeteta. Roditelji ne mogu istovremeno koristiti rodiljni i roditeljski dopust. To konkretno znači da majka počinje raditi, a da otac počinje koristiti roditeljski dopust. Mislim da se tada roditeljski dopust produžuje za 2 mjeseca, tj do navršenih 14 mjeseci djeteta (ako samo otac koristi to pravo). Za više informacija, koje se odnose na Vaš konkretan slučaj, treba vidjeti Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama.
  4. OK, ako smo dobro shvatile, sada ju je LOM poslala na invalidsku komisiju za mirovinu ili produženje bolovanja, jer je na bolovanju godinu dana. Da li će joj odmah vještačiti i smanjenu radnu sposobnost, ili je to novi postupak? Sve dokumente je predala još u prosincu, ali nema još uvijek poziva za vještačenje - koliko to može trajati, tj koliko se čeka taj poziv? I kako taj postupak izgleda? Pretpostavljam da dobiješ poziv, odeš u zakazano vrijeme i da te onda pregledaju, a da prije toga pročitaju nalaze koje si priložio? Kakve su šanse da dobije invalidsku mirovinu? Od ranije ima, kako piše u potvrdi HZJZ - Odjel za zaštitu vulnerabilnih osoba/Registar osoba s invaliditetom: 40% oštećenja organizma i 1. stupanj funkcionalnog oštećenja (oštećenje sluha - druga osnova). Da li sačekati ovo vještačenje inv.komisije, pa preko HZSR tražiti inkluzivni dodatak? Ili ne treba čekati? Hvala puno na odgovoru!
  5. Samo da nadodam, pogledali smo u sustavu e-građani, piše sljedeće: posljednja aktivnosti - primopredaja spisa u rad, za vaš upis zadužen je elektronički sustav upravljanja dokumentima. Da li netko možda zna, iz iskustva, koliko se čeka da te pozovu, tj da riješe predmet? Na brojeve telefona koji su navedeni kao kontakt za upite nikog nismo dobili... Hvala!
  6. Dobar dan! Mama ima 47 godina, 22 godine radnog staža, i na bolovanju je od siječnja 2023. Operirala je koljeno, prošla fizikalne terapije na uputnicu i privatno, toplice,... ali sve skupa nije pomoglo, noga i dalje boli, naotiče, ... Doktorica (LOM) ju je zvala krajem 2023. i tražila da joj donese sve originalne nalaze, radi upućivanja na komisiju, i uz njene popunjene obrasce sve smo predali. Koliko dugo sad mora čekati da ju pozovu ili riješe njen predmet? Neki kažu po 6 mjeseci... I što može očekivati? Radi uredski posao. Također, ima cijeli godišnji od 2023., u firmi su joj rekli neka zatvori BO i koristi godišnji, pa da se onda opet vrati na BO, ali meni se to ne čini logičnim, jer ako ti je LOM otvorio BO na temelju spec.nalaza, kako ti može dati da odeš na GO, i da se opet vratiš na dugo bolovanje? Molim, podijelite svoja iskustva i mišljenja. Od ranije, po drugoj osnovi ima 1. stupanj invaliditeta, 40% tjelesno oštećenje, zavedena je u Registar osoba sa invaliditetom. To Rješenje je odnijela na Poreznu i ima pravo na odbitak poreza cca 20-30 eur. To je bilo vještačenje preko HZMO-a (Mirovinsko). Pošto sad ide ovaj novi, inkluzivni dodatak, da li ona uopće treba nešto predavati na Socijalno? Mislim da ne bi ništa ostvarila na temelju trenutnog Rješenja... Ili da sačekamo novo Rješenje ovog vještačenja komisije? Hvala unaprijed svima na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija