Jump to content

UdrugaAmagi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

40 pregleda profila
  1. Pozdrav. Od HNBa smo zatražili informacije o troškovima za 2021. i 2022. godinu. Zahtjev je bio jasan: željeli smo pojedinačni popis svih troškova, uključujući jubilarne nagrade, premije za zdravstveno i životno osiguranje, otpremnine, darove djeci te ostale naknade i potpore. Tražili smo da nam se dostavi svaki pojedini trošak, bez grupiranja ili nejasnoća. HNB odugovlači pokretanjem testa razmjernosti i javnog interesa i krši članak 16. stavak 3. Zakona o pravu na pristup informacijama. Povjerenik za informiranje donosi akt "Upute": "Od provođenja navedenog testa odredbom članka 16. stavka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama izuzete su informacije o raspolaganju javnim sredstvima koje se odnose na osobno ime ili naziv, iznos i namjenu sredstava, što znači da su dostupne javnosti i bez provođenja testa razmjernosti i javnog interesa..." Čitavo mišljenje:https://tom.pristupinfo.hr/pregledfilter1.php?izb=3689 Postoji li mogućnost sankcioniranja HNB-a i odgovornih osoba zbog kršenja Zakona o pravu na pristup informacijama, Ustvom zajamčenog prava na pristup informacijama?
  2. Nema veze što je promijenio. Facebook zna tvoje stare podatke.
  3. Prijaviš sliku ili "other". Važno je da kreneš u postupak i da te oni kontaktiraju. Ovo je link za prijavljivanje hakirane stranice: https://www.facebook.com/help/1306725409382822 To što ti se događa je česta pojava.
  4. GDPR jamči pravo na zaborav. Imaš pravo zatražiti da ti Facebook izbriše tvoje osobne podatke (stari račun) https://www.facebook.com/help/contact/144059062408922 Ovo je prvi korak. Morat ćeš vjerojatno dokazati da je to tvoj račun bio.
  5. To je službeni odgovor sa KLASOM i URBROJ-em, pečatom i potpisom na moju prijavu povjereniku za etiku. Naslov je : PREDMET- Prijava protiv.... - odgovor daje se. Njihov odgovor nije neka bezvezna email korespodencija, nego službena pismena koju sam morao potpisati pri preuzimanju od poštara. Nisam niti mislio da je taj dio kazneno djelo.
  6. Hvala na odgovoru. Ako nije problem, može li pojašnjenje zašto nije kazneno djelo? Pozadina: Na temelju zahtjeva za pristup informacijama zatraženi su podatci od HNB-a o davanjima mimo plaća zaposlenima (bonusi, životna osiguranja, prijevoz, darovi,etc.). HNB odbija dati zatražene podatke. (Ovo je nevažno, jer smo na kraju dobili rješenje u kojima im se nalaže da zatraženo dostave) Povjerenica za informiranje (A.J.) nije u zakonom predviđenom roku riješila žalbu. - krši zakon Na pitanje o stanju predmeta ne odgovara. Nije u zakonskom roku dala pristup informacijama -krši zakon (ironija: osoba specijalizirana za to da se poštuje pravo na pristup informacijama, krši to pravo) Povjerenicu za informiranje sam prijavio povjereniku za etiku zbog nepoštovanja zakonskih rokova, kršenja Ustavom zajamčenih prava na informiranje. Njen nadređeni odgovara da nije ništa neetički napravljeno. Priznaje nepoštivanje zakonskih rokova i odmah ispod konstatira kako je Povjerenica postupala po zakonu. Povjerenik za informiranje (šefica) priznaje kršenje zakona (citat relevantnog dijela odgovora iz službene isprave): ...utvrđeno je da rješenje nije doneseno u Zakonom propisanom roku." odmah nakon toga unosi laž: "Državna službenica..... je postupala sukladno propisima i pravilima žalbenog postupka" Njen nadređeni je unio neistinu u javnu ispravu da je ona "postupala sukladno propisima i pravilima žalbenog postupka". To nije istina. Propustila je rokove predviđene tim propisim i pravilima. Zašto to nije unošenje neistine u javnu ispravu i samim time kazneno djelo članka 279. Kaznenog zakona? Birokrati nonšalantno krše zakone i ponašaju se kao da se na njih ne odnose. Njihovim odgovorom obznanjuju da ne moraju odgovarati, niti postupati, jer ih se ne može kazniti. P.s. Nisam u prvom postu htio previše pisati o sporednim stvarima, ali mi je član foruma savjetovao u poruci da nadodam i pozadinu.
  7. Povjerenik za informiranje: "...utvrđeno je da rješenje nije doneseno u Zakonom propisanom roku." i "Državna službenica..... i postupala sukladno propisima i pravilima žalbenog postupka" Kako državna službenica može propustiti zakonski rok i postupati sukladno propisima i pravilima žalbenog postupka? Kako oboje može biti istina? Propuštanje zakonskog roka nije sukladno propisima i pravilima. Krivotvorenje službene ili poslovne isprave Članak 279. (1) Službena ili odgovorna osoba koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke, ili ne unese kakav važan podatak, ili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom ovjeri takvu ispravu, knjigu ili spis s neistinitim sadržajem ili koja svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući izradbu isprave, knjige ili spisa s neistinitim sadržajem, Je li Povjerenik za informiranje unio neistinu u javnu ispravu? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija