Jump to content

IvanK13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moram još jednom pitati jer je nejasno, te mi svatko kaže drugačije: Članak 6. - Zakup poslovnog prostora iz članka 1. ovog Ugovora sklapa se na određeno vrijeme, i to, počevši od 01. ožujka 2024. do zaključno 01. ožujka 2026. godine. Po isteku Ugovora o zakupu poslovnog prostora, zakup se može produžiti na daljnje dogovoreno razdoblje. - Ovaj Ugovor može prestati i otkazom s otkaznim rokom od 30 (trideset) dana za zakupodavca i 30 (trideset) dana za zakupnika, a koji teče od dana primitka otkaza. - Izjava o otkazu upućuje se zakupodavcu preporučenim pismom s povratnicom na adresu zakupodavca naznačenoj u ovom ugovoru ili na adresu o kojoj je zakupodavac naknadno obavijestio zakupnika preporučenim pismom s povratnicom. Članak 8 Ugovorne strane suglasne su da zakupodavac može otkazati ovaj ugovor u svako doba, ukoliko Zakupnik: - u roku od 30 (trideset) dana od dana priopćene pisane obavijesti (opomene) ne plati dospjelu zakupninu - u roku od 30 (trideset) dana od dana priopćene pisane obavijesti ne plati troškove iz članka 4. ovog ugovora - koristi poslovni prostor suprotno odredbama ovog ugovora Otkazni rok iznosi 30 (trideset) dana i teče od dana primitka otkaza. Ako bi pomno pročitali ovo dvoje. Da li je tu neka greška u formiranju ugovora i da li po ovome Članak 6 poništava Članak 8? Konkretno pitanje na kraju: Da li zakupodavac, s obzirom na ova dva članka, može raskinuti ugovor u bilo koje vrijeme, ako nije prekršen članak 8?
  2. Ugovor je sklopljen na 2 godine (određeno). Riječ je o poslovnom prostoru. Koje su još mogućnosti, s njezine strane, za raskid, ako ja nisam ništa prekršio? Hvala unaprijed.
  3. NOVO PITANJE s obrzirom na: Članak 6. Ovaj Ugovor može prestati i otkazom s otkaznim rokom od 30 (trideset) dana za zakupodavca i 30 (trideset) dana za zakupnika, a koji teče od dana primitka otkaza. Članak 8. Ugovorne strane suglasne su da zakupodavac može otkazati ovaj ugovor u svako doba, ukoliko Zakupnik: - u roku od 30 (trideset) dana od dana priopćene pisane obavijesti (opomene) ne plati dospjelu zakupninu - u roku od 30 (trideset) dana od dana priopćene pisane obavijesti ne plati troškove iz članka 4. ovog ugovora - koristi poslovni prostor suprotno odredbama ovog ugovora Otkazni rok iznosi 30 (trideset) dana i teče od dana primitka otkaza. Zanima me, ako ja nisam ovo prekršio iz članka 8. Da li zakupodavac može raskinuti ugovor? Ugovor je potpisan od strane mene(zakupnika) i od strane zakupodavca. Javni bilježnik nije uključen u ovjeru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija