Jump to content

kris6991

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Sky molim, ako ste voljni pomoći, podatak kako vas je moguće osobno kontaktirati. Hvala unaprijed
  2. Poštovani Profesore hvala i isprike na smetnji za Vas u ovom vrlo delikatnom trenutku
  3. Kolega Nixon upravo kako ste rekli treba strpljenja i vremena te upornosti. U očekivanju Profesorove tablice želim svima ugodnu večer sa željom da naša mala Donna večeras osigura medalju.
  4. Poštovani Profesore možete li molim objaviti tablicu izračuna.
  5. Hvala kolega Sky i hvala Profesoru. Razlike su zaista velike. Sada budi mudar, racionalan ili kockar. Kockao nisam nikada i pri zdravoj pameti niti neću. Pozdrav i zdravi bili.
  6. Imam status dragovoljca, 780 dana borbenog sektora, samostalni pol. inspektor. Hvala još jednom
  7. Hvala kolega Sky. Poštovani Profesore molim Vas izračun sljedećih parametara. PVB 1.51 (najboljih 10 g.) a 1,33 za ukupni staž. Rođen 18.09.1969. Datum umirovljenja 01.01.2025.g. staž ukupni 45.g i 05. mj. HRVI 20%. Nisam bio na komisiji pa ne znam da li je profesionalna ili opća ko niti postotke.
  8. Upravo u tome je sva bit ovoga pitanja. Zašto doći u situaciju da nešto riskiram danas 2024. g.? Ako smo već ponosni odlučili braniti 1991.g. ono što nam je sveto i tada se dovoditi u rizik, eto i imati sreću preživjeti ali sa određenim traumama(fizičkim) zašto postupak nema neki logičan i zakonito tijek. Imam pravo na jednu ili drugu vrstu mirovine (neki i treću) i zašto to mora biti skopčano sa problemima, kemijanjem, moljakanjem, neizvjesnošću. Sva državna tijela bi trebala biti svim braniteljima na pomoći a ne stvarati dojam sistemskog kaosa. Poštovani Nixon budi ovim putem zamoljen o ishodu tvog postupka obavijestiti i nas druge kako bi korisnici foruma imali pravovremenu i točnu informaciju. Hvala,
  9. Poštovani Nixon1973 upravo dolazim sa HZMO-a gdje je nakon što sam pomno objasnio moju dvojbu službenica istoga izjavila izričito, tražila i potvrdu kod kolega, da kada odem u mirovinu po čl.6, mogu naknadno putem svog doktora tražiti po ispunjavanju potrebnih obrazaca i predaje HZMO da se provede vještačenje kako bi se kasnije proveo postupak i izračunala mirovina po ZoHBDR. Istu samo upoznao da sam kao laik na ovom portalu doznao da na to nemam pravo ali mi je izjavila da imam. Postavljam si s pravom pitanje da li je u pitanju različito tumačenje propisa, ne znanje i nemar ili nešto treće. Nakon vaših saznanja sada mi je još više upitnika. Molim ako netko zna da napiše broj telefona za kontakt u pravnu službu Ministarstva ili HZMO-a u sjedištu kako bi ih mogao kontaktirati i dobiti uvid u rješenje problema o kojem imam namjeru upoznati sve korisnike. Hvala, pozdrav i dobro zdravlje svima
  10. Poštovani korisnici, kao novak molim pomoć pri objašnjenju nekih mi nepoznanica. Od 1992.g. sam HRVI (20%) i podnio sam poslodavcu MUP RH zahtjev za mirovinu s danom 02.01.2025.g. Osim rješenja o invaliditeta nisam nikada pristupio komisiji za procjenu postotka profesionalna-opća. Moje pitanje: Da li sada, iako sam podnio zahtjev poslodavcu po čl. 6, mogu i kome podnijeti zahtjev za dobivanje postotka invaliditeta i prof.-opća, a sve kako bih u trenutku realizacije mirovine mogao zatražiti da mi se od strane HZMO ponudi izračuna po čl. 6 (posebni propisi) ili kumulirane po ZoHBDR. Napominjem da sam pred neko vrijeme pročitao razmišljanje cijenjenog Skaya i sada mi nepoznatog korisnika koji je imao sličnu situaciju. Naime nije jasno da li je bolje ići na Mupovu komisiju za procjenu preostale radne sposobnosti s vrlo neizvjestanim krajnjim rezultat. Molim cijenjenog Profu, Skaya, Ledenu kišu(ako je aktivan, a procijenio sam da mu je ova i slične tematike po pitanju HZMO vrlo poznata) i dr. korisnike, ako sam bio jasan što želim, da me upute što mi je činiti u cilju zakonitog stjecanja što povoljnije mirovine. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija