Jump to content

Nixon1973

Korisnik
  • Broj objava

    146
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    8

Nixon1973 je na 7. studenog 2022 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Nixon1973 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. 6-8 mjeseci otprilike to traje. Mom kolegi je od predaje na šalter 6 mjeseci trajalo do rješenja hzmo. Vjerovatno to s činom produzava cijeli postupak. Poznavajući njihov način rada, njima je jako teško nešto što se može u 1 dan provjeriti, da to ne produže bar 2 mjeseca. Za prevesti zvanje-čin treba biti atomski fizičar.
  2. Vještačenja koja se sad radu nemaju veze s ničim. Ne gledaju dokumentaciju, a sve skupa traje par min. Osporava se bolest vezana za rat zbog proteka vremena, unose se krivi podaci u rješenja, i cijeli postupak se gleda produžiti unedogled. Osobno sam pričao s jednim eminentnim starim psihijatrom čije mišljenje ima težinu. Kazao mi je da njega kao dr. zanima dokumentacija, nalazi koji povezuju bolest s ratom. Ili si bolestan vezano za rat, ili nisi nema između.
  3. Imam i ja svu dokumentaciju. Poslije Oluje se počeo liječiti po osnovi ptsp-rat. Socijalni naknada 100% vezano za rat, i rješenje mup bolest iz uniforme. Koliko ja znam uniforma nije civilstvo. Ali to vještake puno ne zanima.
  4. Čl.21 Zakon o Policiji Pol.sluzbeniku kojem prestaje državna služba radi stjecanja prava na inv.mirovinu zbog ozljede na radu ili prof.bolesti, pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesecne neto place isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u RH utvrdenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje sijecan-kolovoz prethodne godine, uvećane 12 puta. (Prema Zakonu ptsp nije na listi profi bolesti ) Ptsp se definira kao civilna bolest.
  5. Kolega na žalost ima puno nepravde Osobno ja ostajem bez otpremnine koja mi se oduzima jer imam hrvi. U inv mirovini otpremnina nije predviđena jer ptsp nije profesionalna bolest. Otpremnina je predviđena za ozljedu na radu i prof.bolest Eto jedna caka i ostaješ bez onog šta si godinama u uniformi zaslužio.
  6. Vidio sam rješenje 1 kolege koji je po pravilniku iz 2015 g dobio 2 čina gore. Rješenje mu izdano 2021 god. On je bio u sustavu, ali je imao i hrvi za stalno. Da li se šta promjenilo od tad ne znam, ali ču uskoro saznati.
  7. Nisam sve pročitao što su ljudi pisali. Samo sam se referirao na zadnjem komentaru a tiče se zvanja-činova. I meni su rekli u pravnoj službi za branitelje da to više ne postoji. Eto moj kolega koji je išao u mup mirovinu još 2012 g dobio proslu godinu rješenje hrvi. Hzmo mu je po zvrsenom vještačenju tražio od mup prevođenje njegovog zvanja dok je bio u službi. Iz Pu su ga zvali da dostavi rješenje hrvi. Oni kad su to odradili šalju nazad na hzmo, koje onda pišu novo rješenje o mirovini. Bio je pol.insp i dobio casnicki namjesnik. To o 2 čina ćemo uskoro saznati zato što je to istim pravilnikom predviđeno. Rijetko tko još ima hrvi a da je uniformi. Znaci to bi trebalo vrijediti samo za one koji se još vode u sustavu. Ostali dobivaju zvanje koje su imali. Živi bili pa vidjeli 🤗
  8. Sustav Mup nije mijenjao pravilnik iz 2015 god o prevođenju zvanja u činove. Neke moje kolege su tokom 2022 g dobili cinove. Samo što su otišli prije u mup mirovinu, pa su naknadno dobili hrvi. Hzmo je po rješenju o hrvi to tražio od mup. Samo je još nepoznanica o podizanju 2 čina, ako si još uvijek u sustavu.
  9. Zato što žalbu rješavaju oni koji su vam dali omjer. Očekivati da će oni to promijeniti je suludo. Ali to je put za dalje. Isto kao i čin treba vas pripasti jer ste bili u pricuvi SJP, ali oni mogu jednostavno napisati da nemate pravo. Što onda kolega jel to kraj ili idemo daljè. Eto ja vas pozdravljam i želim svako dobro u borbi za svoja prava.
  10. Ko vam daje omjer rata ovi šta se prave da su neovisni i koji uopće ne gledaju dokumentaciju. Uostalom vama još nije uruceno novo rješenje a vi govorite da je to trajno. Trajno je za one koji su zakasnili sa zalbom pa su izgubili to pravo da se dalje bore. Ako se to ne učini za njih ste vi i svi drugi rješeni. Govorim onako kako mislim, a na svima je da odluku donesu samostalno i po svom izboru. Ja vam želim svako dobro i da se izborite za sebe.
  11. To ne znam, pričekajte rješenje i ako se s tim ne slažete potražite pravnu pomoć da vam sastavi žalbu. Samo nemojte zakasnit-15 dana bude taj rok. Uvijek na to imate pravo. Bilo bi normalno da dobijete, ali u nas svak tumači zakon kako njemu odgovara. Neću kazat da čin nije bitan, međutim omjer i potpuna nesposobnost određuju visinu iste. Imate potpunu nesposobnost to vam je 20-25% više u odnosu na djelomičnu inv. Borite se za što bolji omjer. To bi vam trebao bit fokus svega. To su dugi iscrpljujući procesi na koje oni koji odlučuju računaju da će se odustati. Poslije žalbe ima sud. Sretno kolega 🤗
  12. Zvanje koje ste imali u Mup vam se prevodi u vojni čin. Npr- pol.narednik = nadnarednik Moj prijatelj i kolega je umirovljen 10 god i po dobivanju hrvi 2022 g, hzmo je tražio od mup da se prevede zvanje u čin. U trenutku umirovljenja imao je pol.inspektor a dobio je časnički namjesnik. Samo zvanje policajac = desetnik To se radi automatizmom hzmo-mup. Vama ostaje da pričekate novo rješenje hzmo i tu vam moraju sve napisati.
  13. Evo šta stoji na str.hzmo hrvi. Masnim slovima je stavljeno -trajno tako da imate puno pravo tražiti mirovinu. Pustite šta vam govore ti uredski činovnici. Ne dajte se obeshrabiti💪🤗 Pravo na invalidsku mirovinu ima hrvatski branitelj iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI), kod kojega je nastao potpuni gubitak radne sposobnosti ili djelomični gubitak radne sposobnosti kao posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u neprijateljskom logoru, zatvoru ili u drugom neprijateljskom objektu, bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.
  14. https://hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-privremene-nesposobnosti-za-rad Za bolovanje popričajte s dr. Vi kad ste u procesu za mirovinu trebate primati naknadu do rješenja hzmo.
  15. Procedura je da dr.ispuni obrazac 1-IN, a firma 2-IN. Ja sam u mom slučaju kopirao sve nalaze, kao i hrvi, te odnio na pisarnicu hzmo. Poslije toga čekate poziv za vještačenje. U zakonu pise: (1) (Kada doktor medicine koji je liječio osiguranika smatra da je liječenje i medicinska rehabilitacija završena) i da je nastalo smanjenje radne sposobnosti uz preostalu radnu sposobnost, djelomični gubitak radne sposobnosti, potpuni gubitak radne sposobnosti, profesionalna nesposobnost za rad ili opća nesposobnost za rad na poslovima koje osoba koja se vještači obavlja, odnosno poslovima sukladno zvanju i zanimanju osiguranika, upućuje osiguranika nadležnoj ustrojstvenoj jedinici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kojoj dostavlja na utvrđenom obrascu „Izvješće s nalazom i mišljenjem o zdravstvenom stanju i radnoj sposobnosti osobe koja se vještači“ (u daljnjem tekstu: Obrazac 1-IN) i „Opće podatke o osiguranika s opisom poslova koje obavlja“ (u daljnjem tekstu: Obrazac 2-IN) zajedno s medicinskom i ostalom dokumentacijom, koja se smatra obveznom prema posebnim propisima. (3) Obrazac 2-IN sadrži: opće podatke o osiguranika, razini obrazovanja, odnosno zanimanju, mirovinskom stažu i podatke o poslovima koje obavlja. (4) Obrazac 2-IN za osiguranika u radnom odnosu ispunjava poslodavac, a za osiguranika koji nije u radnom odnosu bivši poslodavac kod kojeg je osiguranik bio u posljednjem radnom odnosu prije podnošenja zahtjeva za ocjenu radne sposobnosti. Ako poslodavac kod kojeg je osiguranik bio u posljednjem radnom odnosu više ne postoji. Obrazac 2-IN ispunjava vještak Zavoda. (5) Za osiguranika koji nije u radnom odnosu, nadležna ustrojstvena jedinica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dužna je dostaviti ispis staža osiguranja te naznaku da poslodavac ne postoji. Ovim stavkom-člankom uređuje se (obveza liječnika primarne zdravstvene zaštite) da pokrene postupak za ocjenu radne sposobnosti kada ocijeni:  da se zdravstveno stanje osiguranika stabiliziralo i da daljnje liječenje i medicinska rehabilitacija neće dovesti do ponovnog uspostavljanja radne sposobnosti.  da je došlo do smanjenja radne sposobnosti. (Uz podneseni zahtjev doktor medicine je dužan) prethodno pripremiti cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i zajedno sa svojim nalazom i mišljenjem dostaviti je Zavodu ili tijelu vještačenja radi vještačenja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija