Jump to content

Tahary

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tahary objavio

  1. Ovdje se radi o primjeni kaznenog zakonodavstva RH na djela počinjena u inozemstvu tj. izvan područja RH. Radi se o primjeni pravila aktivnog personaliteta koje govori da se kazneno zakonodavstvo Rh primjenjuje prema hrvatskom državljaninu koji izvan područja RH počini kd čime RH veže vlastite državljane na svoj poredak. Za primjenu ovog načela moraju biti ispunjeni i posebni uvjeti za pokretanje postupka, pa u tom slučaju kazneni postupak se neće pokrenuti. Ovo su uvjeti: - ako je počinitelj u potpunosti zdržao kaznu na koju je osuđen u stranoj državi - ako je počinitelj u stranoj državi pravomoćnom presudom oslobođen ili mu je kazna po zakonu države u kojoj je počinio kazneno djelo oproštena ili zastarjela Počinitelju koji nije do kraja izdržao kaznu u zemlji u kojoj je pravomoćno osuđen može se suditi u RH.
  2. Kakva je kazna u slučaju ako sam u kaznenom djelu iz Kz 173. st.2 sudjelovao kao posrednik u dogovoru između dilera i kupca i pri tome nisam ostvario nikakvu imovinsku korist? Naime,posredovao sam u dogovoru za kupnju marihuane u vrijednosti od 400kn, a da pri tome nisam zaradio niti jednu kunu nego sam marihuanu sređivao prijatelju? Molim Vas za odgovor! Znam da ovo ne liči na dobar ishod i priznajem da sam pogriješio (ovo mi je do sada NAJGLUPLJI postupak u životu). Nikada protiv mene nije vođen nikakav prekršajni ni kazneni postupak. Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Našla sam se u situaciji da sam pozvana kao svjedok na istražno ročište u kaznenom predmetu protiv okrivljenika kojeg niti ne poznajem radi kaznenog djela iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. Da li će na tom istražnom ročišu i on biti prisutan ili je to ispitivanje svjedoka bez prisutnosti okrivljenika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija