Jump to content

perorama

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je perorama objavio

  1. prijatelju ja sam hodao sa svojim nogama u 08:40 od bankomata do HPB pa do mirovinskog...i nije bila i rekli su mi da će biti oko 12 sati kako mi je i djelatnica banke nazvala 12:05 sati da je bila uplata tek u 11:55,(do sada mirovina je uvijek sjedala na račun 00:05 sati) - - nije bitno,ali i dalje mislim da su UDBA-ši imali svoje prste....da nama braniteljima još više zagorčaju situaciju...
  2. još nemam odgovora od Admin zašto mi je poruka izbrisana...
  3. Oprosti prijatelju i ostale kolege,mirovina ima i nema provokacija.Zaista nam sad u ovoj situaciji ne treba i još dodatnih stresova. Prijatelju to je bilo namjerno kašnjenje i to od ljudi koji rade direktno za UDBU, ali neće im uspjeti da nas razjedine i sruše Hrvatsku.....
  4. a gdje si došao do takve informacije ? Prijatelju od 2006 god. nije kasnila u HPB, a jutros tek je uplaćena u 11:55 minuta, osobno bio na banci i u mirovinskom..
  5. Admin zašto si obrisao moju temu od jutros "Provokacija ili ne nema mirovine za veljaču 2011 god....
  6. Neznam baš da bi to tako moglo biti, večina RVI kao i ja sam smo morali po isteku police OS. napraviti novu uz koje ide plačanje dop.osiguranja.Doduše ja sam to napravio krajem 10.mj i niko me nije upoznao na to pravo.Trebao bi neko sa sigurnošću to provijeriti i obavijestiti RVI-e na njihova prava. MRLJO,povijerenje se ukazuje tebi kao i uvijek jer vijerujem da imaš naj više iskustva od sviju nas za istražiti to pitanje.POZDRAV svima od freeda Istina je samo što to kriju ka zmije noge, pa tko potpiše novi ugovor na godinu dana dopunsko osiguranje dobro za njih bar nešto da zarade na nama braniteljima, ali će morati uskoro javno iznijeti da je besplatno za invalide sve.
  7. stiga email u mirovinsko krajem desetog mjeseca 2010 da za invalide hrvi se ne ukida besplatno dopunsko osiguranje
  8. Zvao danas u vezi dionica HRVI -dionice- 2010, predao zahtjev 06.mjesec 2010,nakon dva tri dana zvanja (non stop zauzeto) dobijem gospođu koja radi, te mi veli da nazovem u trećem mjesecu 2011 poslije isteka 2.-stupanjske komisije do kad mi vrijedi HRVI (pitam što ne mogu dobiti s privremenim hrvi, podvrdi u istom trenutku da mogu ali sad nemaju ponuđene dionice) ????????
  9. i meni isto.no,podigni pogled na obavijesti i vidjet češ da je iznos porez,umanjen za iznos pod poseban porez.mislim da je nastupila nova zakonska regulativa.iznos koji nam se uzima je ostao isti. više češ saznati ako nazoveš hzmo.potraži kontrolora i dobit češ odgovor. Hvala prijatelju...
  10. Na izvješću mjesečnom od HPB mi stoji stavka: - poseban porez 249,82 kuna Pitanje ako tko zna da mi odgovori što je to zašto mi to skidaju? Hvala
  11. Sad koji su platili za invalidnost malo se drugačije smiju,sad ih samo treba dovesti na taj uređaj i postaviti doktore koji nisu podmićeni da to obave kako bog zapovida ha ha...
  12. t o je za naše crvene prava prilika da nas još više sprdaju, to treba njih svih priključiti na to...mislim da bih oni svi završili u ludari pa onda suosjećaju sa nama, ma nema veze dragi bog sve vidi sve čuje!"
  13. Prijatelju nisi te kredite pokušao podignuti poslje 01.01.2010 i u banci gdje sam ja probao dignuti
  14. Hrvatski sam branitelj liječim se od PTSP u mirovini sam od 2006 godine, u HV sam bio 1991 god. (lipanj) – 2006 (studeni). - Odlazim u Hrvatsku Poštansku Banku (preko koje dobivam mirovinu na tekući račun) tražiti kredit u iznosu od 1000 EURA na godinu dana, gospođa na šalteru za kredite kaže da prikupim sljedeće dokumente za kredit (umirovljenički nenamjenski kredit koji je bio kao ponuda): potvrda HZMO, mjenica, OIB kopija, osobna iskaznica kopija. - Službenica mi kaže da će kredit biti riješen za dva-tri dana, međutim to je potrajalo 15. dana ja odem u vezi kredita pitati kad će biti riješeno službenica mi objasni tek u 2. mjesecu (veljača) zbog neki novi uvjeta kreditiranja pod kojim mene ne bih trebalo ticati jer sam ja predao zahtjev po starim uvjetima. - Ne mogu da čekam drugi mjesec zamolim da mi vrate papir koje sam predao i odmah su mi vratili. - Ostao mi je veliki upitnik zašto toliko čekanje te novi uvjeti i što se oni mene tiču! Odem se raspitati za kredit u Volksbank banku isto tako nude nenamjenske umirovljeničke kredite te za dva –tri dana sve gotovo, isti uvjeti i kreditiranja. - Službenica banke kaže da donesem slijedeće dokumente potrebite za kredit: potvrda HZMO, OIB kopija, osobna iskaznica kopija, rješenje mirovine kopija, potvrde primanja zadnja tri mjeseca -banke gdje imam tekući račun. Nakon tri dana me zovu da ne mogu realizirati kredit zbog nekakvog « rizika police », ništa mi nije bilo jasno u tom trenutku odmah sam pitao da li mogu doći po papire od kredita reče mi da mogu. Odem odmah do Volksbank banke pitam službenicu zašto ne mogu realizirati kredit i što im znači « rizik police », te mi reče da sam u rizičnoj grupi za kredite zbog mojeg oboljenja pitam da mi objasni točno što to znači nije mi znala reći samo reče da je tako komisija kreditiranja donijela odluku. Pitam zašto mi nije odmah na početku rekla kad sam donio dokumentaciju o tom «riziku police» samo je šutjela. Ništa mi nije jasno pokupim papire i izađem van zbunjen u svim tim nejasnoćama. Pitam se sad kakva je to politika pojedini Banki (možda službenika) -? Pitam se dali sam stvarno toliko rizičan sa svojim oboljenjem -? Pitam se zašto toliko problema zbog jednog kredita od 1000 EURA dok su neki dobivali milijune kuna kredita bez toliko problema u čemu je kvaka –? Pitam se kakve su ovo promocije kredita za umirovljenike od strane pojedini Banaka možda nisam ona vrsta umirovljenika koja njima odgovara -? Pitam se zašto odmah ne kažu za tu «rizičnu policu» kod predavanja dokumentacije -? Pitam se možda zato što sam branio Hrvatsku u ratu dok su «lopovi» iza leđa krali -? Ne znam pokušajte mi odgovoriti -?
  15. sretna Nova Godina tebi i tvojima dragi branitelju
  16. To bi bilo najpametnije da nas više komunisti i udbaši ne slabe i vuku nas za nos kako hoće...
  17. Planino tko proklinje dragog boga, (vidi se da nisi sav svoj malo bolje pročitaj), koliki si kao planina,vidimo se...
  18. Pitanje je sad dali se isplati ponovno pogrenuti hrvi postupak?, 2005 svibanj: - prvostupanjska 20% hrvi privrameno - drugostupanjska manje od 20% - žalba upravnom sudu, čekanje tri godine žalba se odbija (preporuka u riješenju mogu ponoviti postupak hrvi) Isplatili se pokrenuti ponovno postupak?, čitajući zakon novi nije mi jasan do kraja,te čitajući forum neki misle bit će uredu a neki da neće. Nisam pametan što raditi već sam pukao, kad sam novi zakon prvi put pročitao,čitao sam forume satima i propise zakona pono sati, samo sam se iznervirao još mi je gore pa sam popio brdo lijeka lorsilana,dormikuma smirivao se na različite načine ali ne ide kopka me (nebrijem se,ne šišam se, ne kupam se nemam volje ni zašto) dokad će nas držati u neizvjesnosti, Neka kažu više ko je jamio to je to. A one koji nisu ni vidili rata a dobili hrvi neka bog kazni,doći će i vrijeme za njih (ja ih bum istjeral iz svog društva,te ću moliti dragom bogu da im oprosti što su činili na tuđoj grbači) Nemogu više... "Pitanje je sad" - ?
  19. Pusti politiku ipak smo mi samo braća po oružju! Pitanje što dalje molim savjet? 0.stožerni n. 1991-2005 1.zahtjev za priznavanje hrvi PTSP podnio 5 mjesec 2005g. 2.2006g. prvostupanjska komisija rješenje 20% hrvi privr. - HZMO 100%opća nesposobnost DR mirovina (oko 4800kn) 3.2006g. drugostupanjska komis. rješenje manje od 20% 4.žalba upravnom sudu na vrijeme 15 dana u roku 5.2009g. 8. mjesec riješenje upravnog suda (odbija se) 6.čekam papire da mogu pokrenuti postupak hrvi (a inače stignu papiri puno brže jedino da čekaju da me zakači novi zakon) Molim vas da mi objasnite da li mene kači novi zakon? Kako ću proći? Da li da platim dobrog odvjetnika pa do kraja?
  20. Čekajući upravni sud točno tri godine dobijem odbijenicu na žalbu drugostupanjske komisije koja mi je dala manje od 20% invalidnosti.Dragovoljac sam domovinskog rata od lipnja 1991-2005 god.(gardijske i specijalne postrojbe) -imam f43.1 f62.0 f61 f33.4 f32.1 itd. -opća nesposobnost -ležanje jedno u bolnici -posjećujem ptsp centar redovno 2-puta sam testiran (različiti testovi)od kad sam bio na komisiji za invalidnost -vadio sam krv na uputu psihjatra kaže zbog tableta koje pijem Pitanje što dalje? -da idem ponovno na komisiju za hrvi? -da se žalim ustavnom sudu? -da se žalim euro sudu? -da prijavim hrvi koji ne piju tablete? -da prijavim hrvi koji rade? -da prijavim hrvi koji su platili za invalidnost? -da počnem sranja pravit kad susretnem lažnog invalida? Molim odgovore koje lud kud nas sve tjeraju? Hvala!!!
  21. Kojim zakonom su neki dobili veći čin prilikom odlaska u mirovinu a ostali ne,može li tko objasniti mi to. Hvala unaprijed!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija