Jump to content

BigNik

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Farjasna dobro kaže. Katastar i plaćanje poreza na promet nekretninama nemaju nikakve veze. Čovjek je vjerojatno zapeo da se upiše i u katastar, što mu naravno ne može poći za rukum jer zgrada nije etažirana i vodi se kao posjednik tko zna tko (vrlo vjerojatno građevinska firma koja ju je izgradila ili neki od ostalih suvlasniak, nebitno). Vi kao prodavatelj nemate više ništa s tim. Etažiranje se mora provesti. Nitko ne može natjerati stanare da pristanu na to. Nakon 2010. g. će neetažirani stanovima/zgradama bit onemoguće n pravni promet pa vremenom i tekvi tvrdoglavci biti prisiljeni na to. Negdje do 2020. g. će valjda pola zgrada u RH biti etažirano.
  2. Pa "flofe" su prilikom parcelacije trebale biti "udarene". Tražite geodetu da vam to napravi pod račun parcelacije, a ako ne onda bar po povoljnijoj cijeni nego da angažirate novog geodetu.
  3. Ovak... kuća nije upisana u katastar, pretpostavljam ni u ZK onda? 1. Upisati kuću u katastar i ZK (kažeš da imaš papire, a i prije '68 je sagrađena?) - geodeta 2. Uzeti projektanta, dogovorit sa njim preinake i druge zahvate na objektu, vidjet što je dozvoljeno raditi i sl. - arhić 3. Projektant vam veli da trebate PGP - posebnu geodetsku podlogu - geodet 4. Projektant radi svoje i ishodi dozvolu. Eventualna parcelacija ako je moguća dolazi po njegovom prijedlogu kad bude ishođeno Rješenje o uvjetima građenja ili Lokacijska dozvola - arhić projektant 5. Ako treba radi se parcelacija - geodet 6. Po potrebi radi se iskolčenje objekta na građevinskoj parceli - geodet 7. Pristupate gradnji prema projektima i dovršavate objekt - građevinci bauštelci 8. Ponovo upisujete objekt u katastar i ZK - geodet 9. Ishođujete uporabnu dozvolu ili završno izvješće građevinskog nadzora - projektant 10. Ako treba i ako je moguće radite etažiranje objekta prema samostalnim stambenim cjelinama - geodet Pozdrav, geodet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija