Jump to content

rony

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Duro možeš li mi šta odgovoriti za dragovoljce hvo-a kojima nije uzet koeficijent 1.85 kao dragovoljcima prilikom donošenja rješenja 2007god, podnio sam zahtjev 2008god. da mi preračunaju po statusu dragovoljca na koef.1.85 sa uvjerenjem iz ureda obrane o statusu dragovoljca. Nema još nikakvog odgovora sad će pune 2 god. navodno traže uvjerenja iz 92,93 god. a vidi se iz ratnog puta pripadnost postrojbama od 20.09.1991 god.? Da li možda znaš šta da učinim da mi priznaju moj status koji je neupitan po svim papirima koje posjedujem? Hvla!
  2. Pozdrav ! Ja sam za tatu spremio zahtjev za status dragovoljca krajem 2008 godine i još nema odgovora, traže mi potvrdu iz 92,93 godine u kojoj piše dragovoljac, ali ni na jednoj tada izdatoj ne može ni pisati, jer se pisalo samo kad je tko i pristupio i kojoj pstrojbi, a u zakonu je propisano kome se priznaje status, što tata i ispunjava. Kako ne mogu dostaviti takvu vrstu potvrde predmet još uvijek stoji na drugom stupnju u mirovinskom, zna li tko što mi je činiti, ja već očekujem negativno rješenje na koje se samo mogu također putem suda žaliti? Smješno je što jednim priznaju a drugima ne uz istu dokumentaciju. Pozdrav braniteljima!
  3. yo molim te možeš li vidjeti kada im je datum donošenja rješenja i za koje razdoblje su dobili zaostatke, pa napiši točan datum, bio bih ti mnogo zahvalan. Moj je stari dobio rješenje sa datumom donošenja 2007 godine, a treba zaostatke dobiti za razdoblje od 7mjes.2006. do 7.mjes. 2007, ali još ništa. Prošao je komisiju 99 godine i ima tiskanicu in-6, samo od zaostataka ništa. Jesu tvoji pisali kakve zahtjeve ili dopise u mirovinsko? Hvala ti čujemo se!
  4. Pozdrav svim dragovoljcima i hrvatskim braniteljima! Ja sam već svoj primjer objasnio na ovu temu dragovoljca, čekam odgovor iz mirovinskog uz žalbu podnio uvjerenje lokalnog ureda obrane o statusu drgovoljca. Da li mi spajicu možeš spremiti točno taj dopis ministarstva branitelja od ožujka mjeseca 2008 i da li bi ga bilo pametno proslijediti u mirovinsko uz svoj predmet iako su oni već upoznati stim? Nekima se uradi pozitivno , nekima ne pa se vidi da i oni nisu usklađeni u rješavanju. Moj mail imaš pod mojim nikom, ko možeš spremiti ili dati informaciju gdje naći na internetu primjerak dopisa. Unaprijed zahvaljujem i javi za svoj predmet pratim ga i ja.Hvala!
  5. Ima li tko od branitelja Hvo-a da je dobio zaostatke(krajem 2008 ili u 2009 god.) pa da javi otkad mu je rješenje i kad je bio na komisiji, malo detaljnije da pojasni. Hvala!
  6. Javi zspajicu ima li šta novo u tvom predmetu, moj je na drugom stupnju od 29.01.2009. god. pa čekam. Sretno!
  7. Vjerojatno si dobio negativno rješenje za mirovinu prema sporazumu RH/BIH za Hvo branitelje? (definiraj pitanje zemljače). Mislim da bi im trebao poslati Upit vezano za tvoj predmet, jer ga oni imaju pod brojem spisa(6 znamenki piše na rješenju). Možeš i nazvati na 0038514891666 pa pitati za svoj predmet. Pozdrav i javi se sa točnim informacijma! Sretno!
  8. Plemeniti javi nešto za ove zaostatke hvo-a, koji sad primaju?
  9. Nek ti je sa srećom prijatelju. Ja sam isto spremio za tatu žalbu i uvjerenje iz područnog ureda obrane pa čekam. Kod referentice je od 03.01.2009. vjerojatno još nije uzela da ga odradi, već čekaju da smisle način da ga odbiju. Ajde javi pa se čujemo. Pozdrav!
  10. Hasko jasno je meni od kada se računaju zaostatci. Ali tko je sad dobio zaostatke oni sa rješenjem iz 2006. ili i ovi sa 2007 ? riječ je o zaostatcima za hvo branitelje,koji su dobili mirovinu po sporazumu HR-BIH. Nek se javi tko je još upoznat?
  11. jel zaostatke primaju oni sa rješenjem od 2006 ili i 2007 godina?
  12. Hasko javi se na mail, da objasniš kako ti tek sad priznaju status dragovoljca, kakvo si im uvjerenje dostavio? Zašto ti nisu 2007 odmah priznali status dragovoljca?
  13. Ajde javi sta je bilo, ja sam spremio za tatu žalbu i uvjerenje iz područnog Ureda obrane o statusu dragovoljca. Ako netko ima sličnih saznanja nek javi! Hvala!
  14. Malo se još raspitaj jel stvarno tražen papir iz Sarajeva(mora biti zahtjev u tvom spisu u mirovinskom). Zbog ne postupanja organa ne bi trebao snositi posljedice ako si im priložio uvjerenje od lokalnog ureda obrane. Moj je stari dobio negativno rješenje(za status dragovoljca), ali nema obrazloženja u rješenju samo da ne postoje nove činjenice koje bi dovele do promjene činjeničnog stanja.(ahaaaaa) Ajde provjeri pa javi!
  15. Bok prijatelju! Moj stari također ima uvjerenje iz ureda obrane da je dragovoljac, ali mu nisu priznali taj status kad su donijeli rješenje. Uložio sam žalbu i priložio to uvjerenje u kojem se vidi pripadnost i razdoblje (ima uvjete za dragovoljca) pa sad čekam ishod te žalbe.(poslata malo prije Božića) Kakvu si im ti priložio potvrdu ili uvjerenje o statusu dragovoljca u BIH ??? Sa Sarajevom se teško može izgonjati papir, ai upitno je jesu li im sve evidencije usklađene sa lokalnim uredima obrane.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija