Jump to content

pandur

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://netlog.com/damir_klacic
  1. Evo malo friških informacija. Evo samo da vas obavjestim da sam danas dobila odgovor vezan uz to kad ce biti dodjeljene stipendije. Koje iznenađenje ništa ne znaju! Poštovana, nažalost, još nismo u mogućnosti dati informaciju o točnom datumu objavljivanja rezultata Natječaja za školsku tj.akademsku godinu 2012-2013, iz razloga što sredstva iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata još nisu proslijeđena u Fond za stipendiranje. Nakon što sredstva budu proslijeđena u Fond za stipendiranje, morat će se napraviti usporedba kandidata koji udovoljavaju uvjetima Natječaja s raspoloživim sredstvima. Ukoliko neće biti dovoljno sredstava za sve kandidate, prednost će imati oni s većim prosjekom ocjena, kao što je i navedeno u Natječaju. Naša preporuka je da pratite stranicu Ministarstva branitelja (http://www.branitelji.hr), jer će lista prvo biti tamo objavljena.
  2. Evo jedna informacija iz prve ruke za sve one koje zanima podnošenje zahtjeva za tešku materijalno-financijsku situaciju.Možete podnijeti zahtjev svake godine jedanput ali ako ste zahtjev predali prošle godine a isplata vam je bila ove godine tada za ovu godinu više nemate pravo podnositi.
  3. Pozdrav dragi moji evo da se i ja malo osvrnem na ovu temu.Mene samo zanima koje branitelje predstavljaju ovi tvz.predstavnici branitelja i dali su ikada pitali istinske branitelje koji su njihovi problemi,mislim da nisu.Kao i obično pred izbore će obećavati svi brda i doline pa samim tim i predstavnici branitelja idu tim putem i organiziraju ovakve okrugle stolove na temu prava branitelja.Mislim da je konačno došlo vrijeme da se otvoreno kaže imenom i prezimenom ko je lažni branitelj i HRVI-i pa da onda vidimo koliko nas ima. POZDRAV SVIM ISTINSKIM BRANITELJIMA MA GDJE BILI!!! ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
  4. dragi prijatelju 5.11.1991god. oformljena je jedinica za specijalne namjene TIGROVI u Rakitju ,a 28.5 1991 osnovana je ZNG TIGROVI ali je i jedna i druga jedinica djelovala pod ustrojstvom MUP-a do osnivanja ministarstva obrane 1992 kada prelazi u nadležnost HV-a.znam to iz prve ruke jer sam bio pripadnik TIGROVA od 13.3.1991do18.6.1991 kada podpisujem gardiski ugovor i ostajem do 1 mjeseca 1992 kada prelazim u MUP cijelo to vrijeme mi se računa kao služba u MUP-u a ništa u HV
  5. može li mi netko reći gdje da idem za te činove pošto sam bio u mup-u od 13.03.1991 do 14.09.1994 zvanje mlađi policajac i ko0ji bi to čin bio.dali to treba vaditi kad predaješ zahtjev za mirovinu.unaprijed hvala na pomoći
  6. dragi prijatelju newbie hvala ti na ovoj informaciji jer sam se našao u njoj samo iz razloga što bolujem od PTSP-a i imam kroničnu bolest tankog crijeva(CROHONOVA bolest) a uz to sam u lošoj materijalnoj situaciji jer ne radim već više od godinu dana i primam bijednih 1.700 kn od zdravsvenog u postupku sam za invalidsku mirovinu.još jedanput ti hvala na ovoj obavjesti pozdrav!
  7. ne odnosili se ta uredba koja je ukinuta samo pri upisu na fakultet
  8. zna li netko dali djeca branitelja imaju pravo na prvenstvo upisa u srednju školu i šta je za to potrebno
  9. Molim nekog da mi pomogne oko mog slučaja.Naime branitelj sam bio od 1991 do 1995 imam status dragovoljca DR.U 3 mjes. 2008 god sam se razbolio od Crhonove bolesti (kronična upala tankog crijeva)radi čega sam bio hospitaliziran u 4 mjes.2008.nakon izlaska iz bolnice upućen sam psihijatru koji me upućuje na psihološko testiranje nakon čega mi je diagnosticiran f 43.1 i f 62 i od tada redovito odlazim psihijatru na kontrole i liječenje.Nisam još bio na bolničkom liječenju zbog PTSP-a jer mi se stanj sa Crohnovom bolešću pogoršalo te sam u 9 mjes.2008 god. završio na operacijskom stolu te mi je odstranjen dio tankog i dio debelog crijeva.Prije 4 tjedna ponovo sam završio na operaciji u 3 mjes.2009 bio sam na LP na ocjeni sposobnosti za rad te me je prvostupanjska komisija odbila na što sam uložio žalbu i do danas nisam dobio odgovor. Moje pitanje je dali imam pravo podnijeti zahtjev za priznavanje RVI-a na osnovu PTSP-a jer sam čuo da za PTSP nema vremenskog ograničenja a uz to i moja Crhonova bolest se dovodi u svezu sa stresom kao uzročnikom .S obzirom da Crhonova bolest je neizlječiva nego se može samo održavati i s obzirom na dijagnoze f 43.1 i f 62 koje je vaše mišljenje o mom slučaju i šta bi trebao poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija