Jump to content

nadareljic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nadareljic objavio

  1. apsolutna zastara za poreze i doprinose nije 10 već šest ( 6)godina. Ako je prošlo 6 god. zatražite od porezne uprave brisanje duga s temelja zastare.
  2. 1.Pokušajte pregovarati s bankom o deblokadi računa, ako sad imate uvjete da nastavite s otplatom kredita. 2.Pokušajte dići kredit kod neke banke ( napr Splitske) na vlastito ime , pa vi tada uložite ili date kredit svojoj tvrtci. 3.možete pokušati naći tvrtku koja je zainteresirana za ulaganje s vama i o tom sačiniti ugovor o ulaganju, pa da vam ona uplati obrtna sredstva ( novce ) potrebna za deblokadu računa, a vi njima date udio ( suvlasništvo ) u svom vrtiću. 4.Vaša tvrtka može sklopiti ugovor o najmu poslovnog prostora, imovine i inventara s nekom drugom tvrtkom koja će nastaviti rad s vašim vrtičem , a vi da iz najamnine otplačujete dugove.Ugovor neka bude na toliko vremena koliko vam je potrebno da isplatite dugove iz najamnine. 5.Pokušajte razgovarati zajedničkom ulaganju s roditeljima djece. 6. Sve pokušajte prije stečaja, jer kad se stečaj otvori-tada ste zapravo izgubili jer se ista u stečaju prodaje bud zašto. 7.Ako se stečaj i otvori, tada se tvrtka može spasiti samo stečajnim planom ( da nastavi s radom tijekom stečaja), ali njom tada upravlja stečajni upravitelj i vjerovnici,pa se svakako prijavite u stečajnu masu kao vjerovnik, kako bi bili bar informirani šta se u tvrtci dešava,ali puno uticaja na isto ne možete imati.Ako imate imovine sve što možete poduzmite da do stečaja ne dođe. Ako je pak imovina vaša, a ne od poduzeća, tada se prodaje samo imovina poduzeća, a vaše ostaje vama. :tuzan:
  3. kada jedna tvrtka sa svojim sredstvima osnuje drugu tvrtku, tada je osnovala tvrtku kčer.Tvrtka koja je osnivač( majka)ima pravo upravljanja u tvrtci "kčerci" i pravo na ostvarenu dobit iz poslovanja kčerke. U kčerci odluke o tekučem poslovanju donosi i za njih odgovara direktor kčerke, u skladu s normativnim aktima usvojenim pri osnivanju.Kčerka ne odgovara za obaveze majke, niti majka za obaveze kčerke. Ako kčerka dopadne stečaja obaveze se izmiruju iz imovine kčerke.Ako pak majka dopadne stečaja , obaveze se izmiruju iz njene imovine, a kako je kčerka njena imovina, to i majčin udjel u njoj postaje predmet ovrhe ili prodaje u stečaju.
  4. o tome imaš sve na http://www.sudacka-mreza.hr/public/vt_faq.htm ( pravilnik)
  5. dokumentaciju ne smije baciti nego ju može ili treba predati na čuvanje u državni arhiv.Za bliže podatke o tome nazovite arhiv u svom mjestu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija