Jump to content

Defacto

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim pomoć! Prije deset dana sam otišao na VIP otvoriti preplatu , rekli su mi da je nemoguće jer postoji dug od 2002 g. Nakon 5 dana zivkanja da nađu uopče moj spis govore mi da sam dug od 1084 kn napravio 12 mj 2002 g. Da su me oni utužili 07 mj. 2003 g. Da sam 2007 g uplatio 650 kn i da mi je još ostalo duga 2430 kn, znaći da mi je dug od 1000 kn narasao na 3000 kn. Nikad nisam primio niti jednu obavjest osim 2007 kad sam platio 650 kn zatvorio VIP da bih mogao otvoriti novu preplatu u T- coma. Sad sam ih zamolio da platim moj dug ali da mi oproste kamatu pošto nisam primio niti jednu obavjest ili dio kamate da mi oproste ponudio sam platiti sada još 1500 kn ali oni su se samo nasmijali i rekli da nemože a da je na meni oču li pustiti još kamata da raste. Molim vas što da radim, jeli ko štiti potrošaća, mogu li oni zaračunavati tolike kamate a da nisu obavjestili dužnika. Mogu li sudu poslati dopis prijedloga da platim dio, moželi mi ko pomoći.
  2. Mom poslodavcu je prije pet dana dostavljeno od Odvjetničkog Društva " Dostava pravomoćnog rješenja o ovrsi" u vezi duga prema T-mobil-u nastalog datuma 20,04,2008 uz poziv da dio moje plaće uplaćuje T-mobile-u do podmirenja duga. Navedeno rješenje je postalo pravomoćno i ovršno dana 20.11.2008. Dokaz: potvrda pravomoćnosti i ovršnosti od 24.03.2010.g Na potvrdi pravomoćnosti i ovršnosti piše: Riješenje je pravomoćno i ovršno dana 20,11,2008 u Zagrebu 24,03,2010..... te da protiv ovog rješenja ovršenik može izjaviti prigovor u roku 8 dana. Problem je što sam ja platio navedene račune 2008 raskinuo preplatu te uzeo preplatu VIP i naravno kao prava budala uplatnice tokom ovih godina bacio jer nisam ni mislio da će mi trebati. Nikad nisam dobio niti jednu opomenu ili obavjest o navodnom dugu, nego sada dođe mom poslodavcu obavjest da mi skida sa plaće kad sam u kreditu i minusu. Dug nije velik radi se o 1000 kn ali ja ih sad nemam, ako mi ih poslodavac skine ( što ni on nezna dali mora ) ulazim u nedozvoljeni minus a račun sam platio. Što da radim jeli se mogu negdje žaliti ili obustaviti ovrhu na mjesec dana da moj poslodavac ne snosi sankcije?! Molim vas pomozite!!! Hvala!!!!
  3. Spasili ste me! Ujcima dajem na korištenje struju i vodu već 6 mjeseci i uredno plaćam račune. Mislio sam da mi plate svoje troškove kad završe s gradnjom ali se gradnja odužila i ko zna koliko će još. Sad kad sam im rekao da bi trebali platiti razliku oni su se posvađali jedan misli da je dao više u gradnji pa zahtjeva da drugi plati oba dijela i ja ostao tu izigran. Nisam im htio isključiti struju i vodu i prekinuti gradnju, ali sad ću probati na ovaj način da deponiraju novac kod javnog bilježnika. Ukoliko ne pristanu na to, ja naj vjerovatnije svoje novce što sam plaćao račune 6 mj. neću viditi nikad? I koliko mi se isplati tužiti, iznos koji sam potrošio na njih je 6000 kn?
  4. U prijašnjim vremenima se u katastru stvarno moglo svašta raditi. Imao sam dva slučaja gdje sam tražio povijest posjedovanja i zabilježena je promjena posjednika ali nema zabilježbe na temelju čega se upisala promjena posjednika i u arhivi nema priloženog nikakvog dokumenta koji je temelj za upis.
  5. Ukoliko se Vaše zemljište ne nalazi u "Vikend naselju" ( Naselje unutar ZOP-a u kojem manje od 50% građevina koriste osobe s prebivalištem za stalno stanovanje ) nebi trebali imati problema za ishođenje građ. dozvole bez obzira što je unutar granica ZOP-a pošto je teren u u izgrađenom dijelu.Ako se nalazi u naselju u kojem manje od 50% građevina koriste osobe s prebivalištem za stalno stanovanje onda ti je zabranjena gradnja unutar granice ZOP-a, meni su rekli da će se dozvoliti gradnja tek kad budu više od 50% građevina koristile osobe s prebivalištem za stalno stanovanje.
  6. Evo saznao sam, provest će ga pošto je ovjeren prije promjene!!
  7. Otac je prije godinu dana digao kredit sa rokom otplate na 20 godina i banka je upisala fiduciju na stan u njegovom vlasništvu. Sada je sinu navedeni stan darovao putem ugovora o darovanju. Ako pišem zahtjev za predbilježbu dali je ovo zadovoljavajuće ( znam da prije ovoga trebam naglasiti kojem sudu, priloge itd…. ali ovaj dio mi nije jasan ): P R I J E D L O G radi predbilježbe prava vlasništva Predlagatelj je Ugovorom o darovanju zaključenim …………..ovjeren po Javnom bilježniku ……………………….., te aneksom ugovora o darovanju zaključenim ………………………………………………………………. dobila u vlasništvo etažnu jedinicu oznake „S1”, je stan, ……………………….. upisana u zk. ul. …………….. poduložak ………………………………………. Darovane nekretnine predlagatelju su darovane od oca …………………………... Dokaz: …………………………………………………. Na navedenim nekretninama zabilježen je prijenos prava vlasništva sa ………………………………………………. ………… u korist predlagatelja Banke ………………….. BANKA D.D. ……………………… radi osiguranja novčane tražbine ………………………….. iz Ugovora o kreditu sa Sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom prava ………………….. Dokaz: …………………………………….. Predlagatelj zbog navedenog Naslovljenom sudu p r e d l a ž e da sud donese rješenje kojim će se predlagatelj predbilježiti te nakon isteka kredita tj. brisanja ( prijenosa ) uknjižbe prava vlasništva upisanog u korist ………… banka d.d , radi osiguranja naplate tražbina upisati za cijelo vlasnikom navedenih nekretnina. Zanima me dali je ova zadnja rečenica dobra, i dali će sud upisati predbilježbu te nakon isteka kredita, upisati predlagatelja vlasnikom darovanih mu nekretnina? Pošto ima još 19 godina plaćanja kredita, dali postoji kakav vremenski rok zastare predbilježbe?
  8. Otac 1975 g. daruje sinovima kuću prizemnicu, potpisuju darovni ugovor i ovjeruje ga Općinski Sekretarijat. Sud odbacuje uknjižbu darovane kuće, zbog toga jer kuća uopće nije bila upisana u zemljišnim knjigama nego se vodila samo oranica. Oni odbijenicu suda shvaćaju kao da je sud poništio darovni ugovor te isti nikad ne raskidaju. U međuvremenu se se stvari uvelike promijenile otac umjesto prizemnice gradi katnicu upisuje u sud i etažira, te se u sudu upisuju stanovi. 2007 g. otac ovjerava nove darovne ugovore sinovima te ostavlja svakome svoj stan. Dali postoji za ovaj ugovor od 1975 g. kakva zastara pošto nikad nije bio proveden ili može brat koji je dobio kat sada narušiti bratu u prizemlju vlasništvo pošto u tom starom ugovoru je kuća prizemnica svakome ½ što je sad u naravi stan u prizemlju!
  9. Evo od 01.siječnja nam je obvezno u svakom dokumentu i ugovoru navesti JMBG ugovornika. Što je po mom skromnom mišljenju logična stvar. Sad me zanima , imam darovni ugovor ovjeren u prosincu 2008. godine. te ne sadrži JMBG stranaka, hoće li ga zemljišnik prihvatiti i provesti knjiženje, pošto je napisan prije promjene zakona ili ću morati ovjeravati novi ugovor?
  10. Oduzeto? Oni su isto tada znali tobože neke naknade davati, vi niste dobili ništa, ili??
  11. Dali mogu obrt i firma biti prijavljeni na istoj adresi i koristiti iste prostorije?
  12. E, što se tiče porezne uprave rješenje o razrezu poraza možeš očekivati za otprilike godinu dana!!!! Nadam se da je nešto koristilo!!!!! Pozdrav!!
  13. Tabularna izjava ti ne treba ako je navedena u kup. Ugovoru: Prodavatelj ovlašćuje kupca da na osnovi ovog Ugovora, a bez njegovog daljnjeg pitanja ili pristanka upiše pravo vlasništva prodanih nekretnina na svoje ime za cijelo ……čest. zem. … u Zk ul….poduložak br….. k.o….. ( pripazi da su ti svi podaci točni i da nešto ne izostaviš ) Ukoliko nije, neka ti prijašnji vlasnik ( prodavatelj ) napiše da je primio iznos u cijelosti, i da tabularnu izjavu, to lijepo ovjerite i vala!!!! Ako se nikad nisi sretala s ovakvim stvarima, da ti se ne bi dešavale greške ( malo ugrubo ) lijepo kod odvjetnika i gotovo, nije mala stvar da se s njom zeza! Pošto u ugovoru nije navedeno da si iznos isplatila u cijelosti ukoliko si to napravila obavezno neka ti potpišu potvrdu i ovjere!!!
  14. Što se tiče pristojbe od 250 kn sud će ti je poslati s rješenjem o uknjižbi pa je možeš platiti onda. Taksa za novi zk. izvadak ti je 20 kn. Porez ne moraš prijavljivati ( osim ako nisi oslobođena istog ), Javni Bilježnik je po službenoj dužnosti pri ovjeri kupoprodajnog ugovora poslao primjerak poreznoj upravi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija