Jump to content

darante

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Što se sada događa s nama koji imamo DR bolovanje,status dragovoljca te prvu crtu ? S več priznatim DR bolestima na civilnu jer nemamo i nemožemo HRVI? Kako to sad...
  2. Na 100% DR bolovanju sam od 21.07.2007. g. Na IK-i sam odbijen pa sam se na istu žalio a žalba još nije riješena.Budući da nemam HRVI a bez obzira na status dragovoljca,borbeni sektor te potvrđene bolesti iz DR-a činjenica je da sam šutnut. Ako netko zna što se događa sada sa DR bolovanjima?
  3. Hvala Đuri na odgovoru. Ja samo kroz svoj slučaj ukazujem na nebuloznost ovog zakona. Zakon kaže da bez obzira na bolest koja je priznata kao posljedica DR-a (PTSP) a bez HRVI-a se nema vojna mirovina,nikakva.
  4. Nije stvar u visini mirovine.Da me se krivo ne shvati ali ipak,dragovoljac je onaj koji je stvorio prvu crtu a branitelj stao na nju.Bolesti psihičke i fizičke su priznato nastale u DR-u. I sad osim moralnog i emotivnog zlostavljanja ja kao ludi PTSP-ovac s civilnom mirovinom svojoj djeci ni krepan ne vrijedim, a trebali bi biti ponosni!
  5. Može li konkretan odgovor na moj primjer, priznato 100% bolovanje DR dragovoljac s više od 100 dana prve linije bez HRVI. Dakle ako sam shvatio meni sljedi civilna u svakom slućaju,bilo opča ili profesionalna. Ni najmanja braniteljska prije 65god.?
  6. Dragovoljac sam,1991-92 te bljesak i oluja. 95 god. su me slali na psihu a ja sam odbio. Smatrao sam se prebalavim da odustanem od života a i dovoljno sposobnim da zaradim kruh. Smatrao sam da lječenja u stvari i nema,samo ljekovi.Devedesetih sam imao par slomova(prođe)uspješno sam sve ignorirao.S vremenom su moje odluke bile sve iracionalnije,izolirao sam se potpuno.Na koncu sam završio obijajući trgovine po noći,krao sam konzerve i cigarete. Nikoga nisam ništa molio,ponos je sranje. Uhvačen sam naravno,sramota me ovo i pisati. Tada sam upoznao suprugu,imala djevojka živce za budalu pa me malo i u red dovela.2005 god. smo se uzeli,podstanari smo,dvoje djece.Ona me i natjerala da idem na psihu. f 43.1 f62.0 i f 32.2 Dva ležanja i jedna dnevna. I dalje smatram ljećenje samo stepenicom do mirovine jer je ovakav odnos upravo strašan.Samo sam pustio kosture iz ormara a sad mi je strava.Šta sad meni preostaje ovako sjebanom.Pravio sam djecu,koja su prekrasna doduše,ali šta sad. NITKO,ali NITKO mi nije kriv pa ni oni što su bježali pa su sad u mirovini,sitne duše što me ogovaraju iza leđa i kažu da sam budala. Ja sam gurao dok je išlo kako god. Da ovo napišem mi je trebala litra znoja. Sjebao sam sve što se dalo jer sam htio biti čovjek,smješno sam vremenom ispao budala,govnar,nesposoban i svima na smetnji. Nisam alkos,da ne ispasdne da sam neradnik trebali bi vidjeti radnu knjižicu.Svašta i svugdje sam radio,kratko. Eto gdje sam bio a kuda ću zna se
  7. Za moju obitelj i najmanja br. mirovina je puno s obzirom da od mene i nema koristi već godinama. Sad vidim da sam nakaradno razmišljao s obzirom na tzv. prava. Nisam se smatrao nesposobnim da me država hrani,sada kada više stvarno nemogu i sve se raspada,kada priznam da sam slomljen pa tražim ta prava i to prvenstveno za moju djecu dobijam dojam da sam strpan u kategoriju lovaca u mutnom. Tko je jamio ,jamio! Krajnje bijedno da se taj izraz koristi sada i za DR. s punim pravom,crno na bijelo.
  8. Dragovoljac sam sa više od 100 dana na prvoj crti,priznato sto posto bolovanje jer je bolest nastupila u DR. Nemam HRVI jer ga nisam ni tražio. Kao takav dali sam prekrižen za vojni dio?
  9. Ako sam dobro shvatio 100 i više dana prve crte se tretira kao i HRVI?
  10. Strašno je ovo neznanje, stvara takav strah da se 91 ćini krasnom. Da nema mirovine možda bi i lječenje bilo ozbiljnije a opet što s djecom... Skidaju pa ne skidaju. Pun mi je k... Bit će što bude,radio sam dok sam mogao,guram dok mogu.
  11. Hvala Ambrus ali ja sreće nemam.Moja doktorica me nije uputila na neko vještačenje koje treba potvrditi da mi je bolest od DR-a a imam 100% bolovanje gdje to jasno piše.Tko je tu lud? Gdje god dođem jao pa šta ste ćekali,trla baba lan a ja tonem. Još jednom hvala na podršci!
  12. Dali skidaju s bolovanja dok je postupak u tijeku. Pravnica u udruzi mi je napisala žalbu na vještačenje IK-e pa sam u dilemi.Zaista je gadno.
  13. RVI,mirovina,invalidnina su za bolesne BRANITELJE a ne nagrada! Nagradu smo negdje usput skenjali. Ma opsovao bi,trgujete svim i svaćim,samo daj,odakle više.
  14. Ljećnica OP napiše zahtjev za izdavanje ratnog puta potrebnog za odobrenje DR bolovanja.Taj zahtjev predaš tamo gdje si vjerojatno izvadio i potvrdu da si branitelj (što je tu nejasno!).To u stvari i nije tvoj osobni ratni put već tvoje postrojbe a sukladno tvojim dužnostima u njoj. Tvoj ratni zap. ti može napisati samo dodatak ratnog puta tj. navesti neki događaj za koji imaš svjedoke (u slućaju provjere)a vezan je za nastanak tvoje bolesti. Povjerenstvo koje ti produžava bolovanje rješava i DR bolovanje.
  15. Vaš ljećnik opće prakse napiše zahtjev za ratni a on to zna pa mi nije jasno zašto vam to več nije i napravio i uputio vas.Zahtjevajte to od njega a ako se pravi da nezna,mjenjajte ga. Ratni put se čeka dugo ali dođu zaostaci,naravno ukoliko vam se odobri DR bolovanje.SRETNO
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija