Jump to content

caribou

Korisnik
  • Broj objava

    85
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je caribou objavio

  1. Koliko vidim, nekima ni preko 90 bodova nije bilo dovoljno!
  2. DSV primjenio istu metodu obračuna bodova, samo se kod njih ne može reći je li netko time oštećen budući da nisu bili baš transparentni tako da nisu objavili bodove s pravosudnog svih kandidata koji pristupaju razgovoru.
  3. Očito su pogriješili i na sreću nitko nije oštećen sad ostaje vidjeti kako će bodove obračunavati DSV i kakvog bi to utjecaja moglo imati na završnu ocjenu u Školi (bodovi s liste nose 25%)
  4. Da, izgleda da su samo na bodove s pravosudnog dodali bodove s usmenog (do 30), za razliku od prošle godine gdje su bodove s pravosudnog razmjerno umanjili tako da je ukupni max bio 100.
  5. Znači ovaj tjedan su razgovori kod DOV-a, a idući tjedan kod DSV-a. Nisam primjetio na temi da je netko od prošle generacije spominjao iskustva s razgovora, a zanima me kako to izgleda u praksi, vodi li se više neformalan razgovor ili članovi vijeća postavljaju konkretna pitanja?
  6. Na stranicama DOV-a objavljena je konačna lista kandidata za DO sa datumima razgovora (10.-12. srpnja). Minimum za odlazak na razgovor je 83 boda (tako nešto je bilo i prošle godine). Sada se još čeka DSV no s obzirom da primaju samo 20 kandidata mislim da će kod njih granica biti i preko 86 bodova.
  7. Natječaji za savjetnike nemaju veze sa državnom školom i bodovi na pravosudnom tu nisu nikakav uvjet, tako da se možeš prijaviti i biti primljen kao savjetnik neovisno o bodovima. Osobno znam dosta ljudi koji su nedavno primljeni kao savjetnici sa manje bodova ili sa tek nešto više od 70 što opet ne bi bilo dovoljno za Školu. Dugoročno (a možda i kratkoročno) sigurno možemo očekivati izmjene propisa u svezi imenovanja sudaca/zamjenika (samo npr. treba dočekati da netko s manje od 70 bodova postane blizak politici ) pa niti manjak bodova ne mora biti prepreka eventualnom napredovanju!
  8. Koliko sam shvatio, trenutna generacija ima predavanja svakih par mjeseci (4 kvartala godišnje) kroz nekih tjedan dana, a na kraju se polaže završni ispit.
  9. Na stranici DSVa napokon objavili rezultate testiranja za kandidate koji su polagali pravosudni po starome. Rezultatimi se čine lošiji nego prošle godine pa će se ipak sa nešto manje bodova moći upisati Školu. No treba čekati konačnu listu sa svim kandidatima kad ovi odrade psihotestiranje.
  10. Ovo se već previše odužilo i ne znam što toliko čekaju! Navodno je stvar zapela kod DSV-a koji još nije ispravio svoj dio pisanih radnji (rok im je ako se ne varam mjesec dana, a prošlo je više od 2 mjeseca). I da odgovorim na prethodni upit: psihološko testiranje se ne boduje, potrebno ga je samo proći da se vidi jesi li sposoban za dužnost a za DO je bodovni prag prošle godine (ustvari pretprošle!) bio par bodova niži nego za sud
  11. Kakvi su dojmovi kolega koji su ovaj tjedan pisali radnje? Koliko je otprilike bilo kandidata? Je li rečeno što o tome kada će biti rezultati i do kada bi se natječaj napokon mogao zgotoviti?
  12. Izgleda da će se ove godine natječaj malo odužiti (prošle godine je mislim sve bilo gotovo do božića/NG). Ima tko informaciju o tome kada uopće ovi koji su polagali pravosudni po starom pišu svoje radnje?
  13. Ne postoji bolje/lošije mjesto! Ako se prijaviš za svako mjesto, podrazumjeva se da si tamo spreman ići raditi. Jedina moguća logika razmještanja je da ako se osoba A prijavi samo za mjesto X, a osoba B za mjesto X i Y, onda će i u slučaju da B ima više bodova, neovisno o "željama", osoba B ići na mjesto Y, a osoba A na mjesto X. Svima je trebala biti poznata ta metoda razmještaja pa sad nema mjesta kukanju. Prijavljivanjem na više/sva mjesta željeli ste umanjiti rizik od neuspjeha na natječaju, a tko ne riskira - ne profitira (iako se mnogi ne bi složili oko toga da niste profitirali). Inače, čestitam
  14. odličan im je tajming. siguran sam da je dosta kolega u izbornim povjerenstvima i oni stave testiranje baš usred izbora. najbolje je onima koji će morati 5.12. u 12h biti u zagrebu. ali dobro, samo neka bude brzo gotovo kao prošle godine
  15. Objavljen natječaj na stranici akademije. 35 kandidata za zamjenike DO, 20 za suce, i nije puno manje nego prošle godine. Samo me zanima jedna stvar: kakva je situacija ako npr. netko radi kao savjetnik na sudu, a bude primljen za državno odvjetništvo? Jer prema propisima ispada da taj nastavlja raditi na sudu kao viši savjetnik
  16. Način odabira je propisan zakonom pa, kako bi natječaj trebao biti raspisan idući tjedan, ni teoretski ne može biti izmjena, a mislim da dodatna testiranja niti nemaju smisla (ako je to uopće bitno ). Tako da je "iznenađenje" vjerojatno nešto drugo
  17. Možeš li biti malo konkretnii, da ne bude baš preveliko iznenađenje?
  18. Upravo mi rekoše s akademije da će natječaja biti! ipak se ne štedi pred izbore! Pitao sam i hoće li biti raspisano baš za pojedino određena mjesta, ali kažu da će biti kao prošle godine, dakle, naknadno će razmještati ljude gdje je potrebno.
  19. prošli tjedan sam zvao pravosudnu akademiju i rekli su da još čekaju da im iz ministarstva odobre raspisivanje natečaja, ako odobre. po zakonu bi trebali do kraja mjeseca pa nam preostaje da pričekamo.
  20. Zadnjih mjesec dana raspisani su brojni natječaji za državnoodvjetničke savjetnike. Svi kandidati dužni su pristupiti testiranju koje se sastoji od pisane provjere poznavanja ustavnog ustrojstva i izrade jedne odluke iz područja kaznenog prava. Zamolio bih one koji imaju određenih saznanja ili su pristupili nekom od testiranja da iznesu svoja iskustva: kakvog su tipa pitanja, kakve se odluke pišu i sl. Zanimljivo je i kako je natječaj za savjetnike u Zagrebu djelomično poništen jer je od svih kandidata samo troje zadovoljilo uvjete (tražili su ukupno 6 savjetnika). Je li zaista moguće da su kandidati u Zagrebu, gdje je najveća navala i konkurencija, bili tako loše pripremljeni, ili se radi o nečem drugom?
  21. jako dobri rezultati, sad na još malo štrebanja kakvo je sad pravilo s usmenim? Trebalo bi, ako se ne varam 14 dana nakon rezultata, znači da bi najvjerojatnije negdje 9. 5. počeli.
  22. Već pomislih da su rezultati vani! Mislim da prvo ide radno pa onda EU i dalje ovako kako si naveo. Inače, kada mislite da bi mogli dobiti rezultate? Navodno je tajnik nekima na pismenom rekao da će biti za dva tjedna jer moraju početi odmah početkom svibnja da u svibnju i dovrše, jer ima puno kandidata. Ali kako sam čitao teme sa prošlih rokova, to je klasična priča da će biti za dva tjedna, a na kraju se ipak oduži. Treba mi još koji tjedan za učenje
  23. sad sam nešto na brzinu proguglo i nisam ništa našao, no možda si i u pravu pa je zabrana produžena, nisam pratio tu temu odkad sam se zaposlio Zabrana zapošljavanja se također sigurno ne odnosi niti na one položaje na kojima su potrebni novi kadrovi, a cijela poanta onog što ti ja govorim je, ako nisi shvatila, da je glupo tražiti od vlade da zapošljava ljude na radna mjesta za kojima nema potrebe. To što si ti bila pogrešno informirana kad si pri upisu pravnog fakulteta mislila da završetkom istog stječeš pravo na doživotno uzdržavanje na račun poreznih obveznika je, slažem se, velika krivnja samog sistema koji i dalje u nekom duhu socijalizma odgaja takve ljude
  24. Ma meni je potpuno jasno da neki od vas nisu bili svjesni da se s pravom teže zapošljava! Mislim, autor teme i par ostalih su uvjereni da je zabrana zapošljavanja (dakle nešto za što su jako zainteresirani) još uvijek na snazi, čak bi potpisivali i peticije protiv iste, iako je ona vrijedila tek do donošenja proračuna za ovu godinu. Dakle, više ne vrijedi, čak je i natječaj za vježbenike nedavno bio raspisan. Ovo što vi pričate je potpuno kontradiktorno! S jedne strane vam je vlada za sve kriva, a s druge strane bi htjeli da sve nastavi po starom: da izmišlja radna mjesta, povećava birokraciju, tjera ljude u mirovinu što prije kako bi se vi mogli zaposliti (iako imamo rekordan i jedva održiv udio umirovljnika). Smiješno je žaliti se na stanje u gospodarstvu, a onda zagovarati mjere koje upravo dovode do takvog stanja!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija