Jump to content

pravdoje

Korisnik
  • Broj objava

    45
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pravdoje objavio

  1. Molim vas, kako izgleda forma za tužbu koja se šalje preporučeno poštom na upravni sud.
  2. A piše da mi zabranjuje rad dok ne legaliziram svoje poslovanje, ja to normalno neču priznat dok god me ne suoči s dokazima i dade na sud, ovako ispada, "Staviti ćemo pećat i nikome ništa, dokle? pitaj Boga."
  3. Nakon koliko vremena od pečaćenja je inspektor dužan skinuti pečat, postupak traje na prekršajnom sudu. Odnosno,nakon kojeg vremena od pečaćenja se imam pravo koristiti svojom imovinom. Dali je inspektor dužan poslati obavjest da je otpečatio prostorije? Konkretno u mom slučaju, rad na crno, dobijam rješenje o pečaćenju a nikakav se postupak nije pokrenuo protiv mene, i prostorije su mi zapečaćene već 1,5 godinu.
  4. poštovanje Nepravilnosti u radu policije se prijavljuju unutarnjoj kontroli. Dali postoji neki organ kojem se mogu prijaviti nepravilnosti u radu pojedinaca iz ODO-a, ili je to ustanova bez kontrole?
  5. I sad kažeš ti da se kafić ne može otvoriti bez građ. doz. A vidi u kakvoj sam ja situaciji, imam dva rješenja, jedno je od građ. ins. rješenje o rušenju jer je za njih taj objekt adaptiran bez dozvole i dokaza, a drugo je od državnog inspektorata za ugostiteljstvo o zabrani rada gdje se navodi da je taj isti objekt kafić. A sad smo rekli da se kafić nemože otvoriti bez građ. doz. Meni se više sviđa ovo drugo Rj. jer ja ustvari imam papir od RH da posjedujem kafić (zanemarimo ostali sadržaj rješenja). Sad mogu li na osnovu tog rješenja tražiti legalizaciju objekta.
  6. ja mislim da nakon što bi je općina kupila po cijeni poljoprivrednog usljudila promjena PP. jer mislim da su za kolektor ipak potrebne građevinska i lokacijska
  7. Ok, može i jednostavnije. Znači dotična osoba prodala je stan u Rijeci i za dva mjeseca nije imala kinte a ništa nije kupila, kako spriječiti da se to ne ponovi.
  8. E,sad vidiš u čemu je štos, doć će sudski vještak, procjeniti će poljoprivrednu parcelu koja će postati građevinska samim time što je općina kupi. jel tako?
  9. Poštovanje, zanima me kako ući u postupak da se osobu proglasi poslovno nesposobnom, lječnička dokumentacija postoji sa ugljana i iz vrapča i povjest bolesti. Naime o čemu se radi, osoba nije nasilna niti opasna za okolinu ali ima veliko nasljedstvo te su je počeli "zavlačiti" lokalni lihvari i narkomani, obitelj tj. njegov brat Želi da ga zaštiti od takvih ljudi time da preuzme brigu o njemu. Želim odma da se zna da on to ne radi iz koristoljublja jer su nasljeđenu imovinu podjelili po pola. A glavni motiv da se to napravi je pronalazak ugovora o uzdržavanju s jednim lokalnim "sumljivcem".
  10. Hvala nindy. Može li se otvoriti kafić u prostoru bez građevinske dozvole?
  11. ja ti ponovno kažem da nikakvog papira o tom objektu koji je iz 1946 nemam niti sam ga tražio prilikom obnove, dakle ništa osim vlasničkog lista kč.
  12. ekipa, koliki je rok zastare u prekršajnom, odnosno kaznenom postupku?
  13. U čemu je štos, objekt je renoviran u orginalnim gabaritima a ne postoje materijalni dokazi da je tu objekt več postojao. To bi trebalo dokazati Građ. inspekciji. Kako? Svijedoci? Bez upravnog suda?
  14. Kakvi se dokazi prihvačaju u žalbi na Rješenje za uklanjanje objekta da je objekt postojao prije "79, fotografija ne postoji, avionski snimak ne govori ništa zbog guste borove šume. Dali je išta moguće sa svjedocima ili je to rezervirano za upravni sud.
  15. Moja obitelj posjeduje česticu 1/1 na kojoj je u prostornom planu u punoj njenoj veličini predviđen glavni kolektor i pročišćivać za našu općinu, zemljište je u poljoprivrednoj ili zelenoj zoni (uglavnom nije građevinskoj), zanima me ako se ne postigne dogovor oko cijene zemljišta, a velika je vjerojatnost da se neće postići, kako tu stoji opcija izvlaštenja. Okolno zemljište je također slobodno, tj nije urbanizirano.
  16. Utjerivačzakona vjerojatno nikada nije bio priveden. Unutarnja kontrola ne služi ničemu, to treba objaviti u novinama.
  17. Ja sam samo iznio tezu kako se to kod nas radi, ne mora on mene poslušati... A molim baga za nadolazeće mlade snage pravne struke koje će urediti ovu državu...
  18. Evo ja ću ti reći kako se to radi iz iskustva okoline u kojoj ja živim. Kod nas ti se lipo proda zemljište, za jedno 100-200 tisuća eura, onda ideš kod "Čovika" (Čovik = osoba pravne struke koja pravilno raspoređuje novac), i odjednom na sudu imaš punu pozornost, malo se oduži, al na kraju si slobodan, i naravno dok traje suđenje si na slobodi. inače si maslačak na vjetru.
  19. Ovisi hoće li ODO podignuti optužnicu protiv tebe, ako podigne, vratiti će ti se kad završi sudski proces. evo meni je već 6mj. oduzeto racunalo. I pitao sam na ovom forumu kako dobiti odštetu za to, al nemaju ti ovdi pojma, izgleda da svi rade u državnim uredima, jer nedaju protiv policije. Ja bi ti rekao šta mislim o hrvatskoj policiji ali će me cenzurirati pa neću, jel vidiš, nemožeš više ni reći šta misliš, ah dobra stara vremena. Treba otići na prosvjed u petak u 6h "protiv policijske represije"!!
  20. jel zna netko šta se radi na upravnom sudu?
  21. Nema ti ništa od unutarnje kontrole...oni će ti samo napisati poštovani XY nismo utvrdili ništa nezakonito u polcijskom postupanju sa svakom daljnjom primjedbom molimo vas obratite nam se s punim povjerenjm... Nema ti ništa ni od suda, oni ti se drže jedan drugoga i pokrivaju se međusobno. Jedino ti preostaje: a) Osnovati teroristićku organizaciju u svrhu privoljavanja državnih organa da postupaju po zakonima koje sami donose. b) Ostati ležati na kauču i plakati od nemoći i obespravljenosti. c) Otići iz ove divljine u pitomije krajeve.
  22. Ovako stvari stoje... teren 1500m2 je vlasništvo moje majke, kućica je 12m2 adaptirano staro spremište alata bez građevinske dozvole, više od 70m od mora, zona je šport i rekreacija, Došlo mi je drugo rješenje o uklanjanju jer sam se na prvo žalio,međutim žalba je odbijena kao neosnovana jer nema dokaza da je tu bio ikakav objekt, avionski snimak ne pomaže zbog guste borove šume.i uputa o pravnom lijeku glasi da se pokrene upravni spor na upravnom sudu. Kad bi ja i pokrenuo upravni spor što bi tu trebao dokazivati.
  23. Utjrivaču zakona, daj mail, poslati ću ti presudu. neznam više šta da kažem,a da nisam već rekao:-(
  24. Znao sam je to nakon što sam postavio prvo pitanje i nisam dobio odgovor da mi ovdje nema pomoći, jedino ovaj gospodin/đa/đica "petpetica", od njega sam dobio nešto konkretno, a ovo sve drugo ništa...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija