Jump to content

bv42

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav svim učesnicima foruma. Poštovani imam jedno pitanje ako mi možete odgovoriti.Supruga mi je vojni namještenik. Od 04.03 1992. do 30.06.1993. bila mobilizirana,a 01.07.1993.potpisala ugovor na neodređeno.Radi na mjestu kuhar kao voditelj a pošto sve kuhinje preuzima pleter odlučila se za napuštanje sustava uz uvečanu otpremninu jer ne želi u pleter.Pa ju stoga interesira dali se računa otpremnina od 04.03. 1992 ili 01.07.1993. Svim braniteljima i forumašima sratan i blagoslovljen uskrs.
  2. Lijep pozdrav svim učesnicima foruma. Poštovani imam jedno pitanje ako mi možete odgovoriti.Supruga mi je vojni namještenik. Od 04.03 1992. do 30.06.1993. bila mobilizirana,a 01.07.1993.potpisala ugovor na neodređeno.Radi na mjestu kuhar kao voditelj a pošto sve kuhinje preuzima pleter odlučila se za napuštanje sustava uz uvečanu otpremninu jer ne želi u pleter.Pa ju stoga interesira dali se računa otpremnina od 04.03. 1992 ili 01.07.1993. Svim braniteljima i forumašima sratan i blagoslovljen uskrs.
  3. prijatelju imaš pravo na čin ,ali ti to mora odraditi mirovinsko a to ide malo teže kod njih takvu situaciju imam ja a trebao bi dobiti kao pripadnim MUP-a odnosno SJP časničkog namjesnika-
  4. prijatelju imaš pravo na čin ,ali ti to mora odraditi mirovinsko a to ide malo teže kod njih takvu situaciju imam ja a trebao bi dobiti kao pripadnim MUP-a odnosno SJP časničkog namjesnika-
  5. Hvala na odgovoru do sada me nije nitko zvao u vezi čina iz MUP-a. A da bi me oni trebali zvati to nisam znao Hvala još jednom
  6. poštovani prijatelji tko zna odgovor neka javi. U 1o.mjesecu prošle godine HZZMO mi je zatražilo službenim putem čin iz MUP-a pošto sam bio djelatni sastav.Pa me sada interesira kako dugo se more čeketi dok ne dođe povratna informacija. U mirovini sam od 2003.po ćl. 6a RVI do31.01.2009.privremeno zanovio postupak i sada čekam da me ponovno pozovu na komisiju. Unaprijed zahvalan.
  7. Nikša je bio u pravu pripada te čin. Pošto si bio u pričuvnom sastavu MUP-a bio si policajac. A kad odlaziš u mirovinu utvrđuje se zvanje viši policijski narednik. Prilikom izračuna mirovine pričuvnom policajcu uzimaju se podaci o plači stožernog narednika čina iz HV-a. A to ti HZMO putem automatizma riješava.
  8. Hvala na odgovoru sad sam i ja pročitao čl. 60 tek nakon što sam kontaktirao sa tobom. Lijep pozdrav i bez zamjerke. Svako dobro ti želim za božične blagdane kao i svim braniteljima diljem lijepe naše.
  9. ajde molim,te ako ti nije peoblem odgovori mi dali to vrijedi samo za obitelji poginulih branitelja ili i za one koji nisu iskoristili povlasticu da sada da ne tražim po narodnim novinama. Unaprijed zahvalan.
  10. lijep pozdrav, jučer sam malo pratio forum, odnosno nočas pa me zainteresirala vijest o povlasticama za uvoz automobila. A pošto sam u fazi kupnje nekog vozila to mi je došlo kao melem na ranu.A upoznat sam sa viješču da nam povlastice više ne važe, kao i mnogi drugi. A to se moglo i zaključiti iz rasprave. Pa stoga molim dotičnu (emarijanu) da mi iskreno odgovori dali nam važe ili ne važe povlastice da ne ispadnem neki papak,i dali je imala kakvih problema kada je došla zatražiti povlasticu, odnosno morala objašnjavati,dokazivati da zakon još vrijedi za povlastice da nije van snage
  11. U mirovini sam od 2003 po čl 6a i koeficijent za izračun mirovine mi je bio 1,0.Pošto sam bio pripadnik MUP-a od 1990 do 1993,a nakon toga MORH-u do 2003 podnio sam zahtjev za procjenu radne sposobnosti,dobio 40% profesionalno i 60% civilno.I koeficijent mi je sada 1,85 i zbog toga sam dobio razliku na mirovinu.
  12. pozdrav svim učesnicima evo mene opet sa par pitanja nakon povjerenstva o procijeni radne sposobnosti dobio sam 40/60% a stime i razliku mirovine od dana podnošenja zahtjeva ali su mi uzeli 1400 kn poreza kao i na svakoj mirovini koju dobijem po 140 kn pa me interesira dali imaju pravo na to i dali mogu ostvariti povrat poreza na temelju tih novaca u mirovini sam od 2003 po čl 6a sa 20% rvi.dali netko zna nešto o tome.unaprijed zahvalan.
  13. Dobar dan. Evo javljam vam se ovim putem po prvi puta, možda mi vi možete pomoći da pravnim savjetom ili netko od ostalih korisnika koji su bili ili su još u takvoj situaciji. Moj problem je sljedeče prirode. Bio sam pripadnik MUP-a od 11.12.1990.pa do 15.03.1993. specijalna postrojba nakon toga sam prešao u HV i radio sve do 2003.od kada sam otišao u mirovinu po čl.6a sa činom narednika pa me sada interesira da li imam pravo na čin iz MUP-a,pošto mi dotične gospođe iz mirovinskog kažu da nemam,ili mi ne žele odraditi.A ja samo inicijativno nemogu zatražiti,pa me s toga interesira što trebam poduzeti da bi dobio čin? Toliko za sada,unaprijed zahvalan. Pozdrav svim braniteljima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija