Jump to content

RIMno

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. MOLIM POMOĆ !!!! Radim u građ. firmi. Radim tako da sam 1 tjedan na terenu od pon-nedj. sedam dana po 12h, od 7h-19h, a onda drugi tjedan u centrali 8h i tako "u krug". Što znači da praktički u kalendarskih mjesec dana imam 4 dana (dva vikenda) slobodna. DA LI JE TO SVE PO ZAKONU??? Čudno je i to da mi je obračun plaće ispunjen na način da mi se računaju samo "radni dani" po 8h, ali subote i nedjelje NE. U kolektivnom ugovoru mi piše da pravo na dnevnicu imam ako sam duže od 12h na terenu i 30km od mjesta prebivališta. Zar ne bih trebao imati, nakon 7 radnih dana po 12h slobodne dane npr. kao vatrogasci, medicinsko osoblje itd. Ako radim 7 dana po 12h, a nemam slobodnih dana, kako to da nemam prekovremenih?? Bilo je mjeseci kad sam radio 4 tjedna po 12h plus dva vikenda (dva vikenda slobodna). Moram priznati da dobijem od firme nešto kao "stimulaciju". Kažu mi, to ti je umjesto prekovremenih, u iznosu od nekih 600KN. Znači radim 25, 26 dana u mjesecu, imam 4 dana slobodna i dobije više 600 KN. Šta će mi novac kad ga nemam vremena potrošiti. Zaboravio sam spomenuti da radim i praznikom, a najgora solucija je kad je praznik na subotu ili nedjelju. Znači radim subotu ne plate mi....uz to je i praznik i opet mi ne plate, a na plaći mi je subota prikazana kao neradna.
  2. MOLIM POMOĆ !!!! Radim u građ. firmi. Radim tako da sam 1 tjedan na terenu od pon-nedj. sedam dana po 12h, od 7h-19h, a onda drugi tjedan u centrali 8h i tako "u krug". Što znači da praktički u kalendarskih mjesec dana imam 4 dana (dva vikenda) slobodna. DA LI JE TO SVE PO ZAKONU??? Čudno je i to da mi je obračun plaće ispunjen na način da mi se računaju samo "radni dani" po 8h, ali subote i nedjelje NE. U kolektivnom ugovoru mi piše da pravo na dnevnicu imam ako sam duže od 12h na terenu i 30km od mjesta prebivališta. Zar ne bih trebao imati, nakon 7 radnih dana po 12h slobodne dane npr. kao vatrogasci, medicinsko osoblje itd. Ako radim 7 dana po 12h, a nemam slobodnih dana, kako to da nemam prekovremenih?? Bilo je mjeseci kad sam radio 4 tjedna po 12h plus dva vikenda (dva vikenda slobodna). Moram priznati da dobijem od firme nešto kao "stimulaciju". Kažu mi, to ti je umjesto prekovremenih, u iznosu od nekih 600KN. Znači radim 25, 26 dana u mjesecu, imam 4 dana slobodna i dobije više 600 KN. Šta će mi novac kad ga nemam vremena potrošiti. Zaboravio sam spomenuti da radim i praznikom, a najgora solucija je kad je praznik na subotu ili nedjelju. Znači radim subotu ne plate mi....uz to je i praznik i opet mi ne plate, a na plaći mi je subota prikazana kao neradna.
  3. i mene muči ta odjava pogotovo to s bilježnikom i s puštanjem u stan pod kaznenom i materijalnom odgovornošću. Ako odjavim telku i stavim potpis...da li znači i da ih moram pustiti u stan pogotovo ako je ovjereno kod bilježnika????? Možda je moja prednost što je tv pretplata na moju suprugu, a stan na mene!? MOLIM POMOĆ jer bi htio telku čim prije odjaviti
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija